Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Preozki škornji

Preozki škornji

V času razprodaj sem si hotela kupiti malo višje usnjene škornje (nič pretresljivega, malo višje kot so nordijski), pa ne morem nič zapeti do vrha (vedno zamnjka ravno malo na sredini). Nimam se ravno za debelo, zato me zanima, ali ima še katera take probleme. In kje prodajajo škornje, ki so malo širši?

Rebeka

Moji špičaki so visoki nek mal pod koleni, na zadrgo, majo pa še tak razporek, vmes je elastika, tako da se ne vidi, razporek je čist skup, pa se dajo zapret, tud če maš mal močnejša meča. Ker jst nimam suhih, pa se čist lahko zaprejo.

Xtrm,kje si jih pa kupila?
Rebeka nic se ne sekiraj,tudi jaz nisem debela in se mi je to ze zgodilo in mojim prijateljicam tudi. Ocitno res delajo skornje za res cisto tenke nogice!!

No jaz pa imam drugačen problem.
Sicer imam normalno nogo vendar imam probleme ker so mi vsi škornji preširoki.
Po treh letih iskanja mi jih je letos končno uspelo najti :)))

zebra, jaz imam isti problem, vsi škornji so mi preširoki in ne vem več kje naj jih iščem! Kje si jih pa ti kupila?

Meni so tudi vsi preširoki, zato sem imela najraje take brez zadrge, ali pa samo s tisto takratko zadrgo.
Letošnji špičaki (moji) imajo pa po celem zadrgo in so ganz genau, kot vliti! 🙂
Drugače pa moja kolegica je že dvojne Massove nesla k čevljarju, da ji jih je skup “potegnil”, ker so bili preširoki. Ker to je res grdo, ko neki ribič si pol v taki preširokih.

No, ampak kljub temu, Rebeka, da ti povem, včasih naletim na kaki model, ki mi isto kot tebi ne gre zapret! :))) Se vidi, da delajo včaih prav ekstremne! 🙂

Škornje sem kupila v Massu in imajo zadrgo.
Škornjev, ki se nataknejo kot nogavica jih ne maram, ker jih je težko sezuti.
Škornji so črni, normalno visoki, na normalno špico tako, da mi prstov ne stiska preveč. Pri strani imajo kot neko 1 cm spleteno kito oz. blj cik-cak šive. Na vrhu škornje pa je tanek (1 cm) pašček, ki ima zaponko, sicer je samo za okras samo mislim, da bi se ga dalo tudi regulirati in si s tem še bolj stisniti škorenj ob nogo.
Cena je bila za škornje nekje normalna 24.900 sit

Pa še moje mnenje. Niste povedale, koliko imate številko. Ker sama imam 37,5, nisem kot zobotrebec, ampak čisto “normalne” kilaže in tudi noge imam … povprečne. Ampak večina škornjev te številke je meni preozka. Lansko leto sem po veliko skakljanja le našla take, ki jih zapnem do konca in me ne tiščijo, pa so precej visoki.

Moja prijateljica ima pa nogo 40, je malo višja od mene, ampak meča imava podobna. No, njej je pa vse preširoko. Zdi se mi, da imajo večje številke precej večji obseg tudi v mečih.

Tako da ne vem. Mogoče imamo probleme s preozkimi tiste z malimi številkami, tiste s 40 pa s preširokimi… Samo ugibam. Letos sem zadovoljna, saj mi škorenjčki od lanskega leta še lepo strežejo.

Se pa strinjam, če ne moreš zapeti ali pa če notri plavaš je enako – ni v redu. Mora biti prav.

Imam nogo številka 38,5, kilaža normalna, noge pa tud.
Do sedaj razen enih škornjev, so mi bili vsi preširoki.

Jaz mam pa 37, čeprav je tvoja logika kr nekak smiselna, SSonja.

Ja, ker majhne številke imamo ponavadi manjše ženske. Škornje delajo po nekih “standardih”, ampak ženska manjša od 169 (povprečje) ima tudi meča nižje kot je predvidel oblikovalec.

Sreči niso vsi škornji enako narejeni in s potrpljenjem sva tako jaz kot prijateljica našli takšne, ki nama odgovarjajo. Sva pa veliko parov dali nase pred tem in izbira se je močno skrčila. Ampak ni zadrege, ljudje smo si različni. Tudi prodajalke so prijazne in svetujejo.

Imejte se lepo

SSonja

Blagor vam jaz pa ne dobim nobenih skornjev zame razen če so elatični. Imam pa zelo suho nogo ampak ne anoreksično normalno suhe pa so mi vsi preveliki. Na vsaki strani mi štrli za en cm, fuj

Tudi jaz imam take probleme,
ponavadi so mi vsi škornji preširoki,
ampak lansko leto sem ugotovila,
da sploh ni poanta da so čisto oprijeti,
vsaj taki ki jih jaz nosim, do polovice meč.
Tako da imam ene take ki niso čisto oprijeti
in je čisto cool, ko pa oblečem ful debele žabe
je pa malo bolj oprijeto. V vseh revijah in na TV
sploh ne nosijo več oprijetih škornjev, tako
da se tiste ki imate malo širše(seveda ne preširoke)
škornje, ne obremenjujte!!!!!

Glede tega,da je moja mami delala 30 let v čevljarski industriji vam lahko povem,da ni z vami nič narobe.Gre za to,da delajo takšen kopit,ki ne da je samo za tanke noge,pomembna je tudi širina noge in kako visoko imaste.Poden,živ poden.
Ko pa sem bila v ZDA je bilo tam ravno tako,čeprav bi kdo mislil,da je bi tam zaradi močnejših ljudi delali drugačne škornje.Pa jih ne!Verjetno zato nosijo američanke teniske ob krilu(?!).
Vglavnem odvisno kakšen kopit si zberejo,tako nam stojijo čevlji.Na žalost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close