Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prenova kopalnice 2022

Prenova kopalnice 2022

Tiste, ki ste v tem letu prenavlali kimplet kopalnico prosim, da napišete koliko vas je prišlo vse skupaj. Bom zbrala par ponudb, ampak prej vprašam, kaj lahko pričakujem …

Prenavlali bomo kopalnico veliko ca. 8 m2 (v njej tus, umivalnik, stroj in radiator) in wc 4 m2 (wc in manjsi umivalnik).

Ploščice menda lahko dobiš kvalitetne in ugodno v Keramika Outlet, Domžale…Študa pravzaprav…

Mandolina, mislim, da avtorico zanima cena dela. Imam predračun za delo za 5m2 kopalnico 4.000, kar je zelo poceni.

4000 pa vključuje kaj?

Material? Ploščice? Delo pečarja? Delo vodovodarja?

Hvala za informacije

Predvsem me zanima nek običajen znesek. Ne tisto, ko ste pol stvari delali sami ali so naredili prijatelji s popusti. Delo in keramika srednjega cenovnega razreda. Smo pa iz Lj.

ti da predračun.okol  10

Odgovor na objavo uporabnika
Scorpion, 05.09.2022 ob 02:50

4000 pa vključuje kaj?

Material? Ploščice? Delo pečarja? Delo vodovodarja?

Hvala za informacije

Samo delo, seveda. Celotno delo v kopalnici, brez materiala. Razbijanje, napeljava, polaganje ploščic…

8 kvadratov- najmanj osem tisoč evrov…

Za keramiko pa pogledaš cene po trgovinah.

pecarja v kopalnici? najbrz misliš keramicarja.

merkur592, 05.09.2022 ob 05:35

ti da predračun.okol  10

V Merkurju za ogled in predračun plačaš 60 evrov, če ne sprejmeš njihove ponudbe.

dobro premisli, 05.09.2022 ob 11:13

V Merkurju za ogled in predračun plačaš 60 evrov, če ne sprejmeš njihove ponudbe.

A je komu kopalnico prenavaljal Merkur? Zadovoljni?

je bo vas čuk, v dobi digitalizacije lahko za vsako stvar preverite koliko stane na netu, recimo keramika, pa pipe, kabine, omarice, ploščice itd.. delo ocenite glede na m2 ali ure dela. a je to res taka znanost? da imaš vsaj OKVIRNO ceno, da potem vidiš kam pes taco moli pri predračunih.

drugače pa cca 4500€ za cenejšo MENJAVO obstoječih ploščic in opreme v cca 7m2 kopalnici in cca 8000€ za dražjo opremo in več “prestavljanja” po kopalnici (napeljav seveda!), pa ne pozabite da igra vlogo tudi ali so delavci zasedeni ali ne, če se vas bodo želeli odkrižati bo cena 10k!

Mi smo dali 7 jurjev za kopalnico približno iste kvadrature junija letos. Zdaj so cene verjetno višje.

7, 05.09.2022 ob 12:19

Mi smo dali 7 jurjev za kopalnico približno iste kvadrature junija letos. Zdaj so cene verjetno višje.

A To skupaj z vodovodarjem

Moz dela za 25e kvadratnimeter.

In je mislil da je drag.

Pa se z enim pogovarja pa slisi da drugi kasirajo 30e ali 35e .

Se njemu se zdi to prevec  kaj sele vam ki delate kopalnice.

Pa se to.

Priporocam da ne jemljete keramicarja samo zato ker lahko kr pride.

Se splaca pocakt nanj.

Tadobriitak nimajjo nic casa.oz moj si jih za 1let naprej ze pise v koledar.noro

Strinjam se, da se ne najame kateregakoli keramičarja, ni pa res, da čakaš eno leto. Najbolje je, da prenovo kopalnice opravi podjetje, ki narwdi vse, ne pa da sama iščeš vodovodarja, električarja, keramičarja.

Prenova kopalnice je najbolj zahteven podvig stanovanjskih prenov, posebno v bloku.

priporočam prenovo na ključ preko bauhausa – pred začetkom del boste prejeli predračun del z vključno gradbenimi materiali ter izris, ponudba opreme dovolj široka in cenovno ugodna, garancija po zaključku del.
Vzemite si čas za priprave, če boste hiteli, improvizirali in sami iskali posamične mojstre, se bodo zgovarjali en na drugega, zamujali, zavlačevali, sproti dražili…se vam zna zavleč za več mesecev.

zahtevajo nakup vse potrebne opreme pred začetkom del, ker gre potem vse zelo hitro- teden do dva.

Mikado, 19.11.2022 ob 10:13

Prenova kopalnice je najbolj zahteven podvig stanovanjskih prenov, posebno v bloku.

priporočam prenovo na ključ preko bauhausa – pred začetkom del boste prejeli predračun del z vključno gradbenimi materiali ter izris, ponudba opreme dovolj široka in cenovno ugodna, garancija po zaključku del.
Vzemite si čas za priprave, če boste hiteli, improvizirali in sami iskali posamične mojstre, se bodo zgovarjali en na drugega, zamujali, zavlačevali, sproti dražili…se vam zna zavleč za več mesecev.

zahtevajo nakup vse potrebne opreme pred začetkom del, ker gre potem vse zelo hitro- teden do dva.

ali obračunajo 9% DDV na kupljen material pri njih?

Tudi mi bomo prenavljali, lepo prosim za priporočila za zanesljivega izvajalca, ki je cenovno ugoden, v Ljubljani.

moj nasvet, 05.09.2022 ob 20:11

Strinjam se, da se ne najame kateregakoli keramičarja, ni pa res, da čakaš eno leto. Najbolje je, da prenovo kopalnice opravi podjetje, ki narwdi vse, ne pa da sama iščeš vodovodarja, električarja, keramičarja.

A misliš, da tako podjetje dobiš? :)Kdor se danes ukvarja z vodovodi, se tudi s toplotnimi črpalkami. In novih strank sploh ne sprejemajo, ker so zasuti.

Meni je računal mini kopalničko v apartmaju, slabe 3 kvadrate (tuš, WC, umivalnik) za menjavo cevi in montažo wc in tuša 1.800 €, če temu prištejemo še keramičarska dela, me je stalo septembra cca 2.300, sanitarna oprema višjega cenov. razreda pa še dodatna 2 jurja. Samo delo torej 2.300 €. Vodovodar je delal dva dopoldneva, keramičar tudi. Za 8 kvadratov po moje brez opreme manj kot za 5.000 € ne bo. Najbrž več. Cene so šle gor, tako da je realno pričakovati 8 do 10 jurjev vse skupaj.

Jurja in pol na kvadratni meter. To je končna cena kopalnice.

5,2m2

Celotno delo, rabijanje, vodovod, vgradnja sanitarne opreme, keramičar – brez opreme in ploščic je bilo 5300 evrov, v to je štet še knauf strop z materialom vred.

New Report

Close