prepis polovice lastnine na moža
Dober dan,
možu bi rada prepisala polovico svojega premoženja,vendar bi se rada zavarovala v primeru ločitve, da bi ostala moja parcela meni oziroma da ne bi mogel brez mene sam odločati o npr. prodaji zemljišča (imam namreč veliko parcelo). Razlog zakaj bi mu prepisala pol parcele je, da boma gradila hišo.
Torej zanima me kako se naj zavarujem pred zgoraj opisanim, kakšno klavzulo naj navedem v notarskem zapisu.
Hvala,
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
notarski zapis lahko sestavi samo odvetnik ali notar, ki vam bo tudi svetoval, kaj bi bilo najbolj primerno v vaši situaciji. Če ne želite, da bi mož brez vašega soglasja razpolagal s podarjenim deležem na nepremičnini, lahko v pogodbo vnesete klavzulo o prepovedi odtujitve ali obremenitve nepremičnine v vašo korist. V primeru ločitve pa tako ali tako odpade podlaga darilne pogodbe, kar pomeni, da lahko zahtevate vračilo podarjene nepremičnine.
Lep pozdrav!
Spoštovana!
Naj je čuti še tako neprimerno, in naj se imata z možem še tako rada… svetujem Vam le eno:
NIčesar ne prepisujte na moža. NIČESAR.
Moji starši so podarili celotno kmetijo in jo napisali na oba. Oba starša še živita. Teče tretje leto od ločitve. Postopek za razveljavitev darilne pogodbe teče že 2 leti, imeli smo eno obravnavo in nič ni videti, da bodo starši kaj kmalu dobili svoje premoženje nazaj. Tako skupaj z otroci in starši živimo v polovici njegove hiše, ki so jo dejansko zgradili starši. Ja darilna pogodba se razveže… samo čez koliko let. V vmesnem času pa nam celo grozi, da nas bo tožil za uporabnino. Toži nas tudi za ogromna vlaganja, v višini vrednosti novogradnje, dejansko pa sam ni prispeval ničesar. Manipulacija, ki se je poslužuje je brezmejna. Žal je naš sodni sistem tako počasen in neučinkovit, da dovoli tudi to.
In žal je ločitev danes tudi možnost, kako na čim bolj nizkoten način olupiti in uničiti nekdanjega partnerja, ter si prilastiti ne samo njegov del premoženja, ampak tudi tistega od njegovih staršev. V kolikor Vas partner vzpodbuja k delitvi, razmislite o tem, a je res pravi in se zanjo niti v sanjah ne odločajte.
Morda sem nezaupljiva, zaradi izkušnje, ki jo preživljam, pa vendar, naj Vam bo moja zgodba v poduk.
Draga gospa, vaše premoženje je Vaše. Vaša darila so vaša, ni prav, da jih delite s partnerjem. Če Vas ima partner iskreno rad, bo dejstvo, da je to pač vaša parcela sprejel. Vsa vlaganja pa se bodo v celoti delila na dvoje in ob morebitni ločitvi bo en partner pošteno izplačal drugega. Poštena igra.Pošteni temelji, za srečno življenje.
Naj vama bo srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.