prenova kopalnice
Odločam se za prenovo kopalnice in prosim vse tiste, ki ste ta projekt že dale skoz, da mi malo pomagate in poveste malo vaše izkušnje in kaj ste spregledale oz. kaj bi sedaj naredile drugače.
Odločila sem se za viseč bide in wc školjko. Sedaj me pa zanima, če ima kdo medicinsko školjko? Ali ima katera školjko brez roba? Kako se obnese? Katerega proizvajalca bi svetovali?
Prav tako me zanima, kaj mislite kakšna barva ploščic se najbolj obnese, da se vse ne pozna na njih?
Vgradi geberit in brezrobno medicinsko školjko http://kera-m.info/wp-content/uploads/2017/06/CENIKkeramicarji2017.pdf
medicinska ni slaba ideja. Bide obvezno, jaz ga nimam (standard še ne prenovljena kopalnica v bloku) in ga pogrešam.
Drugače pa jaz bi dala: kotno banjo
ala
https://www.ideo.si/polkrozne_kotne_kopalne_kadi/kotna_kopalna_kad_za_vgradnjo_150x150_cm_LOCO_740890_KOLPA_SAN
od ploščic je pa vse čisto osebni stil kako ti je všeč.
meni osebno so najlepše kopalnice v tem stilu:
po tleh velike temno rjave ploščice – ala videz lesa
kot npr. na tej sliki te temno rjave po tleh in okoli wc-ja:
https://i.lazienka.pl/i/00/97/10/009710_940.jpg
po steni pa podolgovate velike tudi rjave/bež velike, skladen odtenek s talnimi – tudi okoli kadi enako – tako da je čimmanj fug sploh okoli banje
ala kot so bež svetle pravokotne ploščice na tej sliki na stenah za wcjem in pod umivalnikom.
https://i.lazienka.pl/i/00/97/10/009710_940.jpg
nikakor ne bi imela tistih malih mozaičnih ploščic nikjer v kopalnici, ker to je nemogoče za čistit sploh okoli banje kot rečeno. Enako tudi ne bi imela v kopalnici (okoli banje sploh ne) (kot je na zgornji sliki ob banji en del) ali takih z kakšno izrazito negladko površino – razlog čiščenje.
Brez banje, tuš kabine, bideja..viseč umivalnik in WC, potleh pa epoksi brez fug. Namesto tuša v enem kotu samo odtok…
Čisto simpl, v nekaj trenutkih spucana kopalnica brez fug in nekih robov takih in drugačnih… Kopalnica mora biti čisto simpl za uporabo in vzdrževanje!!
[/b], potleh pa epoksi brez fug.
Čisto simpl, v nekaj trenutkih spucana kopalnica brez fug in nekih robov takih in drugačnih… Kopalnica mora biti čisto simpl za uporabo in vzdrževanje!!
Od tega ti priznam samo epoksi za po tleh – je dobra ideja.
Vse drugo je decovska kopalnica za samce.
Hmmm, a ti moram tudi ta tvoj odgovor plačat?
Ti pa nimaš ne nasveta, še manj znanja!
Ne trudi se več s pisanjem, ker je škoda tvojega zastonj časa.
Lep dan!
[/quote]
Zakaj taka užaljenost? Investitorji bi tudi radi dobro kasirali in nikomur nič plačali. Če je le možno, vse zastonj. Zdaj se pa zanašaj na monove zastonj mojstre. Zagotovo ti bodo zastonj vrhunsko svetovali. So sami strokovnjaki na področju.
Pri prenavljanju kopalnice je potrebno razmišljati tudi v čas, ko bomo starejši.
Vsa stopnišča, podesti, dvignjeni podi in steklene stene, so za starejše in invalidne, težje pokretne, lahko tudi smrtni, ne le težko ali celo nedostopni.
Starejši, s takimi kopalnicami in wcji se praktično nimajo kje umiti, niti v umivalniku s prenizko pipo, niti ne vstanejo več s školjke.
Tam, do 60, 65.let je treba kar že misliti na to. Kopalnica ni strošek, ki bi si ga privoščil vsako leto obnavljati.
Še vedno je boljša kad s sedlom, odstranljivo desko čez njo, kot pa tuš s steklenimi stenami, do katerega z invalidskim vozičkom ne prideš, če ni ravno prostor za celo sobo. Vendar ima navadno zopet prag, ki ovira.
Pač, gledam starejše ljudi, katerih domovi so zanje neuporabni. Tudi sam dostop in izstop- brez klančine in z veliko betonskimi stopnicami.
Nepraktično do neverjetnosti.
Pravzaprav morajo ljudje na starost že zaradi tega od doma, ker so gradili, kot, da bodo vedno poskočni. Pa jim s pametjo in v pravem času ne bi bilo treba.
Zakaj taka užaljenost? Investitorji bi tudi radi dobro kasirali in nikomur nič plačali. Če je le možno, vse zastonj. Zdaj se pa zanašaj na monove zastonj mojstre. Zagotovo ti bodo zastonj vrhunsko svetovali. So sami strokovnjaki na področju.
[/quote]
Sploh nisem užaljena! Niti najmanj. Jaz sem se v osnovi že vse odločila, sedaj samo preverjam, če sem še kaj pozabila…
Jaz pa bom investitor v svojo kopalnico, na kateri ne bom nič zaslužila, samo sama bi se rada v njej res dobro počutila!
Vsako mnenje pa zelo prav pride, seveda, če je dobronamerno!
Lepo bodi!
Hmmm….brez banje bo ziher, tudi tuš bo odprt oz. tak, da nima nič robov, samo odtok, bodo samo steklene stene. Bide bo ziher, ker ga zaradi svojega zdravja potrebujem. Ploščice bodo pa kar velike…..Tudi element pod umivalnikom bo viseč…
Zelo dobra mi je pa ta tvoja ideja z ipoksijem….o tem bom pa še veliko razmišljala!
Hvala!!!!!!
Jaz bom imela kopalnico samo zase…sprašujem samo za mnenja… ter, da vidim, če sem sama kaj “spregledala” O, pa še kako bo moralo biti funkcionalno, ker odkrito povem, tole mojo staro kopalnico z vsemi temi koti, fugami in takšno navlako nič kaj rada ne čistim. Čas, ki bi ga namenila za čiščenje kopalnice, bom pa raje porabila za kaj drugega…..
Kako ima lahko viseča medicinska školjka spredaj odtok?
[/quote]
Prav tako ima izliv v steno…pač malo drugače je v notranjosti narejena. Upam, da sem znala prilepit link, da se vidi skica….
https://www.nobelpure.com/media/import/villeroy_boch/56621001_1.pdf