Prenos slike na TV ekran
Imam grafično kartico Radeon 7500 dvi/tv out, saj zelo rada gledam filme – seveda na TV ekranu. Tudi sicer imam vso primerno opremo v računalniku, ki bi mi omogočala gledanje (to do nedavnega tudi sem). Pojavil pa se mi je problem, ko sem kupila nov disk in na novo naložila Windows xp professional. Zdaj na tv-ju vidim samo ozadje, ne pa tudi ikon in programov. Skratka, karkoli odpiram, se mi vidi samo na monitorju, ne pa tudi na tv ekranu. Če pa okno z miško potisnem izven monitorja, mi taisto okno skoči na tv. Kot da bi bilo premaknjeno. Mislim, da je problem v nastavitvah, ampak ne morem ugotoviti, kje. Filme sicer lahko normalno gledam na rač. monitorju, ampak to ni to. Morda kdo ve, v čem je problem??
Zdravo!
Jaz delam tako, da za predvajanje filma kratko malo preklopim prikazovanje slike samo na TV. To najpreprosteje narediš s kombinacijo tipk Alt-F5. Pri tem ti monitor seveda ugasne, na TV pa se prikaže vse, kar je potrebno.
LP…
Živjo!
Na žalost to pri meni ne gre, ker ne morem izključiti enega od ekranov – mi piše da imam vključeno na “extended desktop” in da del tega desktopa ob izklopu ne bi bil viden. In da moram spremeniti nastavitve. Ampak teh zaboga ne najdem.
Hvala sicer za pomoč,
Tanja
Extended desktop pomeni ravno to, kar si napisala da ti počne.
Sliko razširi na dodatni ekran, kar je uporabno takrat kadar potrebuješ večjo površino imaš pa seveda 2 monitorja ali notebook in monitor ali kakšno podobno kombinacijo.
Če pa bi rada sliko le na TV(ali pa identično sliko na tv in monitorju) pa je treba nastavit na katerem izhod želiš imeti sliko.
7500 ima ponavadi problem, če kabl za TV ni vklopljen ob zagonu računalnika.
Zato najprej vtakni kabel v S-VHS, ko pa se ti naložijo windowsi pa klikni z desno miško neam na desktop, izberi Properties, nato Settings in Advanced.
Poišči zavihek Displays in označi, kam želiš dobivat sliko (TV, monitor in TV,…).
Če tega zavihka ne najdeš pa si najprej naloži najnovejši Atijev Control Panel, ki ga dobiš na
Zivjo!
Res hvala za odgovor, ampak sem vse našteto že milijonkrat preverila. Kabel imam stalno priklopljen na tv, monitorja imam pa na displays tudi oba prižgana. Ne vem samo, kako naj iz extended desktop pridem na navaden desktop.
Tanja
V Display Properties na Settings imaš verjetno TV kot drugi display.
Klikni na dvojko in poglej če imaš kljukico pri Extend my Windows desktop onto this monitor. Verjetno jo imaš, zato jo zbriši.
V Advanced->Displays pa si nastavi, primary in clone display. Primary (obkrožena pika) bo verjetno monitor, clone(eno okno za drugim) pa TV.
YESSS! DELA! Hvala hvala hvala!!!
Forum je zaprt za komentiranje.