Prenosni računalnik
Ojla!
Ker sem na področju računalništva velika zguba – obvladam samo tisto, kar rabim, me zanima nekaj stvari.
V kratkem grem na službeni seminar (za en teden) in ker bom kar nekaj časa ločena od družine, bi imela s sabo prenosni računalnik – da bi lahko prek MSn messenger komunicirala z družino. Zanima me, kako je z internetom na prenosniku;……. res nimam pojma, zato me zanima, kaj mora imeti računalnik, kako se prijaviš na net,……..; ali je to sploh mogoče?
Prosim vas za čimveč informacij.
Lp, Mami
Odvisno kam greš, v tujini recimo imajo na vsakem koraku netkafeje oz. razne lokale z dostopom na internet – torej prenosnega računalnika ne rabiš ( ker težko najdeš kak lokal, kjer se lahko s svojim lap topom – celo v
Londonu…). Obstaja pa še možnost priklopa z ustreznim telefonom preko lap topa na internet, kar pa odsvetujem – ni toliko komplicirano, kot DRAGO.
Mislim, da tud v vseh krajih v Sloveniji najdeš kak primeren lokal ali knjižnico z internetom.
Srečo in lp.
Če odmisliš ceno, potem je enkratno imeti GPRS povezavo preko mobitela. V sloveniji niti ni drago – 50 MB stane 2.000 SIT, če se naročiš na storitev GPRS MAKSI – lahko jo vklopiš tudi za samo en mesec.
V tujini pa je pravtako GPRS Roaming – ki pa je nekoliko dražji. Mislim da komunikacijo z družino ni predrago.
Najenostavneje je če imaš kak GSM, ki ima IR povezavo in IR vrata na notebooku. Prižgeš IR na telefonu , počakaš minutko in nato ustvariš povezavo na mobitel…
Na mobitelovem centru (041 700 700) pomagajo pri nastavitvah in povejo vse informacije.
lp