Prenosna klima
Tastar, NARISANO imaš, da gre cev ven. Valda, kam pa? V prostor nazaj? Ti logika ne kaže, da mora vroč zrak ven? Kaj pa po tvoje narediš, če samo sprehajaš zrak skozi klimo v istem prostoru?
Mi smo čez sezono nadomestili šipo s pleksijem, izrezali luknjo za cev in jo napeljali ven. Konec sezone sneli in dali šipo spet nazaj.
Fantastično deluje, veš.
Dobijo se tudi cerade, s katerimi zapreš odprtino, če cev napelješ kar skozi odprto okno.
Bože mili, daj bedaku hamer, da se kresne po čelu…
Hvala za prijazen odgovor. Nič novega nisi povedal. Saj je napisano, da smo jo imeli doma sposojeno sicer, ker smo fasado rihtali in smo morali zunanjo enoto sneti dol.
Popolnoma neuporabno- ja. Cev smo speljali ven – okno na kiper.
Zato pa sprašujem,ker je to butasto. Zunaj 35, hladiš stanovanje in imaš okno odprto.
Come on, šipo zamenjaš s pleksijem? A to resno?! Pa v čem je potem štos prenosne klime…da vse šipe poleti zamenjaš s pleksijem in luknje delaš vanje.
Ja, bože mili- le vzemi ta hammer in se kresni!
Aja, pa “drgač” nisem lih tastar. Moj biološki spol je ženski in tud identificiram se izključno kot ženska – ta stara, torej.
“Navodilo za uporabo” ti si pa res inovator stoletja. Šipo zamenjaš s pleksijem, pa v pleksi narediš luknjo. Pa kakšna okna to imaš. Iz časa Franc Jožefove monarhije, sam imam dvojna stekla med katerimi je plin. In teh oken sploh ni mogoče sneti iz okvirjev in jih potem vstaviti nazaj ali kot pri tebi, nadomestiti s pleksijem. In to potem fantastično deluje, sam si napisal. Pa še cerado lahko uporabiš. Verjetno jo snameš s tovornjaka, ti me res spominjaš na tista dva mojstra iz risanke. Pa še njima verjetno tako modre odločitve ne bi prišle na misel.
Pa tista ideja s kladivom, odlična je. Samo pri sebi jo uporabi in ne pri, naj mi bo oproščeno, če napišem “stari”.
Kot se mi zdi, ti tej osebi, ki jo imenuješ “Stari” v ničemer, niti pri vrtanju oken, ne sežeš niti do gležnja. Zato, odpri hladilnik, popij eno ali dve pivi, pa bodi tiho in se ne smeši.
Aja, zanima kakšno varianto imaš pa za hladilnik? Je že na elektriko?
Za tiste 14 dni vročine pregurat je odlična. Luknja v steni za zračnik uporabljena kot izpuh.
Še za otroški sobi jih bom kupil (no, eno sem že).
Nočem meti teh grdih škatel in pajkov in črnine na fasadi, za 14 dni uporabe/leto.
Ko bo, če bo, bo centralna klima na strehi (kot v firmah, npr.), vodi do notranjih enot pa po dodatnem pomožnem nikoli rabljenem dimniku.