Preverite kdaj račun – meni so se danes dvakrat zmotili
Danes sem v trgovini kupila nekaj nujnih živil, nakar se mi račun vendarle zdi malce visok in ker sem imela le štiri artikle, hitro preverim. Res so mi enega računali dvakrat.
Joj, oprostite, vam takoj vrnemo denar.
V naslednji trgovini med vsemi izdelki opazim, da mi skenira drobnarijo, ki sploh ni bila moja, se je pa po traku nekako prisvaljkala zraven še od prejšnje stranke, ki je to tudi potrdila. Še dobro, da sem videla, sicer bi v naglici vse vzela in plačala.
V dveh trgovinah, pa v obeh napaka.
Ponavadi niti ne preverjam računa, danes pa mi je dalo misliti, koliko je dejansko teh napak, ki jih niti ne opazimo. Vsake toliko najbrž celo v našo korist.
Napake se kar pogoste ja, ampak vedno v škodo kupca.
Največkrat so napake glede cen. Tam napisano eno, računajo ti nekaj drugega, višjo.
Ali pa naložijo neke izdelke. Recimo ponve. Spodaj cena za ponev. Pogledaš ponev 20 cm, pogledaš ceno tudi za 20 cm. Cena 5€. Na računu 10€. Greš še enkrat gledat: hja, so dvojne ponve take veliksoti. K tistim, kjer je cena 5€ so naložili ene enako velike, ampak dražje.
Ali pa razni popusti, ker je pred rokom, se radi pozabijo.
Ali pa recimo v Mercatorju me je celo nahrulila, ko sem omenila, da cena ni ok. Sem izrecno pogledala, če je navedeno kje, da rabiš piko kartico. Ni bilo. Na blagajani pa kar neka druga cena in ona trdila, da rabim piko, ji povem, da ni to nikjer navedeno in da ni res. Me je nahrulila, vrgla denar nazaj in vzela izdelek. Hm. Odnos za posrat.
ALi pa tuš enkrat. Gledam račun, narobe. Ji omenim. Ona vsa narsšena trdi, da ni res. Ji še enkrat pokažem, ona kasira drugi naprej. Pa me nadere, da kaj stojim še kar tam. Ji spet razložim. Ta tretjič je razumela. besno vrgla denar nazaj. Ni se opravičila. Tako, da ja, eno je, če se zmotiš in popraviš. Drugo pa je, če se zmotiš in osebo še nadereš.
To se je meni že večkrat zgodilo v Lidlu. . V Lidlu ne vem kakšen skener imajo , ampak kar duplicira ali celo podeseteri izdelke. Poglejte račune. Hofer ima ok, ni se mi zgodilo, ker vsak artikel pride na svojo postavko. Pri Lidlu pa imajo 3x jogurt , 5 x čokolada. Pogledat je treba. Jaz sem parkrat v Lidlu doživela prav čudno. Na primer pred menoj je kupil motorno olje, ki so ga računali meni. K sreči sem opazila takoj, tisti moški je bil se na parkingu, prodajalka je stekla in smo uredili. Drugače bi jaz plačala motorno olje ki ga je vzel kupec pred menoj. Potem skener je ful čudno skeniral en namaz 15 x . Ker sem rekla da nekaj ni ok,tako velik znesek, so začeli gledati, kar naenkrat zardi prodajalka in stornira . Pridemo na 100 EUR manj (cca). Potem enkrat z suhim sadjem, kupim eno vrečko , na računu dve. Ne vem kaj se tam dogaja, ampak prav vsakič pregledam račun in svetujem ostalim isto. Dobronameren nasvet, da se ne bo kakšna vpiknila, tukaj enim vse smeti.