prerazporeditev v novo podjetje
Spadam v kategorijo zaščitenih delavcev, starejša od 55 let in več kot 25 let delovne dobe. Zanima me, če me delodajalec lahko prerazporedi v drugo podjetje, katerega lastnik je ravno tako on, brez prekinitve pogodbe o delavnem razmerju in brez sklenitve nove pogodbe o zaposlitvi. Dobila sem samo pisno obvestilo o prerazporeditvi.
Zanima me še koliko ur na dan oz koliko kilometrov je lahko oddaljeno novo delavno mesto od kraja mojega bivanja.
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Ne, prerazporeditve na drugo delovno mesto ali celo k drugemu delodajalcu proti delavčevi volji zakon ne pozna več. V vsakem primeru je treba skleniti novo pogodbo o zaposlitvi (in prejšnjo seveda odpovedati oziroma sporazumno razveljaviti).
Po prejšnjih predpisih je bilo razporejanje delavcev iz kraja v kraj možno (zdaj je to možno le, če je kraj dela v pogodbi širše določen) in v takem primeru je veljala omejitev, da mora pot na delo in z dela v normalnih okoliščinah z javnimi prevoznimi sredstvi trajati do treh ur, za delavke z otrokom do treh let starosti pa do dveh ur.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.