Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prešernov trg – parkiranje

Prešernov trg – parkiranje

prosim za nasvet … v pon. moram nekaj kupit na Prešernov trg v Lj. Vzelo mi bo največ 10 min. Kje naj najceneje parkiram? Urbane nimam, tako da bom šla z avtom v mesto.
Hvala.

Parkirna hiša Kongresni trg. 1,20 eur do ene ure.

Parkiraj direkt tam, kjer misliš kupovat.

Pusti odprt prtljažnik, da bodo redarji videli, da nakladaš/razkladaš. Na zadnjih stolih in v prtljažniku (kuker maš placa) že doma za kamuflažo naloži en kufer, kšno škatlo…..da bo zgledalo, da res delaš.

Še boljše, če imaš sopotnika, ki naj straži pri avtu in ga, če bo res kdo težil, takoj umakne za en vogal.

Z malo sreče bo šlo skoz brez kazni. Pa res naj ne bo več kot 10 minut, da ti ga ne odpelje pajek!

……………………………………………………………………………………………….

Ali pa celega polimaj z županovo faco (plakatov je povsod dost zdele) in parkiraj pred mestno hišo – Magistrat!

Stara dobra šala: http://novice.najdi.si/predogled/novica/010cfc85a7b6c3341d0843d468f86c27/Slovenske-novice/Slovenija/Redarji-preberite-Ne-lisic-Zoki-dovolu

Pred kakšnim stanovanjskim blokom, če boš potem še sosedu prinesla kaj dobrega celo peš. Če daš pa tringelt prodajalki, ti pa nikamor ne bo treba, ker bo storitev sama do tebe prišla.
Nisem ljubljančanka, ampak, a moraš povsod smraditi z izpuhi, ne moreš kaj storiti za svoje zdravje, ker tudi sama onesnažuješ sebe? Parkiraj na zelenici, tudi to je popularno ali pa na kakšnem pločniku, saj so sedaj dopusti in te v 10 minutah res ne bo nihče pohopsal.
Ko se boš do štacune pripeljala direkt z avtom v center Ljubljane, kjer je za vozila prepovedano, naslednji dan lepo prosim vprašaj, kako boš hujšala in se čudi vremenskim razmeram, ki jih povzroča človek.

Kupi Urbano in parkiraj na Dolgem mostu ali Fužinah in izkoristi 1,20 € za uro in pol trole, vmes pa pojdi malo peš in se nadihaj svežega zraka, ki ga povzročate za vsako malenkost z avtomobili. Lahko pa na Kongresnem trgu, ampak ne boš čutila zraka v tako malem času. Tudi v Tivoliju lahko, ampak, je treba spet malo na trolo ali celo pešake.

Sem do danes mislila, da je poletje, pa je kot sredi oktobra ali aprila.

Daj začepi, bejba! Kaj če greš kupit nekaj, kar ima 50+ kg?? Boš nosila? Boš šla s karjolo?

Pa nehaj s tem kupi urbano, plačaj park plac….plačaj to in ono!! Peesda, sam za 10 min se gre!! In jaaaaa, zasmradila bo celelega Prešerca, beračem na tromostovju bo zje+bala kšeft, ker vijolice ne bodo smrdele po prdcih Lublančanov, temveč po benzu! Pa klošarji pred cerkvijo bodo obležali že ob 9.45 uri, ker niso več navajeni na benz hlape…..!!

Pa eni ste še bolj glupi kot mestni redarji!

Daj začepi, bejba! Kaj če greš kupit nekaj, kar ima 50+ kg?? Boš nosila? Boš šla s karjolo?

Pa nehaj s tem kupi urbano, plačaj park plac….plačaj to in ono!! Peesda, sam za 10 min se gre!! In jaaaaa, zasmradila bo celelega Prešerca, beračem na tromostovju bo zje+bala kšeft, ker vijolice ne bodo smrdele po prdcih Lublančanov, temveč po benzu! Pa klošarji pred cerkvijo bodo obležali že ob 9.45 uri, ker niso več navajeni na benz hlape…..!!

Pa eni ste še bolj glupi kot mestni redarji![/quote]

Uuuu madonca, si predstavljam, ko npr. parkirate narobe, pa dobite kazen. Vsi drugi so krivi, razen tebe ne, ker so namesto tebe drugi napačno parkirali. Pa pusti sedaj zrak, ki ga nisi zajela in si udarla, kot da sem ti stopila na največjo rano. Tudi rano moraš zavarovati, da te ne žoka po nepotrebnem.
Kaj pa če? Kje piše, da bo oseba po “kaj pa če” kupila nekaj, kar ne bo zmožna sama nositi in tudi ne nek strong mišičnjak? V takšnem primeru obstaja dostava, ne vem pa, če ravno sredi prešerca.

Če misli spomenik odpeljat bo to težja izvedba na prešercu. Kaj pa če, ker je tam pohištvena razprodaja, gradbena razprodaja ceglov itd..

Ne bit preveč pametna. V center Lj grem 2x letno in zato se mi zdi brez veze kupovat urbano.

Prvič na Prešercu nimaš kaj kupiti za 50+ kil, drugič pa ne moreš z avtom do tja, ker so center in okoliške ulice zaprte za promet. Bo treba kar k nogam.

Na Prešernovem trgu ne moreš parkirat, ker sploh ni dostopen z avtomobilom (so količki). Zaprto je od polovice Miklošičeve naprej, cela Čopova, vse navzdol od Kongresnega trga, cela tržnica in staro mestno jedro. Toliko, da si malo predstavljaš, kako blizu Prešerca z avtom sploh lahko prideš.

Najbližje je parkirna hiša na Kongresnem trgu. Ampak odvisno od tega, s katere strani prideš, bi ti bilo mogoče zdaj, ko je Slovenska zaprta, bolj ugodno parkirat v parkirni hiši za sodiščem. Ali pa v Kapitlju. Cene so povsod približno enake. Ulični parking okrog sodišča je cenejši, ampak ni ziher, da boš kaj frej dobila.

Ne bit preveč pametna. V center Lj grem 2x letno in zato se mi zdi brez veze kupovat urbano.[/quote]

A, ok, fajn. Si se le do konca spihala. Pa ne potem spet pihat, ko boš kaj nakupila in ti potem kaj ne bo všeč, ker smo ti lepo povedali kako in kaj. Ker je brez veze, ker boš ti še vedno pihala magar po forumu. Potem boš pa spraševala, kje je kakšen pameten, ki bi ti znal svetovati, ko so te ujeli. Ni se treba name jeziti. In point sploh ni bil v Urbani, ker ti je bilo rečeno tudi, da imaš opicjo parkirne hiše na Kongresnem in v Tivoliju. Zato res ne vem, zakaj pihaš name.
Hvala, ker si dodala, da res ne boš kupovala +50 kg. Da se še druga odpiha.
Meni pamet koristi, zato jo imam rada. Tudi pri tovrstnih situacijah. Zato imaš pri vsem povedanem veliko izbir in se moraš le sama ti odločiti.

Sem videla na lastne oči!! Stara koka je nabavila cunj za pol kombija!! Kako boš to peš nesel do garažne hiše????

In sem videla NA LASTNE OČI !! – k je slovenska bejba kupila torbico za 1500 € (grdo), ki je non-stop v rumenen tisku ……vzdržuje jo en starikav tajkun!

Ziher jo je razpiz*il in mu je šla zanalašt zagonit ‘mal’ keša :-))) !! RESNICA!

Joj, res nisem mislila, da se lahko iz enega simpl vprašanja, kje parkirat, razvije taka debata 🙂

Ne, ne mislim kupit nič kaj tako težkega, da ne bi mogla nest, samo zanimalo me je, kje lahko najugodneje parkiram: al je to Kongresni trg al nasproti parlamenta al kje drugje. Do Prešernovega vem, da se ne da z avtom.

In glede na to, da grem res 2x na leto v center, ne bi kupovala urbane.

Bom šla kar na Kongresni trg …

Nikar!! Daj parkiraj že v Tivoliju, se malo sprehodi po najlepšem mestu….in seveda zapravi par € za čevape. Pa to ti je najlepše mesto!

BEJBA!! Z Japonske, Finske, Avstralije ….Italijani, Francozi ……….ni da ni …. orenk keš plačajo, da si ogledajo LUBLANO!!

Ti imaš pa vse pred nosom za džabe :-))! Pa samo 2x na leto greš? Ooooooo šit!! Mestnim veljakom se ziher delajo krogci pred očmi :(((

Vmes loh gremo pa še na kofe, ker boš imela uro cajta :)))))))))))), da boš vedla, da nismo tudi ostale neljubljančanke tok frderbane, kot je blo brati :)))))

Na modrih conah pred lutkovnim gledališčem. Na pildek napišeš čas prihoda in odhoda (ali pa to označiš na urici), ga daš na armaturo in greš. Do pol ure je zastonj. Če je gužva, par minut počakaš in dobiš.

Center Ljubljane je tako zblojen, da bolj ne more bit!!

Povsod samo ČEFURJI (mafija Zokunova), da pride do top lokacij…. PA GA NI DENARJA, DA JAZ FUTRAM TO GAMAD za pivo, sok ali sladoled!!

Nimaš kaj videt – te bedne, zapuščene starikave bajte, pa vsako leto en nov most čez Ljubljanico :(((

Nobenega top življenja, nobene elegance. Prešerca so zavzeli klošarji in berači s ciganskih držav!
Jebe’ne Stožice propadajo, propada tudi staro mesto! Grad? Vzpenjača? Hahahaha! Pa tržnica?

Ga ni, da me spravijo v Lublano!! Nekoč prijazno mesto! Jea , prodana je tudi Ljubljana! Bo kdaj župan SLOVENC??.

Aja, ti bi rad preimenoval v sodobno Ljubljano in se ne bo več imenovalo ponekod stara Ljubljana? Zgrešil si naslov, zato moraš dati vsaj pobudo za preimenovanje tudi ulic, če vam starikavost ni več všeč.

V naši občini se je določena ulica poimenovala tudi po našem priimku, pa čeprav nima čisto nič z nobeno zgodovino in so jo ustanovili pred časom in ali si naj štejem sedaj v čas, v teh novodobnih cajtih, da sem moderna? Čeprav pred modo in za modo? Ker npr. sem nosila za prehodnost čevlje z ravnimi podplati in paščkom v poševno, kar se sedaj na veliko nosi in je vsaka druga modna. Sama pa zastarela, ker sem to pogruntala pred modo. In mi je izpod časti, da jih v trenutnem fetišu sploh obujem.

Ker smo pa že pri čevljih ali Stari Ljubljani – šuštarski most ni bil zastonj, niti glede čevljev. Je cena, ki si jo zaslužijo.

Edina napaka je bila pred leti, ko se je kdo spravil delati DM sredi skraj starega jedra ter poročno dvoroano v gradu! (kdo je imel ta jajca) in je sedaj čisto vseeno, če ne bi še ostali del gradu prenovil, da bo tvoji modernizaciji uspelo, drugje bodo hodili pa občudovat zgodovino gradov.

Nisem iz Ljubljane, ampak spomni se sam, da ste imeli lepe Vikice in Danice in še koga, ki so delali za vašo blaginjo in je ostalo, kar je in vidimo tudi ostali glede vzpenjače in gradu. Grad je sramota, še bolj vzpenjača, amapk za to sramoto je potrebno pogledati v globoko preteklost, zato ne širi nesmisla in neresnic.

Če je kdo zajebal, pusti, da se bo popravilo. Ni treba še bolj degradirati.

Kdo ti pa pravi, da mi moraš dati za sladoled, za kofe, za prijaznost kot človeku? Nihče te ne sili. Zato pojdi v nedeljo na svoj kofe, ko boš svojo volilno pravico iztržil kot državljan, ki je svoboden pri svoji izbiri.

Če vas bo stregla bivša prjatlca nek v star lublan, jo najprej povprašajte po zdravju, če je bila zaradi srca že invalidsko dokaj kmalu upokojena. Da be biste otrik, vsi ostali presenečeni, in še novi mož, če jo bo izdalo srce.

Ne pozabi pa, da grem tudi sama čisto mimo, ko vam je ljubljančanom vzpetnico prisodila le slovenka vikica oz. danica.

Zato je grdo pljuvati po nekom, ki nečesa ni storil. In čisti dreke za nekom.

New Report

Close