Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Pretirano izpadanje las-pomoč

Pretirano izpadanje las-pomoč

Zadnje par mesecev opažam da mi lasje pretirano izpadajo,to pomeni da,ko jih perem si jih kar vlecem ven, ko si češem mokre lase tudi, ko si urejam frizuro je umivalnik pol las,da me je groza. Prej nikoli tega nisem opazila. Imam daljše lase,ki so bili vedno normalno gosti,zdaj pa sem poleg izpadanja opazila tudi,da se vidi kot rahla pleša na enem delu lasišča,skratka bistveno razredčenje las. Zelo me je groza in ne vem kaj naj naredim. Šampon je že leta isti, barvam se samo s prelivom pa še to na dva meseca. Skrbi me,da ni to posledica kakšne bolezni,čeprav se počutim v redu. In kam to vodi,v plešavost…se mi zdi da je iz tedna v teden huje. Kakšen nasvet, izkušnja?

Dermatolog

http://www.arspharmae.com/info/intervjuji/alopecija-od-a-do-z.html

hrana (pomanjkanje kkaih vitaminov, itd)
stres, psihično počutje
uporaba fena, preagresivnih šampšonov in ostalih pripomočkov….

kaj pa dednsot? mate pkešavost v družini?

pejt k osebnemu zdravniku, da t eprečekira in po potrebi ustrezno napoti na prava vrata

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Tudi pri meni je tako, zelo sem nesrečna, vendar izgleda, da se bom morala sprijazniti s tem.
Vzroki so različni, preveri krvno sliko, lahko je pomankanje železa v krvi, lahko je ščitnica, lahko so hormonske motnje, lahko si v menopavzi, lahko je dedno, lahko je mali miljon vzrokov. pri meni jih še niso odkrili, žal:(

Stara sem 31 let, še pred tremi meseci sem imela lepe in normalno goste lase,zdaj v zadnjem mesecu pa katastrofa. Ni bilo nobenih sprememb, v družini ni nihče plešast. Res me skrbi kaj bo iz tega. Zgleda,da bom res morala h zdravniku, samo imam bolj občutek,da se sploh ne bo vedelo zakaj je do tega prišlo… Čudno mi je,da se je kar naenkrat to začelo,najbj intenzivno v zadnjem mesecu,tako da sem začela opažati redčenje las in ožji čop.

Isto pri meni 5 let nazaj: stres, deficit vitaminov in mineralov… Lasje katastrofa.
Obisk stare (cca 60) frizerke (za konice postričt), ki je imela bujne, daljše lase: 1x tedensko 3 ure pred umivanjem maska: 1 rumenjak, 1 žlica arganovega olja, 1 žlica medu. Vtreti v lasišče in konice. Rezultat: lasje začnejo na novo rast. Ni takoj, šele po cca pol leta so prvi rezultati. Ampak – po 4 letih mi laski še vedno poganjajo na novo, “ta stari” pa so dobesedno oživeli in sijejo.

Tudi sam sem opazila, da mi letos nenormalno izpadajo lasje. Pa tud mastni so po dveh- treh dneh. Pri meni gre za stres- menjava sluzbe in stresno delo ali pa preprosto obdobje, ko stari lasje pac izpadajo. Upam da se stanje umiri, ker sem imela vedno bujne, zdrave in goste lase. Sedaj pa obcutno stanjsan cop, ceprav plese pa nimam.

Lase umivaj z blagimi, naravnimi šamponi (npr. alverde), umivaj le lasišče, ne las. Šampon nanašaj le s prstnimi konicami in nežno masiraj lasišče, nikakor ne drgni. Tudi z brisačo ne drgni las, le ovij jih vanjo in pusti vsaj 15min na glavi. Probaj sušiti na zraku, če ne gre drugače, fen na čim nižjo temperaturo in najmanjšo moč pihanja. Nikoli, ampak res nikoli, ne češi mokri las. Pri razčesavanju suhih las prvo razčeši konice,šele nato pojdi višje k lasišču. Ne nosi tesno spetih las, plastičnih špang in gumic za lase, ki niso ovite v blago. Lasišče si lahko masiraš z ingverjem, ki pospeši cirkulacijo las. Čim manj barvanja las.
Če si že v meni, je lahko to upad estrogenov, lahko se priporoča antiandrogena terapija. Pri dermatologu dobiš tudi mazilo za predele brez las. Zdravi stvar, dokler lahko, kasneje bo prepozno in seškode ne bo dali popraviti brez presaditve,. Pa seveda B vitamini.

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

New Report

Close