Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Pretiravanje

Pretiravanje

Vse tole okoli korona virusa je eno samo pretiravanje, v bistvu globalna vaja iz poslušnosti državljanov, vaja koliko fake novic požrejo ljudje dol brez problemov. V resnici noben ne pozna nobenega, ki bi bil bolan zaradi korone pri nas, ampak , pazi– so okuženi …korona virus je stalnica že več let med virozami. Ampak to ne pomeni,da so bolni, da bodo bolni ali celo umrli. Tudi s herpesom je večina okuženih, pa večina ne bolnih.
Dajte se malo ohladit v glavo okol te korone, saj vem, da mediji pumpajo s polno paro, cel splet je poln fake novic, mrtvih zaradi korone ( v Italiji samo 2 mrtva zaradi korone) ki se potencirajo in napihujejo, vlade so tak manever veselo sprejele in se dogovorile za vajo in pregled poslušnosti množic. V jeseni bo obvezno cepljenje proti koroni, tako da bodo prodali cepiva za multi miljarde denarja, poligon je že dobro splaniran.. Tudi tole čedalje večje zatezanje pravic in svobode je preizkus, koliko folk zdrži in do katere meje bo šlo, brez da začnejo malo misliti s svojo glavo. Tako !!!
UKC je v paniki glede korone, obiski odpovedani, v skafandrih, ampak v Slo je samo nekaj bolnikov na Golniku, kateri so imeli že prej hude zdravstvene težave in jih ta viroza, oz gripa razumljivo poslabša, drugih obolelih pa ni. Seveda razen vsakoletne običajne gripe, ki tako lepo sovpada s tole nevidno, strašno koronico… Pamet v glavo, ljudje , mislite s svojo glavo in čim manj glejte tv in novice na internetu, živite zdravo, gibajte se na svežem zraku in se ne pustite psihično zlomiti !!! Srečno !

Podpišem +++, vendar en priseben komentar, večina je že skoraj zblaznela zaradi zastraševanja

Noro, da lahko nekdo sploh še razmišlja na tak način. To so tisti modeli, ki jih bodo prepričali le množični mrtvaški furgoni, če ne uspemo zajeziti kar se še da.

Poskusi malo umiriti svojo paranojo, nasvet….ne glej toliko tv in novic

Vse bolj se mi zdi, da je vse skupaj velik NATEG!

A pol pravite da so se to vse zmenili in to zakleti sovražniki, od amerov, kitajcev, rusov, irancev, cela eu, vsi sodelujejo pri tem nategu?

Itak. To, da se Američani in Rusi, Kitajci in Američani, EU in vsi ostali ne marajo, je samo predstava za naivno javnost. Oblastniki vseh držav so veliki frendi. Oni samo svojo rajo blesavijo in manipulirajo, da jim je življenje zanimivejše, ker drugače bi bil živ dolgčas, če bi iz dneva v dan vse enolično mirno odvijalo. Mora bit malo dinamike, zapletov, drame, da nastane kakšna zgodovinska zgodba.

Aja, jaz se spomnim, da so nam grozili, da bo ravno ta vikend “pravi boom ” okuženih in mrtvih v Sloveniji, se spomnite? V Gorici, ki je na meji z Italijo, ko so Italijani do nedavnega cele dneve lazili sem in tja, AAin naši ljudje tja in nazaj, je menda ( 1) okužen ….
Italija- fake news!! Italianska vlada je uradno potrdila, da je od vseh umrlih za gripo v Italiji, sta samo dva umrla za korono, pa še ta dva sta imela skrito bolezen, tako da…korona je že stara stvar, vsi smo je imeli januarja letos, zdesetkala je ljudi v službah in šolah, pa ni bilo nobenega haloja. Zdaj pa je čas za vajo iz poslušnosti, kot navaja eden zgoraj !!

Ja, tisti izpadi otrok po šolah in ljudi po službah v januarju je tudi meni sumljiv. Hm???
No, ampak neki dobrih stvari je pa tud tale osamitev prinesla:
-mal smo se ustavl od stalnega hitenja
-več časa za otroke, počitek, kuhanje
-trening za to, kolk časa se da zdržat brez trgovine
-mogoče še kej

Folk ni resno jemal napotkov kako se obnašati zato so se zaostrili ukrepi.

Končno en dober zapis. Novice samo na hitro preletim, samo da ven, če grem še lahko iz kuhinje v dnevno sobo ne da bi plačala kazen. Pretiravajo 1000000x, sploh ni tako hudo, tudi v Italiji ne. Zbudite se že enkrat, vse to je fake bolezen, v ozadju so čisto druge stvari.
Pa še enkrat, koliko migrantov je okuženih, koliko jih je v karanteni, koliko jih je umrlo zaradi korone. Res čudno, nihče v karanteni, nihče na intenzivni, nihče umrl. Lažnivci zavajajoči.

Pomojem bi morali v samoizolacijo dat samo starejse nad 65 in kronicne bolnike. Ne pa kar vse povprek. Tud men se zdi to mal too much…

Bravo avtor. Meni je pa najbolj smešno, ko me penzionisti na blagajni sprašujejo: “a niste nič zaščiteni”. Svetovna.
Lahko bi nosila masko, ampak bi mi bilo slabo, po rokavicah pa sem dobila alergijo na rokah. Itak je vse prepustno v kratkem času. Razkužujem si roke.

Nekoč si bo kdo upal na glas povedati: “Cesar je nag.”

Za zdaj se dela na tem, da se take utiša.

No, pa imamo potrditev, da je cas za uvedbo pravega krutega kapitalizma. Ker v socijalizmu ocitno prosperira malo morje imbecilov.

Napišem še tu. V sezoni 16/17 je v Italiji zaradi navadne gripe umrlo 25.000 ljudi, zbolelo jih je 5,5 milijona (devet procentov).
To je sicer tisoč preminulih na teden v sezoni gripe, zaenkrat pri koroni kaže hujše, ampak upajmo, da se bo počasi umirilo.
In tudi navadna gripa kosi po starejših, razlog pa je zelo preprost: Italijani so staro prebivalstvo in imajo nadpovprečno veliko starih, ne ravno čilih ljudi. Link na strokovno študijo lepim še sem:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

Hecas , zakaj potem tako polne bolnišnice, hodniki z obolelimi v Italiji?!mislim,da se norčuješ.

Morda je nateg ali pa je v ozadju kaj drugega, a dokler to ni 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dokazano, bom za vsak slučaj verjela uradni verziji.

planetu pa ti živiš?

jaz bi se tudi z familijo rada tja preselila

noro, res

Kitajska naj bi sporočila, po raziskovanju, da virus ni ušel iz laboratorija, temveč prestopil iz netopirjev na človeka. Poiščite sami.
Ve pa se, da vse epidemije terjajo smrtne žrtve, najbolj ranljive, s predhodnimi težavami, po večini, kar je tudi sedaj v porastu. Izjeme so pa povsod vedno bile. Ko so pozivali ob vsakem letu, po epidemiji gripe, je bilo kup ljudi, da se cepili ne bodo. Tudi na ostale nalezljive bolezni ne za mlajše. A sedaj se bodo? Ker jim bo šlo za preživetje? Res pa niso poročali v ostalem, koliko jih je umrlo.

Te razumem in se tudi sama na vsake toliko sprašujem ali je kaj drugega za vsem tem…na žalost pa poznam 2 ki sta v bolnici….nista toliko stara, oba še delata, tik pred penzijo….pa ni luštno…nista moja sorodnika ju pa poznam in me skrbi, ker stanje ni dobro. Tako da mogoče pa ni brezveze tole stanje… Ljudje, da resno jemljejo, očitno rabijo poznat nekoga drugače ni otipljivo in se ne dogaja. Da bi se cel svet ustavil zaradi natega….Če je to samo naključje (ta 2 ki ju poznam) in vse ostalo nateg…potem pa oskarja tistemu/tim ki so to zrežiral…

Meni sta starša umrla en zaradi gripe, drugi zaradi virusne pljučnice. Oba so v bolnico odpeljali verjetno prepozno.
S tem, da sta pred tem nekajkrat imela gripo skoraj za umret, pa sta zvozila. Prebolevala doma in v dežurni ambulanti na infuziji. Govorim o navadni sezonski gripi, ki mimogrede, pomori zelo veliko ljudi vsako leto, tudi pri nas. Se mi zdi, da dokler ni bilo cepiva, niso zganjali take panike zaradi gripe kot zdaj.

Kitajska naj bi sporočila, po raziskovanju, da virus ni ušel iz laboratorija, temveč prestopil iz netopirjev na človeka. Poiščite sami.
Ve pa se, da vse epidemije terjajo smrtne žrtve, najbolj ranljive, s predhodnimi težavami, po večini, kar je tudi sedaj v porastu. Izjeme so pa povsod vedno bile. Ko so pozivali ob vsakem letu, po epidemiji gripe, je bilo kup ljudi, da se cepili ne bodo. Tudi na ostale nalezljive bolezni ne za mlajše. A sedaj se bodo? Ker jim bo šlo za preživetje? Res pa niso poročali v ostalem, koliko jih je umrlo.
[/quote]

Tole glede cepljenja tudi mene zanima.
Navadna gripa potolče zelo veliko ljudi, kot kaže zdaj, več, kot jih bo korona. Proti navadni gripi se ne cepimo, ker je menda to en velik nateg. V Sloveniji je gripa lani vzela 160 življenj, intenzivni oddelki so v času epidemije zabasani, ljudje ležijo po hodnikih. Pri nas, ne v neki afriški državi.
Za korono bodo pa stali v vrsti? Verjetno.

Saj res, tale pravljica lepo ponazarja trenutno situacijo. Od tega, kako vsi občudujejo prazne statve, ki jih sleparska tkalca kažeta, misleč, da je na njih izjemno lepo blago, do vzklika cesar je nag. 🙂

Joj no. A so spet tablete popustile. Gremo tabletko vzet pa spat. To ni za otroke. Bomo odrasli poskrbel za vse. Vse bo v redu.

New Report

Close