Prevaran, pred ločitvijo, oprostil, nova ljubezen na vidiku, ljubim pa še vedno svojo ženo
Točno tako, kot piše japkica. To je realnost, takšno je resnično življenje.
Vse ostalo je teorija različnih avtorjev, ki različno mislijo in pišejo… pa ne teh tu na Ž/M čveku…. da ne bo pomote 🙂
To je preprosto nesmiselno, da bi se lahko zaljubil v nekoga, ki ga poznaš. Če bi bilo tako, bi lahko ljudje bili zaljubljeni drug v drugega celo življenje.[/quote]
Ja, sej… pa dejva počakat na obrazložitev Pandore1. Me res zanima, kaj je imela v mislih…[/quote]
Hmm, ne vem v čem je misterij. Ali se nista nikoli zaljubila v nekoga, ki sta ga že prej poznala? Sošolca, soseda, nekoga iz vajine družbe, sodelavca … kogarkoli?
Meni se zdi, da to ni tako nepogosto. z nekom imaš neke stike in potem ti nekega dne “klikne”. Metuljčki, fantaziraš, njegova dejanja interpretiraš romantično, … in potem te enkrat zaljubljenost mine (ali pa preraste v ljubezen, če imaš srečo…)
Ja, sej… pa dejva počakat na obrazložitev Pandore1. Me res zanima, kaj je imela v mislih…[/quote]
Hmm, ne vem v čem je misterij. Ali se nista nikoli zaljubila v nekoga, ki sta ga že prej poznala? Sošolca, soseda, nekoga iz vajine družbe, sodelavca … kogarkoli?
Meni se zdi, da to ni tako nepogosto. z nekom imaš neke stike in potem ti nekega dne “klikne”. Metuljčki, fantaziraš, njegova dejanja interpretiraš romantično, … in potem te enkrat zaljubljenost mine (ali pa preraste v ljubezen, če imaš srečo…)[/quote]
Aha. To si torej mislila. Čeprav, zaljubiti se v znanca, sodelavca… ki ga recimo, bolj ali manj navidezno poznaš je eno, zaljubiti se v (bivšega) partnerja pa nekaj popolnoma drugega. S partnerjem si že dal čez neko fazo zaslepljenosti, ko si verjel v neke dobre lastnosti in potem bil (vsaj v določenih) negativno presenečen. In določene iluzije so se začele rušit in skozi odnos zrušile, druge so postale resničnost (niso imele statusa iluzije) … Kakorkoli, ne vem, kako bi lahko še enkrat verjel v neke iluzije, če pa resničnost že poznaš oz. imaš spomine, preteklost, izkušnje…
Po SSKJ pa zaljubljenost pomeni: priti v stanje takega ljubezenskega odnosa do koga, ko čustvo prevladuje nad razumom… kar pa ni moja definicija zaljubljenosti.
O čem se pa potem sploh pogovarjamo, če niti ne vemo kaj beseda “zaljubljenost” dejansko pomeni?….. :/
O čem se pa potem sploh pogovarjamo, če niti ne vemo kaj beseda “zaljubljenost” dejansko pomeni?….. :/[/quote]
Kaj ni vedno tako. Da ima vsak neko svojo teorijo, ki jo zagovarja?
O čem se pa potem sploh pogovarjamo, če niti ne vemo kaj beseda “zaljubljenost” dejansko pomeni?….. :/[/quote]Kaj ni vedno tako. Da ima vsak neko svojo teorijo, ki jo zagovarja?[/quote]To že, vendar neke osnovne stvari kot so pomeni besed bi pa morali bit skupni.
Še tako ne pridemo nikamor 😉 🙂
Če bi bile osnovne stvari ali pojmi vsem skupni oziroma enako razumljivi, bi se po moje vsi v vsem strinjali in ne bi bilo nobenih “trenj”. Verjetno ravno zaradi različnih predstav določenih pojmov, toliko “čvekamo”. Vsaj v večini primerov.
Aha. To si torej mislila. Čeprav, zaljubiti se v znanca, sodelavca… ki ga recimo, bolj ali manj navidezno poznaš je eno, zaljubiti se v (bivšega) partnerja pa nekaj popolnoma drugega. S partnerjem si že dal čez neko fazo zaslepljenosti, ko si verjel v neke dobre lastnosti in potem bil (vsaj v določenih) negativno presenečen. In določene iluzije so se začele rušit in skozi odnos zrušile, druge so postale resničnost (niso imele statusa iluzije) … Kakorkoli, ne vem, kako bi lahko še enkrat verjel v neke iluzije, če pa resničnost že poznaš oz. imaš spomine, preteklost, izkušnje…
.[/quote
Hmm, a ni to, kar počnemo vsak dan v naših najožjih odnosih? Če le bereš te forume ugotoviš, da imajo ženske iluzije, da bodo njihovi partnerji sami videli delo, pomagali v gospodinjstvu, skrbeli za otroke in kuhali, šli v trgovino, … moški imajo iluzije, da bodo ženske nehale nergati ali jamrati, da ne bodo zmetale celega premoženja za cote, … (nimam več domišljije in moja draga polovica pametno molči :)) pa se to nikoli ne zgodi, ostanejo vseeno skupaj, “upanje” pa še vedno ostane 😉 No vsaj za nek desetletij, ponavadi 😉
Pa ni nujno, da sta dva šla narazen zaradi iluzij o drugi osebi, ki so se začele tako močno rušiti, da so uničile odnos. Lahko sta šla narazen zaradi tretje osebe, zaradi okoliščin, služb, selitve, … Razlogov je lahko zelo veliko.
Jaz mislim, da dva gresta narazen vedno zaradi njunega “slabega” odnosa. To je “prvi” vzrok, vse ostalo so le moteči faktorji, ki bodo prisotni v vsakem odnosu. Za odnos, ki ga imata, pa sta odgovorna sama.
Predlagam, da se o ljubezni in zaljubljenosti debatira na temi “je res?”, da ne bo malo tu, malo tam…
ti,na hitro povedano,malo sicer pozno ,ustvari si novo življenje z novo prijateljico.ne sanjaj več po stari ljubezni ker je ni več.pika.
Kot sem že na enem drugem forumu napisal, je zadeva končana.
Odločil sem se za prijateljico.
S tem je ta debata končana.
Mater, ti s pa res dober! Ti to resno misliš?? V trinajstih dneh si doživel takorekoč nadnaravno razsvetlejenje, kot uni hipi s tv, ki je kadil marihuano v Indiji. Se je tudi tebi bliskalo? Njemu se baje je. Daj, preber še enkrat, lepo prosim, kaj si pisaril slabih 14 dni nazaj in kaj lupetaš sedaj, potem pa počasi povej svoje mnenje o samem sebi in kaj si misliš o svojih izjavah – prej in pa potem………..
Je tvoje razsvetlejenje posledica padca cegla na glavo in ne marihuane?
Tukaj je torej moja diagnoza tvojega duševnega stanja, gratis;
zmedenost osebe se je okrepila in poglobila, ne izginila. Priporočam posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Stanje resno in postaja hitro vse bolj kritično .
P.s.: Saj vem. 17.1.2013 prijateljici še nisi vračal čustev. S tem si začel šele 30.1.2013, to je čez trinajst dni, ko si bivšo ženo v trenutku prenehal ljubiti, izvedel si odpis takorekoč nekurantne robe med inventuro in istočasno preklopil na vračanje “čustev” od tastare direkt na tanovo, čeprav se pri tem ne ve, kaj smatraš ti pod pojmom “čustva” (ker ljubezni 17.1.2013 ob 09:48 še ni zaslediti, Še vedno namreč ljubim le njo, to je, bivšo ženo, izjavlja povsem zmeden, opomba marinec.si). Click – click, pa je bilo. Ti si res en kampeljc. A da imata rade iste stvari? Katere pa? Dobra osnova za odločitev, iste stvari. Si mislim, katere so to… Boljim se, da boš na koncu res izgubil obe, ker delaš vse to kar v tri dni in za povrhu še na hojladri.
Priloga v podkrepitev mnenja, diagnoze in kot dokaz je uporabljen citat osebe Povsem zmeden, ki je zarrrrres povsem zmeden, kar ne pomeni, da ne more biti še bolj zmeden, kot je že zmeden:
Povsem zmeden
Prevaran, pred ločitvijo, oprostil, nova ljubezen na vidiku, ljubim pa še vedno svojo ženo
17.01.13 09:48
Kaj mi je narediti? Ne bi rad začel nove zveze, dokler še vedno verjamem, da se bo žena vrnila k meni. Še vedno namreč ljubim le njo. Po drugi strani pa se je prijateljica zaljubila vame, sam pa ji ne vračam čustev, čeprav imava rada iste stvari in verjetno bi bil zelo srečen z njo. Bojim se, da bom na koncu izgubil obe.
nič več zmeden
Re: Prevaran, pred ločitvijo, oprostil, nova ljubezen na vidiku, ljubim pa še vedno svojo ženo
30.01.13 10:52
Kot sem že na enem drugem forumu napisal, je zadeva končana.
Odločil sem se za prijateljico.
S tem je ta debata končana.[/i]
Hotel napisati še; debata lahko da je končana, zadeva se je pa komaj začela komplicirati, pa je ven padlo.
Marinec, tvoj odnos je (včasih) resnično zelo poniževalen. Včasih le sam prisluhni kakemu svojemu nasvetu, kot bi ga dal sam sebi in povej, če ti je še všeč. Tudi tistega z zdravnikom. 😉
“Ne vjeruj ženi, koja laže”
A ji boš verjel lahko še kdaj?
Ampak, ne zapiraj vrat, saj si vendrale le človek.
Forum je zaprt za komentiranje.