Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prepeličja jajčka

Prepeličja jajčka

Dobila sem 10 prepeličjih jajčk. Kaj se da narediti iz njih oz. kako naj jih pripravim?

Hvala vam!

Skuhaj kot kokošja jajca in pojej v solati ali sama. Jaz sem lani delala pirhe in pridejo prav luštni ko so tako majhni in pisani.

Prepeličja jajca z vinskim kisom

Potrebujemo (za osem) : 24 prepeličjih jajc, liter vinskega kisa, 6 strokov česna, 4 šalotke, 30g svežega ingverja, 3 vejice pehtrana, 3 žličke mletega rdečega popra, žličko drobljenega rdečega popra, 2 jušni kocki olivnega olja in sol.
Priprava: Zavremo dva litra vode, malo posolimo in dodamo dve žlici kisa. V pripravljeno tekočino vlijemo prepeličja jajca in jih pustimo vreti minuto in pol. Ohlajena jajca olupimo. V nizki segrejemo olje in na močnem ognju popražimo šalotko, zalijemo s kisom in počakamo, da zavre. Dodamo česen, pehtran poper in sol ter pustimo vreti 3 min.. Jajca položimo v stekleno posodo, prelijemo s pripravljeno tekočino in počakamo, da se popolnoma ohladi. Jajca naj ležijo v marinadi vsaj 12 ur, preden jih postrežemo. Poleg se odlično poda topel svež kruh, premazan z olivnim oljem.

Kolikor pa je meni znano, se uživajo najbolj sveže, surove.

Z uspehom se prepeličja jajca uporabljajo pri zdravljenju hipertonije, stenokardije, migrene, bronhialne astme, kroničnega holicistitisa, zvišanega holesterola, sladkorne bolezni in slabokrvnosti. Zelo priporočljiva pa so tudi za Ijudi, ki bi si radi opomogli po težji in dolgotrajni bolezni. Za navedene bolezni je najbolj priporočljivo prepeličja jajca uživati v surovem stanju na tešče ter nato vsaj pol ure počakati z zajtrkom. Najbolje je, da surova jajca zaužijemo tako, da jih zmešamo s sokom ali mlekom, z dodatkom sladkorja in nekaj kapljicami konjaka, če bolezen to dopušča. Prve tri dni je najbolje začeti le s tremi jajci, da se telo nekako privadi, kasneje pa kura nadaljuje s petimi jajci. Za povišan pritisk, rano na želodcu in neurejeno prebavo zadostuje že kura 120 jajc, za vse ostale bolezni pa se priporoča kura 240 jajc. V prvem letu je priporočljivo, da bolnik izvede kuro dvakrat in da med eno in drugo ni večjega presledka od pol leta. V naslednjih letih pa zadostuje ena kura. Če bolniku zdravnik predpiše zdravila, ni nobene ovire, da ne bi smel delati istočasno tudi kure s prepeličjimi jajci, razen v primeru bolezni, ko zdravnik prepove uživanje beljakovin.

New Report

Close