prestrašena
Pozdravljeni
ko sem našla tole stran o financiranju, se mi je pokazal sonček ….. no naj povem, da se o kreditih ne spoznam skoraj nič, vem la koliko na mesec moram plačati 🙂
glede na podatke kredita, bi vas pa zelo lepo prosila, če bi mi povedali, je kredit “drag” oz. ali smo dobili dobre pogoje:
Datum odobritve: 30.08.2007
Obrestna mera ob sklenitvi pogodbe 6.510% letno in je sestavljena iz trimesečnega EURIBORJA in pribitka 2,25 % – ta podatek je na pogodbi
Efektivna obrestna mera : 6.8% – ta podatek je na pogodbi
Obrestna mera: EUR 4.947% + 2,25% – ta podatek se mi pokaže na elektronskem bančništvu – net
Odplačilna doba 300 mesecev
Mesečna anuiteta je narasla v tem času za cca. 20 €. Ker pa se – povem še enkrat – ne spoznam na kredite, obresti, …. bi vas še prosila za mnenje, ali lahko “Ameriška kriza” vpliva tudi na moj kredit? Če ja, kako?
HVALA za vaš odgovor
Lp Tina
Ne poznam vaše bonitete, zato je težko soditi, če bi se dalo ugodneje. Sam pribitek je izredno visok in tudi 300 mesecev je izredno dolga doba. Euribor, na katerega je vezana obrestna mera je precej narasel, zato je dvig anuitete pričakovan. Če sklepam samo na podlagi napisanega sem skoraj prepričan, da se dobijo ugodnejši pogoji za kredit in gotovo se vam splača refinancirati. Obiskati boste morali nekaj bank in naj vam izračunajo kaj pridobite, če refinancirate. Še praj pa podajte prošnjo za znižanje obrestne mere, glede na to, da ni konkurenčna na trgu in da že eno leto redno odplačujete.
Lp,
SE ZELO LEPO ZAHVALJUJEM ZA VAŠ ODGOVOR … ob sklenitvi kreditne pogodbe smo bili že več kot dve leti komitenti banke – z rednimi mesečnimi prilivi, s tem, da smo imeli tudi več kot 1 leto odprt depozit na banki (40.000 €) … ob sklenitvi pogodbe pa smo bili res prepričani, da je ta kredit najugodnejši, in se tudi nismo “pogajali” o višini obresti, saj tudni nismo vedeli, da se sploh lahko.
Doba 300 mesecev je tako velika, ker nam osebni dohodki ne dopuščajo krajše – pač navaden delavski razred, ki si poskuša urediti stanovanjski problem 🙂
Ali bi v našem primeru – zavarovanje kredita je hipoteka – prišlo v upoštev refinanciranje?
Pa še eno vprašanje imam … ali oz. ali bo “Ameriška kriza” uplivala tudi na moj kredit?
HVALA še enkrat, ter lep pozdrav
Tina