presenečenje………
včeraj je bil res en poseben dan…………
poln presenečenj.in to zelo izjemnih……….Dobila sem vrtnico, kar tako, brez posebnega razloga, le zaradi prijateljstva………..Pa se mi je zdelo, da taki, ki bi znali razveseljevati na “tak” način ne živijo več……..
A se vam tudi kdaj zgodi kaj podobnega?
Oja, Stephi, živijo … ni ji veliko, pa vendar … še vedno živijo. Pri tem, kako nekoga razveseliti, kako mu polepšati dan, kako mu kljub slabovoljnosti, teži dneva, pritisku privabiti nasmeh na obraz, je potrebno čisto malo, malo majceno domišljije in … hip hop, nasmeh je tu, tisti nasmeh, ki tudi nam pričara toplino okrog srca in veselje v duši.
Glej, zdaj, ta hip ti tudi jaz poklanjam nekaj malega. Ni vrtnica, je ena velika sončnica (teh imam namreč okrog in okrog hiše vse polno in še vedno so v polnem cvetu ….) in k njej je pripet listek, na njem pa piše:
POMLADNA LUČ
Nebo je kot lanena njiva
in vmes nasute so zlatice zvezd.
Nekje za hribom se še mesec skriva,
prikolovratil bo vsak hip z neznanih cest.
Hej, veter ponočnjak, zavrti se igrivo,
nasuj zlatic nam na zemljó!
Zakrij z oblaki plavo njivo
in mesec z léščerbo naj tava za goro.
Kaj nam bo bleda luč, ko v srcih je svetlo!
/B.Hofman/
če sem poštena, sploh ni važno, od kje prihajajo…..
Meni je vsakič lepo, ko se taka presenečenja zgodijo…..
Imam pa to , zame zelo “neprijetno navado”, da hudo zardevam, da mi pridejo solze v oči…potem pa si predstavljaj, v kakšni zadregi sem lahko ……..
Ali pa morda celo tisti, ki te preseneti? Če jaz
koga presenetim in da se mi to zgodi, začnem
še sama smrkati in mi je tako ….hm, hm… milo
in za en pikec nelagodno, ker ne vem, kaj naj
rečem, kako naj se obrnem, kam… potem pa
človeka “zagrabim” v svoj objem in vse skrijeva…
človek in jaz … v ramena drug drugemu !!!
Ma neeeeeeeeeeeeeeee!!!
Cmočka, ker nikdar ničesar ne pozabiš!
Objemčka, ker te želim objeti, ker si mal
boga danes, ko imaš tako nadležen obisk ….
ja..vendar to počnem šele zadnja leta….mene so kot otroka učili, da je treba čustva skrivati…..Zato , morda, prav zaradi te nepotešene otroške lakote po nežnostih in lepih besedah, danes, ko sem starejša, tako cenim eno in drugo……
Prav je, ziher je prav, ne se sekirat. Zato in še za kaj drugega te imam tako zelo zelo rada. Meil mi vrača, zato ti odgovrajam tuki! Ne vem, kaj za en hudič se je naselil v moj PC ??
Aja, pa še tole: vedi, da se dobro z dobrim vrača. Tebi je bilo nekaj dobrega ponujenega, četudi nisi izkoristila in si to z dobrim vrnila. Ali je ali ni resnica na tem?