Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prepisovanje stanovanj

prepisovanje stanovanj

Odgovor na objavo uporabnika
Pravica652, 27.12.2024 ob 18:53

Imam dve nepremičnini, v eni živim, v drugi pa imam v stanovanju sestro, ki nima svojega stanovanja. Ji ne računam najemnine in lahko bi živela v stanovanju do smrti. Sedaj, ker tega stanovanja ne potrebujem in če ne bi bila sestra v njem bi takoj prodala bom pa plačevala novi davek. Res ne vem, če bom morala plačat ta davek bo moja sestra morala iti iz stanovanja in bo morala za njo poskrbeti država, ker ne ona in ne jaz nisva sposobni plačevat ta davek. Kaj bodo pa naredili v takih primerih? Naj kar naredijo ta davek bo veliko stanovanj drago prodanih, na državi pa bo, da bo imela še več prosilcev ali pa brezdomcev.

Tebi kot lastniku bodo naredili izvršbo na bančni račun.

:D laž na laž, 27.12.2024 ob 20:12

frgkjdgzmkdgf, 27.12.2024 ob 11:41

kup ljudi namerava prepisat stanovanja na otroke, en zakonec hiša drug stanovanje itd itn

Kaj pa če se komu kaj zgodi? Bog ne daj umre.

Recimo sin, ki ima 4 leta punco/fanta, ki zadnje 2 leti živi z njim v vašem stanovanju?

Recimo, da je hči lastnica stanovanja, ostane v stanovanju nezapolsena z 2 majhnima otrokoma in ne dobi otroških in ostale sociale (subvencije vrtca, malice, kosil) , ker je lastnica 100m2 sredi LJ?

Recimo, da žena/mož naenkrat zahteva ločitev?

Kako boste potem delili nepremičnine?

Ne kravžljaj svojih živčkov s temi nebulozami, ker ljudje samo grozijo in lažejo da se kar kadi.

Verjemi, nihče ne bo prepisal stanovanja na otroka, četudi pišejo da ga bodo.  Saj vsi vemo, kakšni hudi boji potekajo v slovenceljskih družinah potem, ko starši umrejo, ali celo že nekaj let prej, ko otroci poskušajo starše prisiliti v prepis premoženja v zameno da jim bodo onemoglim brisali riti.  In vemo, kako se v resnici takšni dogovori končajo.

Je bolj varno plačati par jurjev na leto kot prepisati nepremičnino na pamža, ki komaj čaka da te skine s kurca, verjemi.

Meni ni problem dati sinu stanovanje z darilno pogodbo,  tja se stalno prijavi,  dokler bo živel doma, bomo oddajali , potem pa naj se on preseli tja. Komu boš pomagal če ne otrokom? Mogoče da kdo tako razmislja, kot ti, ampak jaz ne. V januarju bomo začeli s postopkom .

In če imas več otrok, na katerega boš prepisal nepremičnino? Kako bo potem dedovanje med sorojenci?

Niti ni tako na izi, 27.12.2024 ob 20:28

In če imas več otrok, na katerega boš prepisal nepremičnino? Kako bo potem dedovanje med sorojenci?

Tudi če je več otrok, se zmenite med seboj, napišete dogovor , karkoli da boste bolj sigurni.  Stanovanje se na enega prepiše, z darilno pogodbo, napiše se da se brez soglasja darovalca ne sme prodati , hkrati pa se z otroci zmenite, da ko bodo želeli od doma, se stanovanje proda (po 3 letih stalnega bivanja ni kapitalskega dobička) ter kupnino razdeli med otroke. Ali se znate kaj pogovarjati ?? To pa res ni problem. Mi bomo točno tako naredili. Imamo dva sinova, en je polnoleten, drugi precej mlajši. Polnoletni bo januarja dobil stanovanje, ko se bosta osamosvajala, pa prodamo in jima razdelimo na pol .

Če imaš otroke, ni tak problem prepisati.

Kaj bo pa naredil tisti ki ima v lasti nekatere v solasi 270stanovanj? Toliko otrok verjetno res nima.

Podjetja v davčnih oazah pa, upam da jih drugače trofne….tisti, ki pošteno služi, ne more toliko stanovanj kupiti.

Si predstavljate, če je samo eno povprečno stanovanje 200.000×270 taki “zbiralci” so dvignili cene v nebo, taki so krivi za zmedo na nepremičninskem trgu.

Nepremicnine bi morale biti obdavčene progresivno. Vsaka nadaljnja več. 1 brez davka če živiš v njej, druga 0,5% ( navadno je kakšna zidanica, da greš malo na off od službe, nadaljnja 1%, nadaljnja 1,5…. do 50%, potem pa stanovanje nebi bila več investicija v katere bi vlagali.

Potem, ne bi bilo več zbiralcev in bi si izbrali druge naložbe.

monovka, 27.12.2024 ob 15:22

Lopo, 27.12.2024 ob 14:39

monovka, 27.12.2024 ob 11:55

A veš, da obstajajo notarski zapisi, odstopne pogodbe, zavezujoče izjave?
Sploh pa nekomu, ki je imel dovolj denarja za nakup več nepremičnin, ne bo panike plačati davka, verjemi mi.

Pa da ne pozabim: nekateri se o lastnini znamo zmeniti brez papirjev. Si lahko misliš?  Normalnim ljudem niso potrebna sodišča, tožbe in seganje po tuji lastnini.

Joj, ne delaj se pametne.. kako se lahko normalni ljudje baje vse zmenijo itd.. Pri denarju se vse konca.. Pa tud ce je tvoj otrok normalen, za kar seveda tudi ne mores dat roke v ogenj.. ni nujno, da bo njegov partner/partnerica. Itd.

Sorry, pri nas se kregarije okoli denarja ne dogajajo. Natanko se ve, čigavo je kaj in nihče si ne domišlja, da bo nekaj dobil kar iz lufta.  Tako je že skozi vse generacije. Mi to imenujemo vzgoja in odnos.

Kake partnerje bodo dobili otroci? Kot prvo si jih bodo izbrali, ne dobili. Temu primerno bodo nosili tudi odgovornost za svojo izbiro. Če bodo na izgubi, bodo to morali pripisati sebi. Menda vsi tako, ali ne?

Ne bi želela živeti med ljudmi, ki se pričkajo okoli denarja. Mora biti res žalostno.

Javi cez 10-20 let. Delam na dediscinah, locitvah itd.. Ni roznato.

Anonimna880, 27.12.2024 ob 20:37

Tudi če je več otrok, se zmenite med seboj, napišete dogovor , karkoli da boste bolj sigurni.  Stanovanje se na enega prepiše, z darilno pogodbo, napiše se da se brez soglasja darovalca ne sme prodati , hkrati pa se z otroci zmenite, da ko bodo želeli od doma, se stanovanje proda (po 3 letih stalnega bivanja ni kapitalskega dobička) ter kupnino razdeli med otroke. Ali se znate kaj pogovarjati ?? To pa res ni problem. Mi bomo točno tako naredili. Imamo dva sinova, en je polnoleten, drugi precej mlajši. Polnoletni bo januarja dobil stanovanje, ko se bosta osamosvajala, pa prodamo in jima razdelimo na pol .

In kaj če bo v stanovanju živel z nosečo punco in ne bo hotel slišati o prodaji?

Mafija je dosegla, da se premoženje razprši, kar pomeni še več revščine.

Vedno, 27.12.2024 ob 14:29

Vsa stanovanja gredo na firmo v davcni oazi. Se od najema mi ne morejo sterjat davka ker je firma registrirana v tujini in pri nas ni zavezanec za davek.

Sanjaj!

Nepremičnine oz davek zanje še plačuje tam, kjer nepremičnina leži.

V tujini se plačuje davek od dobička.

Še dividende iz druge države so obdavčene pri izplačevalcu ali pa po sporazumu o izogibanju dvojnega obdavčevanja delno pri izplačevalcu in delno tam, kjer je davčni rezidentstvo.

Anonimna880, 27.12.2024 ob 20:24

Meni ni problem dati sinu stanovanje z darilno pogodbo,  tja se stalno prijavi,  dokler bo živel doma, bomo oddajali , potem pa naj se on preseli tja. Komu boš pomagal če ne otrokom? Mogoče da kdo tako razmislja, kot ti, ampak jaz ne. V januarju bomo začeli s postopkom .

Hahahaha, ja seveda.

Zakaj nisi na tega otroka prepisal že prej?

Gremo stavit, da prepisov na otroke zaradi tega davka NE BO.  Jasno kot beli dan. 😀  Ne se zdaj tukaj kurčit in naklad o nečem, kar vsi dobro vemo, da je nerealno in neuresničljivo.  Kaj je par jurjev v primerjavi s stanovanjem, vrednim več deset ali celo več sto jurjev?  Nič.

To veste vi, ki lažete in to vemo mi, ki moramo brati vaše nebuloze in laži.  Ritko vam skupaj vleče, priznajte. Hahaha. No, saj bo.  Boste že preživeli teh par jurčkov, kajne.

Prepišeš stanovanje, ko je mulc star 18 let. Stanovanje je od mulca. Zraven ima še 2 sestri. Čez 12 let ima mulc na hrbtu 3 otroke in nezaposleno ženo. A ven moram? Zakaj, če sem pa lastnik? Kdo bo izplačal sestri? Aja bosta dobili svoj delež čez 40 let pa še to, če bosta brata tožili za nujni delež…

Slovenceljni že iščejo luknje v zakonu, ki ga še ni 😀 Na tole se spomnite, ko boste naslednjič tolkli čez politike, magnate, direktorje in ostale, ki imajo več od vas.

Problem je, če imaš 1 staovanje in 3 otroke!

Noben ne bo prepisal premoženja na otroka zaradi par jurjev davka.  Noben.

Volite Goloba še trikrat

Zato pa ne prepisovati na otroke ničesar.

Žena in mož naj se prijavita vsak v svojega in napišeta v zemljiško lastnino samo tistega, kjer imata stalno preb.  Če je bilo vse pridobljeno v času zakona se itak deli v primeru ločitve na pol…

Prepis ni kar tako, in davek ob prepisu nepremičnine na otroka ni mačji kašelj.

Lepo je Janša povedal v intervjuju na vprašanje ali davek bo ali ne, sicer je bolj mnenja da ga ne bo ker so golobajzarji nes sposobni, če bodo pa razni Tašner Vatovci iz levice začeli prepisovati svoje nepremičnine  pa bo to jasen znak da davek bo.

Torej če veste za levuharja v svoji okolici z več stanovanji samo spremljajte kaj sam počne, ZK je javni dokument, če bo prenašal lastništvo je to znak za ukrepanje.

Manya591, 28.12.2024 ob 07:01

Prepis ni kar tako, in davek ob prepisu nepremičnine na otroka ni mačji kašelj.

Pri prepisu na otroka zaenkrat ni davka.

Vec se bo prepisovalo med zakonci.

Lohz, 27.12.2024 ob 14:36

No, 27.12.2024 ob 11:54

Vso lastnino prepišeš na firmo. Tako to delajo veliki.

Tudi nepremicnine od podjetij bodo obdavcene po novem.

Ne, če bo lastnik neka xy firma registrirana v davčni oazi.

Pa kaj zdaj vsi paničarite?? Zadeva naj bi se začela izvajat januarja 2026, vi boste pa že drugi teden prepisovali na otroke? Kdo pa pravi, da bo to šlo skozi? Noben davek na nepremičnine se ne bo v Sloveniji uveljavil, ste lahko sigurni, je preveč ljudi na položajih ki se s tem ne strinja. Ne bo šlo skozi!!

Kaj pa hiša mojih staršev. V njej biva moja mama. 50% je njene, 50% je moje. Za mamo tudi skrbim.

Torej bom plačevala davek? Hiša je na sicer odlični lokaciji in zato je vrednost višja, a za nas neuporabna.

Kaj pa to, 28.12.2024 ob 10:48

Kaj pa hiša mojih staršev. V njej biva moja mama. 50% je njene, 50% je moje. Za mamo tudi skrbim.

Torej bom plačevala davek? Hiša je na sicer odlični lokaciji in zato je vrednost višja, a za nas neuporabna.

Ja, kaj. Če je to tvoja edina solastnina, se tja prijaviš in ne plačuješ nič. Če pa je to druga lastnina, pa plačaš pol davka, pol pa mati.

Saj je kar veliko takih, ki jim je en starš umrl, pa so po njem podedovali in so zdaj oni pisani skupaj z drugim staršem. Plačaš davek seveda.

Pravica 652… To je to kar je nepošteno ..

Nekateri lastniki so, ste tako naredili delo, ki bi ga morala država,  tvoja sestra ima tako dom in ni delala guzve v vrsti za neprofitna stanovanja … Zdaj bo ta gnila država v zahvalo, ker  ste opravili njeno delo, naredila sestro brezdomko, vam pa nabila drakonsko kazen …  In se hvalijo, da želijo priskrbeti stanovanja, v resnici bodo ustvarili brezdomce…

Sestra naj se takoj postavi v vrsto za javna neprofitna stanovanja, ti pa, če zakon zaživi, tik pred tem ga daš v prodajo

New Report

Close