Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prepis in vnovičen prepis nepremičnine

Prepis in vnovičen prepis nepremičnine

atia
Prepis in vnovičen prepis nepremičnine

17.02.12 20:23
Spoštovani,

rada bi vas vprašala za nasvet. Moj oče je pred 12 leti prepisal našo družinsko hišo in vso zunanjo površino na mojega brata. S tem je mene popolnoma razlastninil. Ker se z bratom dobro razumeva, si oba želiva, da bi hišo brat zopet prepisal na očeta in bi potem enakomerno dedovala po očetovi in mamini smrti. Moram poudariti, da je bil edini lastnik vedno oče, vse do prepisa hiše bratu.
Kako se lahko uredi ponovni prepis hiše z brata na očeta, da bi pri tem plačali čimmanj davka?Ali lahko brat podari hišo očetu in je potem tu samo darilna pogodba? Ali lahko brat podari hišo mami, ki dosedaj ni bila lastnica hiše?

Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Verjetno je oče z razlogom prepisal SVOJO in ne vašo nepremičnino na svojega sina!

Ko berem take poste mi gre na bruhanje. Kako lahko trdite da je to vaša hiša. To je NJEGOVA hiša. In da jo podedujete bo odločil oče in ne vi. Sploh pa sedaj je to bratova hiša in mislim da ne bo preveč zainteresiran da vam jo pol da neglede v kakšnih odnosih ste.

Dandanes otroci pričakujejo od staršev da je samoumevno da vse dobijo.

Će slučajno oče bere tole mu dam en nasvet.
Oča prodajte hišo in si privoščite boljše življenje do konca svojih dni s tem denarjem. Otroci naj pa poskrbijo sami zase.

mp25 skrajno neoksna žaljivka. Če ne znate pozitivno pomagati, tudi škodovati ni potrebno. Mislim pa, da vam manjka kanček kulture, zato je bolje da se na forume ne oglašate, saj tako ne znate svetovati s pravnega vidika.Hvala za razumevanje.

Sem šel večkrat prebrat svoj post pa nisem zasledil “neokusne žaljivke”.
To da mi gre na bruhanje je seveda moj problem (ne vem zakaj je to za vas neokusna žaljivka)
Mogoče pa sem vam odprl oči da ni prav , da zahtevate da vam starši nekaj dajo! Starši vas morajo naučiti da si boste sami lahko zaslužili hišo. ne pa da vam jo dajo.

Če vas pa to zgoraj ne gane pa tole:
Pravno:
-darilna pogodba se lahko izpodbija
Poleg tega če ima vaš oče še kakšno premoženje lahko vi zahtevate na zapuščinski obravnavi da se ta hiša upošteva pri delitvi ostalega premoženja – Torej vaš brat ne more dobiti ničesar več ker je že dobil hišo.
Darilno pogodbo lahko oče tudi izpodbija in se jutri odloči da naj mu sin vrne hišo!

Če ste vsi vpleteni (oče,sin,hči,mama…)za to da se zadeva uredi potem naj vaš brat enostavno pol hiše prepiše na Vas.Kako bo najceneje vam bo pa svetoval notar (odvisno od vrednosti hiše…)

Verjemite mi da vaš brat ne bo ravno hudo zainteresiran da vam prepiše pol hiše!

Hvala za pravni nasvet. Ste le dojeli, da je tudi oče zainteresiran, da se zadeva reši in da jo v družini rešujemo vsi skupaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close