Presneti kadilci!
Naj mi oprostijo tisti kadilci, ki vestno mečejo ugasnjene čike v koš, ampak takih je malo.
Resnično mi gredo na živce vsi ostali, ki brezbrižno mečejo čike kamor pač nanese in niti malo ne pomislijo, da s tem smetijo parke, otroška igrišča, plaže, zelenice, mestne trge ipd. V našem mestu ni klopce, kamor bi se lahko vsedla, ne da bi okrog nje in v bljižni travi ležalo cel kup te nesnage. Naša tamala jih pridno pobira, jaz pa moram biti ves čas na preži, da ne bo slučajno kakšnega pojedla.
Poleg tega sem opazila pri moških kadilcih, da še pluvajo svojo smrdljivo slino po tleh. Najraje kar pred sabo, kamor pač pade. Fuj ogabneži.
Pa sploh nisem higienski maniak ampak takim bi nafilala celo pest pobranih čikov v usta, pa naj se malo zamislijo nad svojim početjem.
Mhm, najlepše je pa to na kakšnih “peščenih” plažah. Dobesedno lahko čežiš med čiki, vmes pa kakšen kamenček. Fuj. V naši hiši je kar nekaj kadilcev, ampak nihče nima te navade, da bi čike metal skozi okno. Enkrat je nekdo, ki se je na novo vselil odvrgel čik pred hišo, pa smo mu lepo povedali, da pri nas tega ne počnemo in se res ni nikoli več ponovilo. Čista sreča.Tam, kjer sem živela prej je bila pa druga zgodba.
Niso samo čiki tisti, ki me motijo, tudi druge smeti niso za na tla. Včasih je postavljen koš za smeti, zraven njega sama svinjarija.
Doma sem na obrobju mesta, mimo naše hiše vodi slepa ulica, pot speljana po gozdu. Ne bi o tem, kaj vse se najde tam. Od piksen, do plastenk, vrečk čipsa, olupkov žvečilnega gumija, robčkov… Začuda cigaretnih ogorkov nisem našla, bom danes bolj pogledala, sigurno jih najdem:).
Nas so kot otroke v šoli učili, da so smeti za v koš. Jaz še dandanes ne morem odvreči nesnago na tla. Verjemite, da imam polne žepe smetk, ki jih potem doma pospravim v kontejner.
Kadilci pa… Pred trgovino stojijo zraven koša, čik pa odvržejo na tla in pohodijo. Še enega mastnega in je dan popoln:). Jak!!!
Bacilka.
Če bi bile pri nas takšne kazni kot jih imajo na Japonskem pa še kje,ko dobiš nevem kakšno kazen če samo pljuneš na tla ne pa da še smeti mečeš ali pa pustiš kakec od psa sredi parka, bi bila naša mesta tudi verjetno bolj čista.
Kar se tiče smetenja in naše kulture glede smeti smo še vedno na balkanu!!