Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prepeličja jajca

Prepeličja jajca

Imam eno čisto preprosto vprašanje. Prosim, če bi lahko kdo pove, koliko časa se kuha prepeličja jajca v trdo 🙂

Imam izkušnje samo s kurjimi, pa se mi zdi, da lupina ni enaka …

Hvala.

Enako kot kokošja jajca (brez skrbi, zagotovo bodo kuhana).
Lupina je sicer pri prepeličjih jajcih res zelo trda, pa to nima veze s kuhanjem.

OK, hvala, bom poskusila 🙂

Pa poročaj o uspehu, janis. ;)))

Sicer pa me zanima, iz kakšnih razlogov si se odločila za prepeličja jajca (vem, da jih eni uporabljajo za “zdravljenje”, ampak takrat se uporabijo surova – potem te kuhanje najbrž ne bi zanimalo).

Ali boš mogoče pripravila kako specialiteto iz teh jajc (npr. vložena s čebulo)?
Upam, da nisem preveč radovedna – moji starši imajo namreč prepelice, pa sama ne vidim neke “koristi” v tem – jajca so sila nepraktična za lupit in lomit, tako da jaz raje ostajam kar pri kokošjih.

Vprašanje velja tudi za ostale kuharice – ima katera kakšno idejo, kaj s prepeličjimi jajci?

Lep pozdrav,
n&n

Hej, n&n ! Malo za salo:)

Nasploh nisem velik ljubitelj jajck;
ampak tista majhna cokoladna prepelicja jajcka z lepo pikcasto sladko lupinico imam pa najraje:))) V velikonocni kosarici so takooo srckana.

Lp Babi

Babi, :))))))
Ampak jaz naših domačih še vedno ne “znam” uporabit. ;)))

Lp,
n&n

mene pa zanima če kdo ve recept za vlaganje prepeličjih jajčk ???

https://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1957

vprašala bi kako se vlagajo prepeličja jajca ?

http://www.dnevnik.si/magazin/prosti-cas/1042497152

New Report

Close