Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Preveč na vroče sušijo lase

Preveč na vroče sušijo lase

Groza me je, prišel je čas da moram spet k frizerki, odlašam, ne hodim redno samo zaradi sušenja las. Enostavno mi ni jasno, zakaj morajo susit lase z tako vročim zrakom?!
Povem a ne zaleže, samo preusmeri tocno na krtačo in nadaljuje kot je bilo. Kam se im mudi? Pustim mastne denarce tam, ce je barvanje, striženje, nanese med 70 in 90 E.
Že sem zamenjala frizerko, a kaj ko je vsaka ista, enako me to živcira. Sama si vedno sušim z komaj mlačno temperaturo, zelo pazim na lase a one mi scvrejo, po prvem pranju so kot slama, nič sijoči in svilnati. Ko ih spet privedem v normalo, pride cas za strokovno obdelavo, a nič strokovne niso. Res me to jezi, in opazim da sploh ne marajo da im se pove da je feniranje prevroče.
Ima še kakšna med vami takšne izkušnje?

Lahko zahtevaš, da si boš sama posušila lase.

Enostavno, opozoriš enkrat, ko jo drugič opozoriš, rečeš da sušenja ne boš plačala, če te ne bo sušila z mlačnim pihanjem.

Tudi meni gre to na k. Rečem, pa vpraša, če me boli, kot da se gre za to. Potem rečem, da verjetno to ni dobro za lase, potem pet sekund suši bolj od daleč, naprej pa isto in še češe me 1 uro namesto tri minute in sem totalno scukana. Sicer pa nisem bila že kakšno leto.

Jaz sem enkrat šla na suho striženje, pa mi govori frizerka, da imam tanke lase in ne prav dobre in me sprašuje, če si jih pogosto likam, da je to slabo. Na koncu mi hoče narediti frizuro in bi mi jih rada zlikala. Sem rekla, da ne, je pa želela mi še to prodati, malo prej pa je še govorila, da to škodi.

Mene ne moti, imam mocne lase in jim eno vrelo susenje na 4 mesece ne skodi.

Frizerja je res težko najti dobrega. Hvala bogu imam eno “normalno”, ki mi res hoče ustreči in se res potrudi. Lase imam debele in goste, trmaste. Prej sem bila kratkolaska, sedaj za spremembo dolgolaska kakšno leto. Frizerka mi edino teži, naj si ne likam las, a kaj ko je to edino kar ukroti to mojo čudo. Ko me pa ona suši, pa traja kakšno uro, pa revici skoraj roke odpadejo 🙂 Doma si itak še glavo umijem, ker še pa res nisem srečala frizerja, ki bi mi uspel narediti dobro fen frizuro. Spodaj mi jih preveč dvignejo, zgornji so pretežki in gremo domov s “streha” frizuro

Ne vem kaksnim frizerjem hodite, ampak poznam par frizerjev, ki totalno unicijo lase in so ti lepi samo tisto prvo minuto za eno lepo slikico, potem pa bog pomagaj kako so lasje uniceni. Osebno imam zdaj zeloo dobro frizerko. Je pa res, da ce sem pri prejsnji dala 50€ za barvanje in bila gotova v dveh urah, dam pri novi frizerki za isto barvanje 130€ in sem pri njej vec kot 5 ur.

Ojoj, kaj vse ste pripravljene potrpeti. Saj sem bila tudi jaz, ampak zdaj sem dobila eno fajn frizerko, ki obvlada suho striženje. Ker imam goste in kodraste lase, ki si jih ne maram sušiti s krtačo, je tako najbolje, ker frizerka točno vidi, kako se las obnaša. Barvam pa si jih ne že več kot eno leto.

Jaz ne vem kam vi hodite k frizerju. Jaz grem od frizerja z mehkimi sijocimi lasmi in takšni so potem se dolgo. Vedno mi naredi nego las in lasica in mi da gor oblogo za lepe sijoce lase. Moji lasje niso niti malo uniceni kljub temu da jih barvam. Mi pa ni tezko enkrat na 4 mesece placat frizerja saj delo opravlja top.
Ce pa ti je tezko dat denar za frizerja se pa doma sami postrizite in sfrizirajte in bo vse tocno tako kot si zelite pa se cenej bo in ne boste mogli kritizirat frizure.

Se jim pač mudi, da dokončajo stranko.

Točno ta vročina me moti. Prav pece. Briga jih. Ja, da zgleda lepo,vse fotka kdaj, da mi pa lase skrepa, ji je pa vseeno. Pa čakanje in naročeanje dvea tedna ali mesec naprej. Da komaj pridem iz službe ali se jemljem dopust po urah. Pa nevarnost okužbe. Pa prevroča ali premrzla voda. Pa sparanje pri kvaliteti sampona in maske. Od korona jih imam dovolj. Se od takrat se barvami sama, rabim manj časa in imam lepše lase, strosek ni 5%, uporabljam boljše sampone in olja, adme dihamo,prihranek časa vsaj 3 ure. Največ enkrat na pol leta se bom hodila strici. Če preracunam na uro, imajo urno postavko 30-50 e po odstetih stroških, pa se računa običajno ni dala. Moja izobrazba je precej višja in delo odgovorno, pa je bruto postavka okoli 22 e na uro.

Jaz kar suho striženje vzamem in nimam teh težav. Mi je pranje in sušenje pri frizerju res naporno in predolgo traja.

5 ur zdržite pri frizerju?? Jaz sem že 2 uri težko pa me prijateljica striže.
Sem danes poskusila mrzlo fenanje, po uri in pol mi je s fena pošteno smrdelo, lasje pa niso bili niti blizu suhim. 😂 Imam goste, močne lase, ki jih sicer 2x tedensko likam. Lomljive so samo takrat, ko jih svetlim. Nekajkrat letno me prime zamenjati barvo, a obupam predno mi uspe do konca spremenit. ☺️

Moja je bila pa taka da je slišala želje strank in to je bil res ogromen plus.

Drugič reci da naj te da sušiti pod havbo. Frizerka bo ta čas prosta, ti boš pa lahko toploto regulirala tako, da če bo preveč vroče boš havbo porinila malo bolj navzgor. Tako naredim jaz in zdaj sem zadovoljna. Prej je bilo pa menui tudi vse prevroče in uničeni lasje. Frizerji hočejo, a si čimprej suh, ker jim je sicer izguba časa.

New Report

Close