PREVAJANJE IZ SLO-HR
Hej..iščem prevajalca iz slovenščine v hrvaščino…prosim javite se mi tisti, ki to delate za ”normalen” denar…1500/besed brez presledka…???ponudbe na:
Sicer se oglašam leto pozneje, a ker prej nisem bila aktivna niti videla vprašanja, ne morem brez odgovora na komentar. Namreč, prevajanje iz slovenščine v hrvaščino NIKAKOR ni mačji kašelj. Mogoče se vam tako zdi, če “prevedete” v neko mešanico bivših YU jezikov, ki pa ni hrvaški jezik. A če želite prevod v hrvaščino, je to resno in zahtevno delo. Sama sem rojeni govorec hrvaškega jezika in že lep čas prevajam v hrvaščino, zelo dobro poznam jezik (namreč, že samo dejstvo, da je nekdo rojeni govorec, še ne pomeni, da tudi pozna jezik in da lahko prevaja) in to, kar sem napisala, z vso gotovostjo trdim. Na to temo bi se lahko v neskončnost debatiralo, a to ni moj namen. Moj namen je le povedati, da ni prav govoriti kar tako, na pamet. Rada bi videla en prevod v hrvaščino od vas, ki pravite, da je to “mačji kašelj”.
Sama nikoli ne podcenjujem tujega dela in ne razumem ljudi, ki to počnejo, posebej če se s tem delom ne ukvarjajo.
Lep pozdrav!