Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Prestavitev 2. Odmerka Az

Prestavitev 2. Odmerka Az

Cepljen sem bil v zacetku maja z AZ in naslednji teden, 6 letnov po 1.dozi, imam že termin za 2. odmerek. Spremljam študije in kot kaže je 2. doza veliko bolj učinkovita, če jo dobiš po 12 tednih – blizu 90%, po 6 t pa samo okoli 70%. Poleg tega tudi dlje drži. Tako da bom poskusil prestaviti 2. odmerek na konec julija, tako bom jeseni, ko pride 4. val, bolje zaščiten. Je kdo že prestavil 2.odmerek, je možno?

Če ti ustreza drugi cepljenje po 12 tednih se ti po moje splača prositi v cepilnem centru, sploh če jim boš pojasnil svoj razlog – verjetno naročajo na 6 tednov, ker večina ljudi želi drugi odmerek čimprej je pa glede na dokumentacijo tudi 6 tednov povsem ustrezno (2. odmerek: po 4-12 tednov)… Kar se jesenskega vala tiče pa gre bolj za to koliko nas bo cepljenih – če bomo imeli dovolj visoko precepljenost se ga ne rabimo kaj preveč bati – cepljeni če slučajno zbolimo imamo lažji potek in posledično ne polnimo bolnišnic – torej zdravstveni sistem vzdrži in ni treba zapiratiyyy

Na drugi odmerek po 6tih tednih, so šli zaradi pritiska cepljenih, ki niso mogli na Hravaško brez drugega odmerka AZ. Zdaj, ko je to spremenjeno, pa to nima nobenega smisla več. Pametneje je dobiti drugi odmerek med 12 in 14 tednom, saj se tako pridobi tudi do 10x več protiteles.

Ta vlada je povsem izgubila kompas, kar se Covida tiče in samo nagrajuje ali kaznuje ljudi, namesto da bi jim svetovala in jih usmerjala. Enako velja za njihovo ‘stroko’.

update. kličem vsak dan nekajkrat v “uradnih urah” na telefonsko številko prav za informacije glede termina cepljenja, ves čas se oglaša tajnica, da so vsi zasedeni. Nobene čakalne vrste, samo pokličite kasneje. Poslal sem tudi mail, nobenega odgovora. Kar tako pa termina nočem odpovedati. V pon. pokličem mojo zdravnico (če jo dobim). Toliko o odzivnosti.

oni se ne smejo javljati, ker ljudje na drugi strani to lahko snemajo in uporabijo na sodišču. Po telefonu ljudje sprašujejo o stranskih učinkih, tega pa po telefonu NE SMEJO povedati, ker jih potem ljudje lahko tožijo. Zato je zdaj kar prostovoljno, če želiš pridi če ne ne, v ozadju pa se dela močna reklama ZA CEPLJENJE!

New Report

Close