Prenosnik – se pregreva
Imam prenosni računalnik. Zamenjano in uštimano vse. Spucan. Je pa starejši.
Zakaj se pregreva? Spodaj je tako vroč, da se bi lahko grel.
Če ga ne uporabjam – a pomaga, da ga čist izklopim?
Lahko da so reže pri ventilatorje zamašene, (znotraj škatle) pa zrak težko cirkulira, lahko pa maš kak virus ki laufa in obremenjuje računalnik.
Čisto možno. Ker se na njemu špila mularija in kaj veš, kaj vse pritiskajo.
Bo dopoldan postroj in spoved!
Hvala!
Take probleme sem imela tudi sama. Ni hec, ampak nekje sem prebrala, da pomaga, če postaviš prenosnik na podstavek od jajc, un ta veliki. In je res pomagalo, zanimivo.
Za par evrov dobiš podstavek za prenosnik z ventilatorjem, tako da škatla od jajc ni ravno na mestu.:-) Običajno serviserji sploh ne sčistijo dovolj dobro rež na hladilniku, te je namreč potrebno pošteno spihat s kompresorjem, običajno se zamenja še termalna pasta ob tem. Lahko pa tudi gre za preobremenjen sistem, kot je že nekdo napisal.
Podstavek za prenosnik, imaš jih vse sorte, zgolj primer
[img]https://i.cdn.nrholding.net/30608398/450/450/[/img]
Podstavek le malo koristi, če imaš zaprašene reže v računalniku. Pa ne samo tiste na zunanji strani, ki jih vidiš, tudi notri pri ventilatorju so še kakšne.
Si ne moreš mislit koliko dejansko pomaga, ogromno. Sem pa napisal kako se hladilnik puca, s kompresorjem, ne malo s čopičem pošmrkat, kot to počno, ker ko pihneš s kompresorjem to take svinjarije ven zmeče, da ne moreš verjet.
Si ne moreš mislit koliko dejansko pomaga, ogromno. Sem pa napisal kako se hladilnik puca, s kompresorjem, ne malo s čopičem pošmrkat, kot to počno, ker ko pihneš s kompresorjem to take svinjarije ven zmeče, da ne moreš verjet.[/quote]
Sem imel nedolgo tega enak problem, samo jaz sem računalnik podrl in spihal, so bile reže not pri ventilatorju zamašene. Od zunaj s čopičem nebi mogel – edino s kompresorjem bi mogoče šlo.
Od takrat se računalnik ne greje več.
S temi podstavki je pa tako, računalniki imajo reže, skozi ene piha zrak ven, skozi druge not. Če ujameš, da zrak skozi podstavek in skozi reže nad podstavkom piha v isto smer, potem ok, če kontra, potem je slabše kot nič.
Pazit je tudi treba, kje je prenosnik postavljen. Če je na mizi je ok, ker je med mizo in računalnikom še prostor. Če pa ga daš na posteljo, kavč.. je pa slabo, ker se vse reže na spodnjem delu zamašijo, da zrak ne more pihat skoz.
Sem pred leti tud imel dodaten ventilator, pa sem ga hitro odstranil, ker mi je rahlo pihalo tudi v glavo in oči, to pa ni dobro za zdravje.
Si ne moreš mislit koliko dejansko pomaga, ogromno. Sem pa napisal kako se hladilnik puca, s kompresorjem, ne malo s čopičem pošmrkat, kot to počno, ker ko pihneš s kompresorjem to take svinjarije ven zmeče, da ne moreš verjet.[/quote]
Sem imel nedolgo tega enak problem, samo jaz sem računalnik podrl in spihal, so bile reže not pri ventilatorju zamašene. Od zunaj s čopičem nebi mogel – edino s kompresorjem bi mogoče šlo.
S temi podstavki je pa tako, računalniki imajo reže, skozi ene piha zrak ven, skozi druge not. Če ujameš, da zrak skozi podstavek in skozi reže nad podstavkom piha v isto smer, potem ok, če kontra, potem je slabše kot nič.
Pazit je tudi treba, kje je prenosnik postavljen. Če je na mizi je ok, ker je med mizo in računalnikom še prostor. Če pa ga daš na posteljo, kavč.. je pa slabo, ker se vse reže na spodnjem delu zamašijo, da zrak ne more pihat skoz.
Sem pred leti tud imel dodaten ventilator, pa sem ga hitro odstranil, ker mi je rahlo pihalo tudi v glavo in oči, to pa ni dobro za zdravje.[/quote]
Podstavki že sami brez ventilatorja se odlično obnesejo, z ventilatorjem pa sploh, pa lahko rečeš kar češ.
Sem pred leti tud imel dodaten ventilator, pa sem ga hitro odstranil, ker mi je rahlo pihalo tudi v glavo in oči, to pa ni dobro za zdravje.[/quote]
Podstavki že sami brez ventilatorja se odlično obnesejo, z ventilatorjem pa sploh, pa lahko rečeš kar češ.[/quote]
PODPIŠEM!
Imam 4 leta star prenosnik, pred kratkim se je začel pregrevat, ke rnikoli prej ni bil ščiščen. Sama sem ga sčistila kolikor se je dalo. Naložila speedfun program, spremljala temp – skori skuril bi se, če ne bi kaj ukrenila.
No, potem sem izvedela za te podstavke z ventilatorjem in si ga nabavila. Od takrat se je stanje zelo izboljšalo. Seveda ne more biti tolk dober kot je bilo prej, ko je računalnik bil nov, se je pa stanje izboljšalo za 90%.
Tako da, JA POMAGA. Zelo !!!! Potrjujem iz lastnih izkušenj!
Podstavki že sami brez ventilatorja se odlično obnesejo, z ventilatorjem pa sploh, pa lahko rečeš kar češ.[/quote]
Jaz imam svojega na podstavku 🙂 – brez ventilatorja. tko da je spodaj vedno dovolj prostora, da zrak lahko cirkulira.
Je pa problem treba reševat na izvoru. Če je zaprašen, je najprej treba prah odstranit.
Jaz bolj navijam za to, da je na računalniku nekaj napacanega, kar non stop obremenjuje računalnik. Kupila zelo dober laptop in po slabem letu postal vrel, vroč, za znoret. Ventilatorji, postavki niso pomagali nič – ok, sem se navadila in imam prenosnike zdaj vedno na kakšnih kuhalnicah, zaradi občutka, navade. Servisi gor, servisi dol. Sem obupala. In čakala da “crkne”. Potem je začel se delati počasi in ravno toliko, da ga nisem zagnala skoz okno. Vseznanlci, strokovnjaki niso izboljšali nič. Jaz zbrisala vse, pa antivirusni programi, pa, pa … pa še vedno gonil svojo polžjost. In en dan, ko sem zaradi tega zamudila pomemben klic, mi je dokočno prekipelo. Jaz, ki o računalnikih ne vem absolutno nič, sem začela klikat, odpirat, iskat, brisat (ne vsebin), tvegat, da zbrišem preveč (kar itak ni mogoče, je dovolj varovalk). Cel večer, celo noč sem se zajeb…, potem ga ugasnem, še ugašal se je nekaj minut in naslednji dan prižigal po moje 20 minut. Ampak … zdaj dela, hitrost je optimalna, resda sem morala nekaj, kar sem izključila nevede, ponovno aktivirat, se ne pregreva več, mora vsak kvatre, ko prav slišiš, da nekaj v ozadju dela. In to po 4 letih !
In ja, otroci so dobili prepoved igranja igric. naj si pacajo tablico in telefon, je njihovo in naj nosijo posledice. Ker tole pa res ni bilo za nikamor.
Forum je zaprt za komentiranje.