Najdi forum

Splash Forum Koronavirus prepoved izhodov iz stanovanj

prepoved izhodov iz stanovanj

Zato pa je treba ljudi čimbolj prestrašiti. Več strahu, manj razuma.
[/quote]

Al pa bo ljudem dvignilo dekl. Meni ga bo ze prej, prestrasili ne ti ukrepi ze ne bojo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Al pa bo ljudem dvignilo dekl. Meni ga bo ze prej, prestrasili ne ti ukrepi ze ne bojo.
[/quote]

Opala, vidva kerlca pa imata garancijo, da vaju ne bo pobralo a? No takih se karantena itak ne tiče, vi kar veselo naokrog!

Odgovorni in pristojni niso:
prej
1. definirali in zaprli rdečih področij v Sloveniji: cela osrednja Slovenija (Ljubljana in vse naokoli)), Metlika, Šmarje pri jelšah;
rdeče področje: lahko greš not, nihče ne sme ven (če si trenutno “zdrav” in bivaš izven rdečega področja lahko to zapustiš a moraš obvezno v 14. dnevno samo izolacijo na domači stalni naslov)
potem
2. omejili gibanja le na lastno občino z izjemami za obvezne službene in zdravstvene poti, ter do najbližje lekarne, trgovine, pošte, banke (lahko v sosednji občini če je to bližje)
še pozneje
3. ni kontrole kdo se kako, kam giba, ni sistema dovolilnic in ni stogih kazni na terenu

posledice bodo in so katastrofa!

Prebivalci osrednje Slovenije, ki so najbolj mobilni in se največ “šetkajo” in vikendiaši so največja nevarnost. Sedaj navidezno zdravi iz okuženega dela, širijo koron naokoli že tedne tudi sedaj. Veliko večja nevarnost kot prihodi iz Španije!
Res ni jasno kako da to birokratom in odgovornim “ne kapne”.

Ne ljubi se mi iskati. Se pa dobro spomnim dela o sprehajalnih poteh.
[/quote]

Zdaj je priporočilo, da se gibajo samo člani skupnega gospodinjstva skupaj. Od zdaj naprej pe te bodo lahko redarji ustavili, popisali in napisali kazen, če nisi zunaj zaradi nujnih zadev.
Namesto, da si narobe parkiral, boš dobil kazen ker si narobe zunaj.

Kužnost se širi, Ljubljana ima glede na število prebivalcev najmanj okuženih. Šmarje pri Jelšah 50 na 1700 prebivalcev, Ljubljana 150 na 295.000 prebivalcev. Še kaj?

Če je odredba, da ne smeš nikamor te lahko kaznujejo redarji ali policija. Torej je zakonska podlaga. Pa če se na trepalnice postaviš.
Dobil boš recimo dovoljenje za 1x ali 2x na teden v trgovino in lekarno. Pa tisti, ki delajo nujna dela potrdilo od delodajalca, da se lahko peljejo v službo in iz nje.

Kužnost se širi, Ljubljana ima glede na število prebivalcev najmanj okuženih. Šmarje pri Jelšah 50 na 1700 prebivalcev, Ljubljana 150 na 295.000 prebivalcev. Še kaj?
[/quote]

Oboje zapreti v rdečo področje!
Prebivalci Ljubljane so dosti bolj mobilni kot tisti iz Šmarij pri jelšah in še več jih jih je.
Poleg tega v Šmarjah pri jelšah pravila jemljejo resneje.
Število pozitivnih je višje kot tisto objavljeno.
Novi bolniki še prihajajo, ker se ni omejilo gibanje na domače občine že prej.

V tistih dveh krajih pri Bergamu so naredili točno to napako: povečanje primerov (tudi resnih, mislili so da je omejeno, da ni resno in se je podtalno povečevalo brez omejitev pri gibanju in potem eksplozija: dom ostarelih, bolnica, cel kraj) in niso naredili rdečega področja.
V tistih, mislim, da 11 občinah kjer je bilo rdeče področje pred tem določeno so to dobro prebrodili.

Opala, vidva kerlca pa imata garancijo, da vaju ne bo pobralo a? No takih se karantena itak ne tiče, vi kar veselo naokrog!
[/quote]
A tebi ne bo nerodno, če ga boš fasala septembra, ta zadnja. Kar se mene tiče rajši vidim da me pobere enkrat, kot pa da crkujem pol leta.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Če je odredba, da ne smeš nikamor te lahko kaznujejo redarji ali policija. Torej je zakonska podlaga. Pa če se na trepalnice postaviš.
Dobil boš recimo dovoljenje za 1x ali 2x na teden v trgovino in lekarno. Pa tisti, ki delajo nujna dela potrdilo od delodajalca, da se lahko peljejo v službo in iz nje.
[/quote]
In kako bo kdo vedel ali si šel dvakrat ali trikrat v trgovino ?

A tebi ne bo nerodno, če ga boš fasala septembra, ta zadnja. Kar se mene tiče rajši vidim da me pobere enkrat, kot pa da crkujem pol leta.
[/quote]
Se strinjam. 🙂

Multinično panično že zdaj pobira na obroke.

[/quote]
v sosedstvu uporabi……………………..

v sosedstvu uporabi……………………..
[/quote]

Meni je važno samo to da ga ne bom raznosil, ko ga bom dobil. Sicer pa upam, da bo tega čim prej konec.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Meni je važno samo to da ga ne bom raznosil, ko ga bom dobil. Sicer pa upam, da bo tega čim prej konec.
[/quote]
In z zapiranjem še dolgo ne bo konec.
Le upočasnilo se bo in to zato, da lahko politika zmanjša škodo pokradenega in skorumpiranega zdravstvenega sistema.

In z zapiranjem še dolgo ne bo konec.
Le upočasnilo se bo in to zato, da lahko politika zmanjša škodo pokradenega in skorumpiranega zdravstvenega sistema.
[/quote]
Ja. Tile modeli nas bodo zapufali do konca. Zadnjo krizo so lahko še malo raztalali, zdaj pa Slovenije počasi zmanjkuje.

Ha ha ha, kako se bo folku še fuzlalo. Joj jo. In to takim, ki panično brišejo moje poste.

Nisem našla nobene Uredbe vlade, ki bi prepovedovala gibanje v naravi, niti Kacin na novinarski konferenci ni omenil prepoved izhoda iz stanovanj. Sem kaj zgrešila?

In kako bo kdo vedel ali si šel dvakrat ali trikrat v trgovino ?
[/quote]

Dobiš listek s svojim imenom (1 ime na gospodinjstvo), za recimo ob sredah in sobotah. V trgovini ti ga štemplja, podpiše. Ali kako drugače označi, da si bil v trgovini. Torej tisti dan več ne moreš nikamor. Naslednjič drug listek dovolilnico in tako naprej.

Lahko pa je tudi podobno kot so trgovske kartice (Mercator Pika, Tuš kartica). Ti jo na blagajni prebere in se shrani (datum in ura kdaj si bil). Redar potem kontrolira to kartico.
Rabijo samo 1 kartico na gospodinjstvo in program, ki bo to shranjeval. Mala malica za IT strokovnjake.

Možnosti je več.

Evo brezbrižneži tipa Marko in Robi.

Zdravnik internist se je preselil v avtodom, da ne bi okužil koga od domačih. Tudi večina drugega zdravstvenega osebja se je odselila od doma.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/izpoved-zdravnika-na-golniku-da-ne-bi-ogrozal-domacih-sem-se-preselil-v-avtodom.html

Dobiš listek s svojim imenom (1 ime na gospodinjstvo), za recimo ob sredah in sobotah. V trgovini ti ga štemplja, podpiše. Ali kako drugače označi, da si bil v trgovini. Torej tisti dan več ne moreš nikamor. Naslednjič drug listek dovolilnico in tako naprej.

Lahko pa je tudi podobno kot so trgovske kartice (Mercator Pika, Tuš kartica). Ti jo na blagajni prebere in se shrani (datum in ura kdaj si bil). Redar potem kontrolira to kartico.
Rabijo samo 1 kartico na gospodinjstvo in program, ki bo to shranjeval. Mala malica za IT strokovnjake.

Možnosti je več.
[/quote]
Dejva se tkole zment. Ti hodi namesto mene v službo, pa enkrat na teden mi prinesi fasngo. Pa se ne premaknem od doma. Zmenjeno?

A ti še enkrat kopiram:

“Virus ne izbira. Pamet v roke in tudi hormone za nekaj časa na stran. Bodimo disciplinirani do sebe in drugih,” je v video nagovoru izpostavil vladni govorec Jelko Kacin in dodal, da ljudje namreč še vedno ne spoštujejo navodil in ukrepov. Napovedal je, da bo vlada omejila izhode iz stanovanj le na najnujnejše. Nadzor bi lahko vršila mestna in občinska redarstva.

vir: 24ur.com

Vis stoletja. In kakšen delovni čas redarjev pa koliko jih sploh imamo. Ni vsaka vas Ljubljana. Še karantene v enem k……. hotelu ne morejo nadzirat, bodo pa izhode iz stanovanj. Kdo koga farba.

Drugače pa ni zakonov na to temo, so odloki. Listke lahko skopira vsak, ki ima doma printer. Da bodo vzpostavili inf. sistem za celo Slovenijo in da se bo preverjalo kartice je misija ne mogoče. Če pogledaš koliko info.sistemov ima javni sektor, ti je jasno da je to realno čez ene 20 let.
Najlažje je ljudi nadzirat preko mobitelov in nadzornih kamer. To delajo Kitajci. Pri nas se to uradno ne dela, ker skače v luft varuh človekov pravic.

Vis stoletja. In kakšen delovni čas redarjev pa koliko jih sploh imamo. Ni vsaka vas Ljubljana. Še karantene v enem k……. hotelu ne morejo nadzirat, bodo pa izhode iz stanovanj. Kdo koga farba.

Drugače pa ni zakonov na to temo, so odloki. Listke lahko skopira vsak, ki ima doma printer. Da bodo vzpostavili inf. sistem za celo Slovenijo in da se bo preverjalo kartice je misija ne mogoče. Če pogledaš koliko info.sistemov ima javni sektor, ti je jasno da je to realno čez ene 20 let.
Najlažje je ljudi nadzirat preko mobitelov in nadzornih kamer. To delajo Kitajci. Pri nas se to uradno ne dela, ker skače v luft varuh človekov pravic.
[/quote]

Popravek: VIC ne vis

Skrajni čas je, da se to res naredi in tudi strogo sankcionira. Kazen vsaj 1000 Eur – ali še bolje – tako kot danes v Bruslju – če si na nenujni poti, tako kot danes večina na morju ali v Tamarju – zapleniti avto na mestu.

Nekateri – glede na prebrano – ne bodo nikdar razumeli in tudi ne sprejeli. Če torej nočem da mi tak “nepaničar” pobije starejše (občutljive) domače, ga bom moral torej kar sam ustreliti, če ga zagledam kje blizu?

Skrajni čas je, da se to res naredi in tudi strogo sankcionira. Kazen vsaj 1000 Eur – ali še bolje – tako kot danes v Bruslju – če si na nenujni poti, tako kot danes večina na morju ali v Tamarju – zapleniti avto na mestu.

Nekateri – glede na prebrano – ne bodo nikdar razumeli in tudi ne sprejeli. Če torej nočem da mi tak “nepaničar” pobije starejše (občutljive) domače, ga bom moral torej kar sam ustreliti, če ga zagledam kje blizu?
[/quote]
Kako hudiča jim bo prišel blizu, če jih boš imel doma, tam, kjer morajo biti, ker so kritični?
A oni se pa lahko sprehajajo okoli? A si normalen.

Ti se tudi nekam preseli, da te ne bo pobralo od panike.

New Report

Close