prepis stanovanja
Pozdravljeni,
pred letom dni sta se starša ločila in sklenili smo, da oče kupi meni stanovanje, ker nisem želela ne k enemu ne k drugemu staršu. Napisali smo na list papirja, da mi v tem roku kupi to in to stanovanje,pričo smo tudi imeli,stanovanje je res da kupil mi, me prijavil notri za stalno, vendar stanovanje noče prepisati name. V stanovanje sem kar nekaj vložila, ker je bilo staro in potrebno malce obnove. Položnice vse plačujem jaz,tudi stavbno zemljišče. Vse položnice dobivam na svoje ime, samo elektrika je na njega, saj je lastnik stanovanja. Zanima me kako lahko zahtevam, da stanovanje prepiše name? lahko s pomočjo lista,kjer piše, da mi bo kupil stanovanje in je priča bila tudi zraven,vendar ni overjeno? Imam tudi list kateri je overjen in kjer piše med ostalimi stvarmi ki sta se starša zmenila, je omenjeno tudi ta nakup stanovanja zame in je overjen na upravni enoti. Koliko me stanejo stroški v povezavi s tem?
Spoštovani,
glede na to, da imate overjen “sporazum” menimo, da bi lahko zahtevali, da se lastninska pravica na stanovanju prenese na vas.
S spoštovanjem!
Najlepša hvala za odgovor. Zanima me ali mogoče mi veste svetovati
kam se obrnem, da bi lahko to zahtevala in koliko približno bi me prišli
stroški, saj sem brezposelna in se težko podam v nekaj preden kaj
ne dam na stran. Zanima me še koliko časa traja postopek ali se to
zna vlečt leta in leta ali je to hiter in kratek postopek?
Najlepša vam hvala.
Spoštovani,
predlagamo, da se obrnete na odvetnika po vaši izbiri. Zaprosite lahko tudi za zastopanje po brezplačni pravni pomoči.
Stroški postopka so odvisni od same vrednosti stanovanja. Trajanje postopka pa se lahko zelo zavleče, odvisno pa je predvsem od postopanja nasprotne stranke.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.