Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prevajalstvo

prevajalstvo

Kmalu bom končala fax, pa bi rada študirala še prevajalstvo. Zanima me, če je bila katera v podobni situaciji ter če se lahko prevajalstvo študira tudi izredno? Kje pa imajo ta študij? Samo FF ali je še kje drugje?

Katere jezike pa? A greva skupaj? :-))))

Kaj študiraš pa zdaj? Samo prevajalstva ne moreš študirat, lahko pa študiraš jezik, smer prevajalstvo, pa še to ne pri vseh jezikih. Vsaj v mojih študentskih časih je bilo tako.

Lp, Monstro

Trenutno študiram ekonomijo, pa opažam, da sem totalno sfalila študij:S

Jacqueline, se ti tudi odločaš za ta študij? Že imaš kaj informacij? Jaz bi vzela Angleščino in Nemščino ali pa Španščino (tu se še nisem odločila)

Kolikor vem, se da jezike študirat tudi v Mariboru, v Ljubljani pa mislim, da je FF edina, razen če gre za pedagoško.

Lp, Monstro

Sori, te učim krive vere. Mislim, da boš tukaj našla vse, kar te zanima.

http://prevajalci.ataco.si/lang/dodipl.php?op=print&id=DODTEMCP.

Lp, Monstro

Poglej na spletno stran FF, Oddelki – prevajalstvo.

Monstro1, že nekaj let obstaja oddelek za prevajalstvo, izbereš si dva jezika, včasih pa res lahko študiral jezike, in pri nekaterih si lahko v višjih letnikih izbral smer prevajalstvo.

Niky, jaz sem že študirala na FF (fra in soc), pa še nisem dokončala. Žal mi je, da se nisem preusmerila, ko so ustanovili oddelek za prevajanje, izgubila bi par let, kar se mi je takrat zdelo prehudo, danes pa vidim, da bi bilo bolje. Zame bi bilo seveda najbolj pametno dokončati študij, ker nimam več veliko, včasih pa bi najraje šla jovo na novo od začetka – prevajanje. Ker to je tisto, kar si res želim početi. Izbrala bi pa ang in fra.
Malo sem že iskala po internetu, pa nisem zasledila, če se da študirati izredno. Meni je to bistveno, drugače ne morem.

Niky in Jacqueline,

od sina sem si sposodila letošnji razpis za vpis na visokošolski in univerzitetni študij.
Prevajalstvo lahko študiraš na FF. Prepisujem: prevajalski študij je enopredmetni in nepedagoški. Ima 4 usmeritve: angl-.nem, angl.-fra.,
angl.-it. , nem.-angl./fr.-it. (za to zadnjo usmeritev mi ni čisto jasno, kaj naj bi pomenila), Za 1. usmeritev sprejmejo 60 študentov, za ostale po 20. IZREDNI študij je možen samo na usmeritvi angl.-nem. Sprejmejo 2o izrednih študentov.
Tudi Univerza v Mb – Pedagoška fakulteta ima študij Prevajanja in tolmačenja – angleščina in nemščina. Oba sta dvopredmetna in ju je mogoče povezati s katerimkoli drugim predmetom (se pravi, najbrž tudi med sabo). Sprejmejo po 45 študentov, izrednega študija ni.

Jacqueline, kaj pa, če bi končala začeti študij, posebej, če ti ne manjka veliko? Kje si obtičala? Mogoče lahko kako pomagam.

Tudi izredni študij je mogoč, vendar samo za kombinacijo ANG-NEM. Poglej si razpis na strani univerze.

z.

Saudade,

a si ti tudi s te smeri (no, vidim, da imas ze veliike otroke :-)))?

Ja, saj vem, da bi bilo najbolj pametno dokončati, kar sem začela… Pa mi je taka muka, da ti ne znam povedati… Obtičala sem pravzaprav na koncu – nekaj izpitov in diplomski (zdaj bi bilo izpitov verjetno že več – zaradi sprememb v programih).

Ne vem, kakšno pomoč si pa imela v mislih? Da me parkrat pošteno brcneš v rit? :-))))

Imaš pa lep nick – iz portugalščine, če se ne motim?

Ja, Jacqueline, tudi jaz sem s te smeri, no, z ene od tvojih dveh. Mogoče ti lahko pomagam še s kakimi konkretnejšimi nasveti, npr., da ugotovim, kateri izpiti ti manjkajo po novem in kaj bi morala še storiti.
Če želiš, mi lahko pišeš na
saudade_slo@hotmail.com (če mi boš pisala, mi javi tukaj, ker tega naslova ne odpiram prav pogosto).

Moj nick je pa res lep, vidim, da si poslušala Skubica :)))) (zdaj je že upokojen).

New Report

Close