Najdi forum

Zanima me kaj pogrešate na svojih prenosnikih?
Odločam se za nakup prenosnika za cca 400.000 pa me zanima na kaj moram biti pozoren, da ne bom kasneje …saj veste kako je ko misliš nekaj naredit pa ne gre. Zaradi tega in onega

– Izberi kakšno znano firmo, da boš imel zagotovljen servis tudi v primeru, če slovenski uvoznik nekega dne nenadoma izpari iz obličja zemlje. Priporočam HP Compaq, IBM, Fujitsu, Dell itd……..
– Za ta denar bi dobil že modele, ki imajo vgrajeno poleg normalne tudi brezžično (WiFi) mrežno kartico in Bluetooth vmesnik. Prva bo čez čas po moje zelo aktualna, saj je v večjih in turističnih mestih iz dneva v dan več WiFi ponudnikov interneta, kar je mnogo boljša rešitev, kot internet preko GSMja. Bluetooth pa ti pride prav pri komunikaciji s tvojim GSMjem.
– Če ti znese cenovno, naj bo procesor tipa Centrino, saj je zelo hiter kljub nizki taktni frekvenci, poleg tega na baterijah deluje vsaj 2x dlje od ostalih procesorjev – tipično 4 do 5 ur z normalno baterijo, z Multibay tipom pa tudi do 9 ur.

Ostale zadeve imajo več ali manj vsi notesniki v tem cenovnem rangu podobne.

Če bi jaz kupoval zase, bi danes za ta denar izbral HP nx5000, tip DU399. Kolikor vem, ga v SLO že prodajajo. Splošni podatki za družino nx5000 so na linku , posebnosti pa dobiš, če klikneš v razpredelnici kolono Model Part Number na “DU399T”. Izbral bi ga zato, ker zaradi dolgoletnih izkušenj najbol zaupam tej firmi. Ne dvomim pa, da imajo tudi prej naštete firme podobne modele, samo jih jaz osebno ne poznam. Preveri na internetu še njihovo ponudbo.

Kaj pa ACER in GERIKOM?

Pa hvala, Roman.

Acer… Zaradi neprestanih konkurenčnih bojev med različnimi neodvisnimi uvozniki se da dobiti Acerja dokaj ugodno. Tudi firma sama ni slaba, čeprav v tej tehnologoji jaz dajem prednost američanom in japoncem pred tajvanci. Malo preveri, kako je z garancijami. Če za garancijo stoji samo uvoznik, ne pa direktno Acer, znaš imeti probleme če kateri od uvoznikov spet “presahne”, kot se je to že zgodilo.

O Gericomu ne bom govoril, ker imam iz preteklosti z njimi preveč grdo izkušnjo. Ne z uvoznikom, ampak direktno z njimi………..

Prenosnik ni namizni PC, kjer bi ti lahko vsak vaški mojster nekaj “poflikal”, če se pokvari. Zato osebno prisegam na proizvajalce, ki imajo v Slo svojo branžno pisarno, ki odreja kdo v državi bo kaj prodajal, kdo bo servisiral in kaj se bo sploh prodajalo. Podoben sistem, kot ima vpeljanega recimo Renault pri avtomobilih. Potem je popolnoma nepomembno, če čez noč pokrepa polovica prodajalcev ali serviserjev. Sistem še vedno živi in deluje dalje. Pri posamičnih uvoznikih ki delajo za svoj račun in s svojim lastnim servisom, pa se zna hitro kaj zatakniti. Ker se zavedajo te svoje “hibe”, poskušajo stranke dobiti z nižjimi cenami. Nižje cene pa pomenijo manjši zaslužek, torej tudi manjša sredstva namenjena servisiranju, ter veliko bolj tvegano poslovanje. Kaj pa vem, jaz osebno sem ziheraš, še posebno če neka stvar veliko stane. Ti se moraš pa odločiti sam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close