prešita odeja
Težave imam pri izbiri prešite odeje… Torej, lani sem kupila puhasto odejo in vrgla denar stran, saj smo letos blok konkretno izolirali in bo zadeva gotovo pretopla…
Gledam, iščem, pa je toliko ponudbe, da se zvrti. Kakšen material ne bo pretopel, mehak, zračen? Vsak proizvajalec hvali svoje, seveda.
Kaj pa dimenzije za posteljo 160×200? Ker ni, da ni. 200×200, 240×200, 250×200 in še in še. Ko pa gledam posteljnino, pa spet drugačne dimenzije. Dormeo ima posteljnino Desugual dimenzije 240×220??? o ceni pa raje ne bi :))
Če se bojiš le tega, da bo pretoplo, le počakaj, saj tega vendar ne veš, da ne boš metal a denarja brez veze stran. Saj pozimi tudi prodajajo oddeje. Če pa le zadovoljna nisi z njo, pa kupi, seveda, jaz imam dvojno , eno volneno, drugo bombažni iz oddeje škofja loka 200×260 in iste dimenzije posteljnino
Od vseh prešitih odej kar sem jih imela v življenju, mi je najboljša tista polnjena s svilo. Lahka, se prijetno “uleže” po telesu, izredno prijeten občutek. Pri nas imamo eno, največjo (mislim da je 220×260). Ta je v uporabi trenutno, ko bo res mraz jo bo zamenjala enaka, le polnjena z volno (kupljeni v kompletu od vitapurja) Lahko bi se uporabljali tudi speti skupaj, pa je pri nas za to pretoplo.
Priporočam ti bombažno odejo polnjeno z organskim bombažem iz Zelene trgovine. Mi smo z njo zelo zadovoljni. http://www.zelenatrgovina.si/izdelki-eko-latex/odeje-pododeje-naturna.html