Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Preproga v otroški sobi

Preproga v otroški sobi

Pričakujemo novorojenčka zato opremljamo otroško sobo, v kateri bo spal že od začetka (v zakonski spalnici namreč ni prostora).
V sobo bi želela dati preprogo, saj je stanovanje v stari hiši, zato tla niso posebej topla, čeprav so pokrita s parketom.
V dilemi sem, ali kupiti preprogo iz prave volne (imamo jo v dnevni sobi in je zelo prijetno posedati na tleh) ali iz sintetičnih vlaken. Sama bi prisegla na naraven material, občutek se mi zdi veliko prijetnejši, a se veliko govori o raznih alergijah in baje volnene preproge niso priporočljive (čeprav vidim, da dajejo tudi ovčjo kožo v vozičke). Morda je sploh bolje preprogo namestiti v sobo kasneje – kdaj? Kakšne so vaše izkušnje? Vnaprej hvala za nasvete.

Moja izkušnja je, da smo vse vrgli ven, vključno z zavesami. Po nasvetu zdravnice, ker je imel sin občasne probleme z dihanjem, pa se ni vedelo zakaj. Ti problemi so sicer na srečo izginili, vseeno pa preprog in itisona nismo vrnili v stanovanje …

nimamo preprog

Glede na to, da preproge v otr. sobi običajno nimajo dolge življenjske dobe (ker jih otroci umažejo), priporočam, da date obrobiti kakšen čim manj kompliciran in kosmat itison, ki se ga da lepo posesati in ga boste lahko po potrebi lepo očistili s kaercherjem, čez nekaj let pa brez pretirane slabe vesti zavrgli.

nobenih preprog in itisonov v otroško sobo!

v vsaki trgovini z igračami imajo puzle velike 30×30 cm
s katerimi lepo prekriješ celo sobico.

pa še igra se lahko otrok z njimi.

debele so približno 1 cm jih lahko sesaš in pereš.

stanejo pa okoli 5 evrov paket.

mi imamo to v otroški sobi in v dnevni na tleh,
kjer se še vedno igra, pa je stara 9 let.

pa lepo pisano je za videti
in skratka najboljše, kar lahko daš v otroško sobo na tla.

aja še to – puzle so iz gume.

Tudi mi nismo za preproge. Niti zaves nimamo. Ko sem brala članek o snoveh, ki se dajo v preproge (protipožarne), sem bila še bolj vesela, da jih nimamo.

No, na ta puzzle sem pa gladko pozabila…. Pri nas smo ga že odrabili.
Res ni neumna ideja, poleg tega ga lahko daš tudi na balkon, teraso….
Ne vem pa, kako da še ni nikomur padlo na pamet, da bi naredil puzzle s cesto, takšen, kot je tepih. Tudi ne bi bilo slabo.

Sončnica- odaljila se bom od teme torej preproge (saj je na začetku ne potrebujete). Kjer je prostor za mamo je tudi za otroka.

Želim ti da čimprej stisneš malo štručko k sebi!!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Lahko daš na tla puzzle iz gume, kot so ti že predlagale, lahko kupiš podlogo, ki jo sicer pediater predpiše na recept v primeru, če otrok potrebuje fizioterapijo (tega ti sicer ne želim, podloga je pa super, zato jo omenjam in, kot sem že rekla, jo je možno kupiti), lahko pa kupiš mislim, da se mu reče simpatex (podloga za kopalnice), ki ima dvojno širino in jo dobiš odrezano na željeno dolžino. Mi imamo sicer par kompletov puzzel, ampak me vedno moti, da sem morala male delce pobrati stran (da jih mali ne bi slučajno dal v usta), potem so pa v tistih luknjicah ostajale drobtine, pa polit čaj, ki ga takoj ne pobrišeš, ker ne vidiš, da ga je malček polil…
Iz tega razloga je najboljša tista fizio.. podloga, ker je v enem kosu.
V glavnem – preproge raje ne kupuj, če boš vzela pa karkoli od zgoraj naštetega, vam bo prijetno toplo, ko se boste igrali v sobici.

Ker nismo bile pri njej doma, ji moramo pač verjeti na besedo. Sem že videla sobe, ki niso vredne tega imena.
Pa tudi če je prostor in se je tako pač odločila….

kupiš puzle s številkami in črkami, ki so velike 20 cm
in nimaš nobenih malih delcev, ki bi jih morala dajati stran.

Hvala za vse dobrohotne nasvete. Nekaj teh puzlov že imam doma (darilo), a se jih slučajno da prati v pralnem stroju?

New Report

Close