Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prenosna klimatska naprava

prenosna klimatska naprava

Ker živiva v mansardi bloka, je že sedaj kar prijetno prevroče. navadne klimatske naprave ne moreva namontirati, ker nimava niti balkona, torej ni prostora za zunanjo enoto. poznam tudi prenosne klime, ki imajo odzracevalno cev,za kar prav tako rabis luknjo v zid; kar zaradi bloka spet ne moremo.

zdaj sem slisala ,da obstajajo prenosne klime, ki so kondenzacijske. predvidevam da je to podobno kot pri susilnih strojih, da ima zbiralnik vode.

ima kdo tako klimo, kako se obnese….

hvala lepa. in neprevroce poletje zelim.

Imamo, a je to denar stran vržen. Zakaj? Cev moraš speljati nekam ven in imaš takrat seveda malo odprt oken, zato gre topel zrak noter. Druga slabost pa je ta, da ko ohladiš en prostor in greš v drugega, gre vsa toplota zopet v prostor ki naj bi bil shlajen. Tako da meni je žal za denar ki sem ga takrat dala.

Darja

‘?

Ja lucika dame so jih spluvale že prejšno sezono, da ne govorim o tem da so glasne, za malo denarja, tako da priporočam montažno klimo, četudi je malce dražja, ali pa en dober ventilator?

Lp

Jaz tudi priporočam klasično klimo.

Imamo jo, vendar je tudi zato potrebna luknja za izhod.ne vem če kje obstaja prava klima, ki bi lahko bila brez take luknje

to je ravno ta finta. da nima cevi za odzracevanje,ampak zbiralnik vode (kot ga imajo kondenzacijski susilci, naprimer).
ne ne ne, z cevjo ne pride v upoštev, z zunanjo enoto tudi ne.

Vse je res, kar so zgoraj napisale. Mogoče, da shladi za eno do dve stopinji, če ni prevelik prostor. Skoraj se ti ne splača kupovat, potem ti pa 10 mesecev napoto dela.

mi jo imamo in prodajamo. več na mailu.

Cev je za odvajanje vročega zraka in ne za odvajanje vode.
Govorim iz lastnih izkušenj – prodali smo jo po enem letu uporabe. K sreči imamo možnost montaže klasične klime.

Ker ti te možnosti nimaš, kar nabavi prenosno klimo. Cev lahko napelješ tudi skozi okno. Poleg cevi dobiš tudi “zapirala” oz. nekakšne plastične plošče, s katerimi zapreš ostalo odprtino okoli okna. V eni od teh plošč je odprtina, v katero vtakneš cev.
Zbiralnik vode, ki jo klima potegne iz zraka, je v napravi. Vodo lahko uporabiš kot destilirano vodo, saj ne vsebuje kamna (jaz sem jo uporabila za likalnik).

Vseeno se pripravi, da je vse skupaj bolj tako. OK – prostor ti ohladi za kakšno stopinjo ali dve, razvlaži ti zrak, vendar je to tudi vse.

Za stopinjo ali dve lahko ohladiš zrak tudi z ventilatorjem, pred katerega postaviš dve plastenki, v katerih si zamrznila vodo – ampak moraš plastenki postaviti na pladenj, da vanj odteka voda…..

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

New Report

Close