Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prepis avta jutri ! Pomoč !!!!

Prepis avta jutri ! Pomoč !!!!

Torej prosil za pomoč ker nimam nikakršnjih izkušenj s tem ….

Ju3 v soboto proti večeru pride kupec po avto ki ga prodajam na avto.net , avto je odjavljen od prometa malo manj kot 1 leto in neregistriran in v nevoznem stanju , mašina je zaribala …. on bi ga kupil za dele oz bi zamenjal mašino …

moj problem ali strah , se je pojavil po prebiranju večih tem tu na forumu in ostalih forumih ….. opazil sem da imajo ljudje oz prodajalci večkrat težave z kupci pri prepisu ….

Mene je kupec takoj opomnil da pride proti večeru ker si je samo takrat lahko našel vleko , in da nebova mogla narediti prepisa uradno … pomemben podatek je tudi da je kupec oddaljen on mene celo slovenijo , tako da se najbrž prvič in zadnjič vidiva …. in mi predlagal da v ponedeljek preko pošte pošljem pooblastilo in da bo on uredil prepis … nekaj na to foro ….

kaj mi predlagate ? kako se zavarujem da me tip preprosto nebo nategnil , mi vrnil avto čes par dni ali kaj podobnega ?
hvala za odgovore in pomoč !!!!

res nihče neve ????

Predlagam, da vztrajaš pri takojšnem prepisu, vse ostalo je nateg

Pooblatilo za prepis motaš overiti pri notarju ali na upravni enoti, drugače je brezpredmeten…

LP

Evo da napišem malo kako se stvar razpleta za tiste ki bojo v prihodnosti imeli podobno situacijo …..

Torej , avto so prišli iskat kot je bilo dogovorjeno , vse uredu ….

Duma sem iz interneta sprintu kupo prodajno pogodbo , in pod opombe napisu da je avto v nedelujočem stanju , da prve ključe in registracijski kartonček dobi naknadno po pošti , druge oz rezervne ključe pa po prepisu … in da bo kupec prepis naredil najkasneje do petka 15.09.2017 v nasprotnem primeru mi vrne avto , denar pa obdržim jaz … s tem se je on strinjal in podpisal …. sem pa za vsak slučaj fotokopiral njegovo osebno ….
Danes sem šel na upravno enoto po obrazec oz pooblastilo da lahko on naredi prepis …. in mu prek pošlje poslal ključ in dokumente ….

sedaj do petka počakam če je prepis narejen …..

Tega se ne dela.

Prvo se uredi prepis, plača, prepiše, potem pa odpelje avto. Če je avto vozen, je najlažje če se dobita na upravni enoti oz. tehničnih pregledih, tam imajo tudi vzorce pogodb, se izpolni pogodvo, še enkrat preveri avto, če je vse ok, izmenja denar in podpise ter ključe, in potem vsak svojo pot. Novi lastnik lahko potem takoj registrira, ali pa odvleče avto, oz. karkoli že hoče počet z njim.

New Report

Close