Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prepoved branja revije med malco

prepoved branja revije med malco

kot se naslov glasi me zanima,če lahko nadrejeni prepove kakršnokoli branje med malico.

Sama delam sicer prek študentskega servisa in kot mi je znano niso delavci ki so redno nič podpisali ,da se to ne sme.Šefica sama pravi,če želimo brati,da nam bo ona dala nekaj strokovnega.
Delamo pa v trgovini torej nima časopis in tiste pol urce oddiha prevelik vpliv na to.

Hvala za odgovor!

Delodajalec ima pravico v svojem delovnem okolju določene stvari tudi prepovedati, ne glede na to, ali delavci to “podpišejo” ali ne. Vprašljivo pa je, ali lahko prepove ravno branje revij med malico. Rekla bi, da je čas malice pač namenjen sprostitvi in oddihu delavca ter možnosti, da se naje. Če se delavec sprosti s tem, da bere revijo, naj pač jo. Ne vidim, da bi bilo s tem kaj narobe.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

HM Mislila sem,če je to kakšen člen ali kaj podobnega,v katerem piše da ne sme prepovedat kaj takega.

Tako da očitno bomo morali upoštevati njeno (za moje pojme preosebno) željo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close