Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prepis/odkup stanovanja

Prepis/odkup stanovanja

Z možem sva v času zakonske zveze kupila starejše stanovanje, ki pa je v celoti
vknjiženo na njegovo ime/zemljiška knjiga/. Iz osebnih razlogov/delo v tujini/ sva se dogovorila,
da bi stanovanje prepisali na mene, s tem da sva ocenila da je stanovanje vredno 50.000 EUR,
in bi mu za to da bi stanovanje bilo v celoti moje, plačala 25.000 Eur. Zanima me kdo mi lahko pripravi tako pogodbo(notarski zapis) s katero bom lahko za navedeni znesek pridobila kredit in s katerim bom lahko stanovanje potem ko bo banka možu ta znesek izplačala, vknjižila v zemljiško knjigo.

Zanima me tudi kakšni so stroški pogodbe/notarskega zapisa in če mogoče vam je znano tudi koliko stane vpis v zemljiško knjigo in kakšne dokumente potrebujem za začetek tega postopka.

Najlepša hvala.

Skleniti morata sporazum o določitvi deležev na skupnem premoženju (s katerim bosta določila, da znaša delež na stanovanju za vsakega od vaju 1/2) in prodajno pogodbo, s katero vam bo vaš mož prodal svojo 1/2 stanovanja.

Najbolje je, da se obrnete na notarja, ki vam bo pripravil sporazum oz. prodajno pogodbo.
Vsi sporazumi med zakonci morajo biti sklenjeni v obliki notarskega zapisa.

_____________________________ ODVETNICA HELENA PRIMOŽIČ TAVČARJEVA ULICA 1, 1000 LJUBLJANA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close