prenova kopalnice
Od tega ti priznam samo epoksi za po tleh – je dobra ideja.
Vse drugo je decovska kopalnica za samce.
[/quote]
Ne pa ni….skandinavci imajo že leta in leta v glavii funkcionalnost kopalnice….Sem si pa omislil malo bolj posebno “kopalnico”…
Vse ravno po tleh…v tleh azurni “vzorci morskih pen med valovanjem”….in ko ugašneš luč in si pod tušom…imaš občutek, da si zaradi posebnega efekta nad morjem, …no ja, takole izgleda…https://www.youtube.com/watch?v=UPNq9_wIliI
Take kopalnice nimajo niti v Dubaju….imajo zlato, ma take nimajo. Menda jo imamo sm pr nas:)))
Neverjeten občutek….pod toplim tušem…in pod nogami pa http://www.meteoweb.eu/2014/12/svezia-spettacolo-lincanto-bioluminescenza-foto/359420/ :))
…ne, če bi bilo samo za dedce, tega mi ne rabimo:))) Je pa fajn z njo se “mečkat” pod takim tušom…
Epoksi po tleh? Že s copati ga opraskaš.
V dveh dneh se tega kiča nagledaš in te že začne boleti glava, ko stopiš na takšna načičkana tla. Pa še drsi….. Za starčke super ideja, jih hitro spravi na drugi svet.
Imaš pa netu kar nekaj variant kopalnic s temi kičastimi tlemi…. Seveda se ljdje zanj ne odločajo – beri zgoraj, zakaj ne.
Hvala za tvoj pogled. Jaz sem banjo že vrgla ven in je noter ne bom več dajala, ker vzame tudi veliko prostora!
Male ploščice sem že odpisala, ker imam sedaj bolj male, pa teh fug ni nikjer konca
[/quote]
Kakor za koga meni je banja zelo prakticna in uporabna in kjer je ni jo pogresam.
Za stelkene stene sem slišala da se včasih same kar sesujejo… tukaj sem to brala. Je varno,?
Z napisanim se zelo strinjam. Tudi s Carlosovim predlogom za tus brez roba. Je pa razlika, ali dela kopalnico nekdo pri 30 ali pri 60. Ker pri 30 bo sla vsaj se enkrat ali dvakrat v predelavo in se lahko takrat delajo prilagoditve.
[/quote]
Vem. Pri 30.tih o tem današnji starejši niso razmišljali, ko so gradili in opremljali.
Nakar jih je starost prehitela.
Kot je videti, njihovi otroci o tem ne razmišljajo. Tako so njihovi starši, najsi živijo sami ali z njimi, dobesedno odrezani od zunanjega sveta, ter normalnega vsakdana pod svojo lastno streho.
Zopet se umivajo v lavorju, oz.se jih umiva, ker nimajo ali nočejo imeti za pripomočke ali prenovo, niti ne morejo po stopnicah na prosto, vsaj na teraso, ker imajo smrtonosne stopnice, njim življenjsko nevarne.
Zlomov stegnenic starejših zaradi tega in posledično izbruh težkih psihoznih stanj po anesteziji, je alarmanten.
Pa to ni le slovenski problem, na žalost.
Tudi za vsakega, ki je tem starejšim v pomoč, so take kopalnice in ostalo našteto v breme, neuporabne.
S tem, da stari odtoki v teh straniščih in kopalnicah strašansko smrdijo, poleg hude plesni, ki je neuničljiva, za zdravje pa smrtno nevarna.
Pravzaprav bi moral biti moj post z naslovom Razmišljajmo!
Kakor za koga meni je banja zelo prakticna in uporabna in kjer je ni jo pogresam.
Za stelkene stene sem slišala da se včasih same kar sesujejo… tukaj sem to brala. Je varno,?
[/quote]
Tudi če se sesuje…je to “kaljeno” steklo in je razmeroma varno če se razsuje…..Je pa strašno drago:(( če nisi glih hči steklarja:))
Polkrožne banje so najslabša možna izbira. Zakaj? Ker funkcija ležanja v banji odpade (so prekratke), za stopanje noter in ven so nepraktične (nimaš niti stene, kamor bi stari ljudje namontirali kakšen ročaj), ne moreš se tuširati stoje….
Popularne so bile v 90-letih, ampak jih je večina že nadomestila s pravimi banjami oz. tuši.
Ena naprava za vse želje:))
Čist inox…z lahkoto čistiš z alkoholnim kisom vodni kamen…k ga je pr nas….dosti preveč:((
Ja, to. Pa brez bideja.
[/quote]
ja pa da bide manjka tudi.
Nujno je pipa v tuš kabini in premičen tuš na ročko.
Pipa je nujna pri britju nog in intimnih predelov.
pa tudi sicer pri čiščenju, če hočeš natočiti vedro vode, ga postaviš pod pipo in natočiš. Nič od tega ne moreš, če je gor samo fiksni tuš, ker tista voda potem šprica vse naokoli.
Tuš pa itak veliko bolj uporaben pri tuširanju, ker se ti ni treba pod tušem prestavljati in loviti curke vode – ampak lepo z ročko se lepo spereš, manj torej šprica naokoli in je tudi bolj učinkovito.
In predvsem zelooo uporabno, če si hočeš samo glavo oprati, ker vzameš ročko od tuša in si jo opereš, se ne rabiš cel močiti.
In obratno se lahko samo stuširaš, brez da bi si moral močiti glavo vsak dan pod fiksnim tušem.
Tako da to je mus premična ročka s cevjo in pipo.
Drugače pa je že od “tuš kabin” potlej res še najbolj uporabno in estetsko steklo samo – se tudi najlažje spuca.
Tiste tuš kabine klasik so še bolj zajjjj za čiščenje, kot če bi imel banjo. Tako,da tuš kabina klasična to je no go. Pri nas v bajti so to ven vrgli…
ja pa da bide manjka tudi.
Nujno je pipa v tuš kabini in premičen tuš na ročko.
Pipa je nujna pri britju nog in intimnih predelov.
pa tudi sicer pri čiščenju, če hočeš natočiti vedro vode, ga postaviš pod pipo in natočiš. Nič od tega ne moreš, če je gor samo fiksni tuš, ker tista voda potem šprica vse naokoli.
Tuš pa itak veliko bolj uporaben pri tuširanju, ker se ti ni treba pod tušem prestavljati in loviti curke vode – ampak lepo z ročko se lepo spereš, manj torej šprica naokoli in je tudi bolj učinkovito.
In predvsem zelooo uporabno, če si hočeš samo glavo oprati, ker vzameš ročko od tuša in si jo opereš, se ne rabiš cel močiti.
In obratno se lahko samo stuširaš, brez da bi si moral močiti glavo vsak dan pod fiksnim tušem.
Tako da to je mus premična ročka s cevjo in pipo.
Drugače pa je že od “tuš kabin” potlej res še najbolj uporabno in estetsko steklo samo – se tudi najlažje spuca.
Tiste tuš kabine klasik so še bolj zajjjj za čiščenje, kot če bi imel banjo. Tako,da tuš kabina klasična to je no go. Pri nas v bajti so to ven vrgli…
[/quote]
Kar si naštela, se na kratko imenuje kad. Pa je.
Ali pa en star sod.
Kar si naštela, se na kratko imenuje kad. Pa je.
Ali pa en star sod.
[/quote]
Na splošno ja, sem bolj za kad. Ampak, če že tuš kabina, pa se da tudi v tuš kabini namontirati armaturo – ki ima pipo in premični tuš s cevjo. Vem, ker imajo pri nas v hiši doma tako. In je še kako uporabno.
Brez tega je zame tuš kabina neuporabna.
Kaj pa walk in banja, ima kdo s tem izkušnje?
http://www.sarai-goldenhome.eu/kopalnice/walk-in-kadi/
Nekako se ne morem odpovedati namakanju, a počasi mi postaja okorno lezti v kad.
Tako to izgleda
[img]https://s14-eu5.startpage.com/cgi-bin/serveimage?url=https{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fcontentgrid.homedepot-static.com{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fhdus{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fen_US{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FDTCCOMNEW{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Ffetch{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FFetchRules{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FPLP_Banner_PartialGroup{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FBath{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2FMOB-NAV-walk-in-D.jpg&sp=59c347de8717cf58282383247b2a04ab[/img]
Bi morala videt v živo, takole na slikah mi nekam zgužvano izgleda.
..nop…tud po nesreči ne…so že neke štenge. Pa kako boš tja notri zlezel??
Če dočakam starost, bom jaz za pod moj tuš…rabil samo en plastični stol. Ko končaš, stol odneseš ven in splakneš kopalnico….pa je čav bav:))
[/quote]
Kakšne štenge? Kakorkoli bi se tistemu reklo je bistveno nižje kot lezti čez rob kadi.
Mene v bistvu zanima če tista vrata res dobro tesnijo pa če je res tako majhno kot izgleda.
Vem. Pri 30.tih o tem današnji starejši niso razmišljali, ko so gradili in opremljali.
Nakar jih je starost prehitela.
Kot je videti, njihovi otroci o tem ne razmišljajo. Tako so njihovi starši, najsi živijo sami ali z njimi, dobesedno odrezani od zunanjega sveta, ter normalnega vsakdana pod svojo lastno streho.
Zopet se umivajo v lavorju, oz.se jih umiva, ker nimajo ali nočejo imeti za pripomočke ali prenovo, niti ne morejo po stopnicah na prosto, vsaj na teraso, ker imajo smrtonosne stopnice, njim življenjsko nevarne.
Zlomov stegnenic starejših zaradi tega in posledično izbruh težkih psihoznih stanj po anesteziji, je alarmanten.
Pa to ni le slovenski problem, na žalost.
Tudi za vsakega, ki je tem starejšim v pomoč, so take kopalnice in ostalo našteto v breme, neuporabne.
S tem, da stari odtoki v teh straniščih in kopalnicah strašansko smrdijo, poleg hude plesni, ki je neuničljiva, za zdravje pa smrtno nevarna.
Pravzaprav bi moral biti moj post z naslovom Razmišljajmo!
[/quote]
Saj v bistvu govoriva o istem. Ampak eno je arhitektura hiše, ki je namenjena za več kot 20 let in jo je kasneje zelo težko (in drago) spreminjati. Razne dnevne sobe v 2 nivojih, pa medetaže, pa spalnice v nadstropju / mansardi. V bistvu niti ni treba čakati, da se postaraš. Zadošča že nerodno smučanje in noga v mavcu, da prekolneš vsako stopnico posebej.
Kopalnica pa le naj ne bi bila nekaj tako zelo trajnega in se da ob naslednji obnovi preurediti, vseeno pa je pametno tudi pri tem razmišljati nerodnem smučanju, če že ne o starih letih. Tukaj pa v večini kopalnic prideš do problema s prostorom. Ne samo v blokovskih kopalnicah. Ljudje si tudi sami postavijo take hiše, da imajo dnevno sobo za pol nogometnega igrišča, kopalnico pa stlačijo an 4 kvadrate v mansardi – češ, saj tam not si največ pol ure na dan. Že, že. Ampak tiste pol ure je še kako pomembne.
Sama sicer preferiram kadi čim bolj “normalne” velikosti in oblike. V kadi se še vedno lahko tuširaš, v tušu pa se ne moreš kopat ali razgibavat kolena. Če za kad ni prostora, pa tuš brez podstavka, s talnim odtokom in z dovolj širokim dostopom, da prideš zraven tudi z berglami, če je treba. Se da, že videno. Komur se ne ljubi ukvarjati z nakloni, ima wedi že gotove podloge. Niso poceni, so pa komot. Kot zastor pa od stekla kvečjemu kos kaljenega kot fiksni del, pomičnega pa niti v sanjah. Tisti utori so raj za plesen. Zavese sicer niso tako elegantne in wau, ampak saj kopalnica ni za razkazovanje, je za uporabo. Zaveso snameš, opereš v stroju, po potrebi z varikino, obesiš takoj nazaj in nimaš problemov nobenih.
Ampak, ja… dokler bo trend wau kopalnica na 4 kvadratih, lahko samo želiš uporabnikom dolgo in dobro zdravje.
Saj v bistvu govoriva o istem. Ampak eno je arhitektura hiše, ki je namenjena za več kot 20 let in jo je kasneje zelo težko (in drago) spreminjati. Razne dnevne sobe v 2 nivojih, pa medetaže, pa spalnice v nadstropju / mansardi. V bistvu niti ni treba čakati, da se postaraš. Zadošča že nerodno smučanje in noga v mavcu, da prekolneš vsako stopnico posebej.
Kopalnica pa le naj ne bi bila nekaj tako zelo trajnega in se da ob naslednji obnovi preurediti, vseeno pa je pametno tudi pri tem razmišljati nerodnem smučanju, če že ne o starih letih. Tukaj pa v večini kopalnic prideš do problema s prostorom. Ne samo v blokovskih kopalnicah. Ljudje si tudi sami postavijo take hiše, da imajo dnevno sobo za pol nogometnega igrišča, kopalnico pa stlačijo an 4 kvadrate v mansardi – češ, saj tam not si največ pol ure na dan. Že, že. Ampak tiste pol ure je še kako pomembne.
Sama sicer preferiram kadi čim bolj “normalne” velikosti in oblike. V kadi se še vedno lahko tuširaš, v tušu pa se ne moreš kopat ali razgibavat kolena. Če za kad ni prostora, pa tuš brez podstavka, s talnim odtokom in z dovolj širokim dostopom, da prideš zraven tudi z berglami, če je treba. Se da, že videno. Komur se ne ljubi ukvarjati z nakloni, ima wedi že gotove podloge. Niso poceni, so pa komot. Kot zastor pa od stekla kvečjemu kos kaljenega kot fiksni del, pomičnega pa niti v sanjah. Tisti utori so raj za plesen. Zavese sicer niso tako elegantne in wau, ampak saj kopalnica ni za razkazovanje, je za uporabo. Zaveso snameš, opereš v stroju, po potrebi z varikino, obesiš takoj nazaj in nimaš problemov nobenih.
Ampak, ja… dokler bo trend wau kopalnica na 4 kvadratih, lahko samo želiš uporabnikom dolgo in dobro zdravje.
[/quote]
Vse si prav povedala.
Dodala sem le še tiste stare odtoke, kjer je tudi raj za plesen.
Steklo, kolikor je fajn za tuš brez kabine, je zopet hudič za nekoga, ki potrebuje pomoč ob kopanju, ker omejuje sam dostop takemu na vozičku, berglah, hojici, kaj še dodatnemu človeku.
Ko to potrebuješ, šele vidiš. Pa je lahko drugače kopalnica kot soba velika, tista steklena stena je napoti v vseh ozirih in bognedaj, da kdo prileti z glavo vanjo!
Poleg svinjarije, ki jo redi in se nanjo nabira. Brrrr, nikoli ni spucana.
V kad, normalnih dimenzij, pa lahko damo prečko, na katero se vsedemo in na tem sede stuširamo ali celo osebno električno kopalno dvigalo, s katerim vred se spustimo in dvignemo v kad in iz nje.
Da je perfekten nadomestek za bide, vemo vse ženske, ki ne želimo nekajkrat dnevno močiti vsega telesa in hkrati biti sveže.
Da o samo pranju las niti ne govorimo.
Tako pa imamo bzezpotrebne probleme, ker si zaradi napačnega tuša in neustrezne kadi hkrati, ne moremo privoščiti kopanja.
Takrat pride edino v poštev zopet stari lavor, ter krpica za telo.
Umivanje las pa je nerešljiv problem.
Vse te napake, storjene v mladosti, se nam prav neumno maščujejo, ko smo starejši ali drugačd betežni.
Poznam ogromno ljudi, ki so prikrajšani za normalno umivanje in prisiljeni biti v stanovanju, ker ne zmorejo pragov in nesmotrnih stopnic.
Na to je potrebno misliti pravi čas, kot pravi avtorica in tudi ti, ko se zgodi nepredvideno, je že prepozno.
Škoda se je ravno zaradi tega odpovedati lastnemu domu.