Presneta vinjeta – ali je to res?
Eh kazen palacas v primeru da te vstavi dars.
Ravno dva tedna nazaj smo meli rentan avto in se nam je zgodilo tocno tole… No kazen bo poravnal rentacar, ker sma ga vpr po vinjeti in se je gospod spozabo…
Pred tem sma vozla normalno po avtocestah ne vedoc da brez vinjete…
Sma pa mogla kupit vinjeto pri darsovcu.
Anonimno686, 11.11.2024 ob 16:04
Eh kazen palacas v primeru da te vstavi dars.
Ravno dva tedna nazaj smo meli rentan avto in se nam je zgodilo tocno tole… No kazen bo poravnal rentacar, ker sma ga vpr po vinjeti in se je gospod spozabo…
Pred tem sma vozla normalno po avtocestah ne vedoc da brez vinjete…
Sma pa mogla kupit vinjeto pri darsovcu.
Kazni se dajajo samo v dveh primerih. Lahko te ustavi DARS vozilo, ali pa ko imajo postavljene svoje škatle, ki jih postavljajo na različne izvoze. Imajo pribljižno 20+ takih naprav. Ostalo se lahko vožiš prešerno. Za tujce velja samo prva opcija, ker za vinjete ni izmenjave podatkov iz drugih držav. Ob prekršku ti zaračunajo tudi 1 tedensko vinjeto, tako da nakup je brezpredmeten.
bumbarji….dajte si nekaj razjasnit….v trenutku ko zapeljes na avtocesto te posname kamera, na vsakem uvozu je kamera in vsaka kamera poslje podatke v nadzorni center kje nato sibajo kazni….a je zdaj jasno bumbarji?na vsakem uvozu ne glede na vukojebino je kamera…tako da terba kazen bo v vsakem primeru…
Neempstifna, 11.11.2024 ob 18:33
Ne razumem lako ste lahko brez vinjete.
Vinjeta se mo zdi najbolj običajna stvar, ki jo kupiš. Si ne predstavljam, da moraš razmišljati ali greš lahko na avtocesto, da se jih izogibaš itd. Pa če jo rabiš samo tu in tam!
si ti pismena?si?pol pa se spelji…kdo rabi tvoje moraliziranje baba?
Ni trika, 11.11.2024 ob 18:42
Meni je razložil na Petrolu da ta trik ne deluje da isti dan kupiš. Kazen je vseeno.
seveda je …ker menda vedte da kamera posname dan..uro..min in sekundo ko se zapeljete gor….kot racun za vinjeto….dan…ura min sec….in menda tepci veste da ce. se zapeljes gor ob 6 zjutraj vinjeto pa kupis ob 6 popldan je vmes 12 ur….je zdaj jasno debili?
Čebela_adela, 11.11.2024 ob 16:38
če so te poslikali, bodo po polnoči preverjali, ali imaš vinjeto, ali ne. ker kupljena vinjeta velja za cel dan, ne od ure nakupa dalje.
tako, da kupi vinjeto. ker ne veš, ali so te poslikali, ali te niso.
To pa ni res! Vinjeta velja od nakupa daljw in ne od dneva!
Idijot, 11.11.2024 ob 19:33
Julij Cezar
Ti si bumbar. 1 mesec sem se vozil po avtocesti brez vinjete. Kazen samo ena. Slikat te mora darsov kombi. Če ne verjameš, poklici na DARS in ti bo prijazna ženska lepo razložila
Idijot.
Kamere nad avtocesto so seveda le za okras.
Idijot si si spet izbral popoln multinik.
Okrog 90% kazni gre preko kamer na AC, ki registrirajo odsotnost vinjete preko reg. tablice.
10% kazni je na kraju prekrška z ustavljanjem na uvozu/izvozu/počivališču preko mobilne kombi ekipe ali pa na mejnem prehodu.
Glede višine kazni so darsovci pravi mrhovinarji, ampak Dars je država oz odložišče odsluženih političnih kadrov. Mrhovinarji kasirajo celo zaradi napačno vnešene reg številke.
Letno izdajo cca 70.000 plačilnih nalogov. 300 eur kazni + nova vinjeta…x 70.000…ohoho.
Kar je za Arabce nafa, je DARS za slovensko vlado in zaposlene fikuse.
POTEK VINJETE OZNAČIŠ NA KOLEDARČKU ALI V MOBITELU Z OPOMNIKOM. SIMPL.
Čez koliko časa ste dobili kazen?
Kazen sem dobil čez 3 dni. Kazen je bila 150€ in 16 evrov za tedensko vinjeto.
Za vsaki uvoz in vsaki izvod je kazen 150€. Po večini te slika DARS kombi. Ali pa kamera. Vendar mora kasneje vse to preverjati nadzornik. Zato veliko kazni ni odposlanih.
V mesecu juliju sem prevozil celo slovensko avtocesto brez vinjete. Uvozov in izvodov je bilo preko 30. Kazen sem dobil samo za en uvoz, ostalo ni bilo nič.
Če še hoče kdo pametovat, naj gre na avtocesto brez vinjete in sam poskusi srečo. Ne pa govorit nekaj na pamet.
Ali pa pokličes na DARS in ti lepo razložijo.
To velja za debile, ki pametujejo na pamet
- Pa dobr no, kako se vam sploh da? Ce imate za avto in vse stroske, povezane z njim, boste pa ja kupil se letno vinjeto. Al raje trepetate, ce so vas dobili brez in placate 300€ (150€) plus tedenska vinjeta, namesto da bi ze v startu placali tistih 117,50€ in se v miru vozili. Pa sploh ne zivim v Sloveniji in imam letno vinjeto. Pa ne mi o tem, kaksne so slovenske avtoceste. Zapeljite se v Italijo, kjer vas na vsaki censtninski postaji dobro opalijo. Ceste, tuneli, bencinske crpalke pa kot na divjem zahodu.