preverjanje privatnega meila
NIsem osumljena nobenega kaznivega dejanja,sem šla pa za pričo nekomu.No sodišče me je povabilo.Po vprašanju sodnika sem imela občutek,kot,da so mi preverjali privat meile.Priznam tudi med delovnim časom sem kdaj pa kdaj bila gor.Ali je to sploh dovoljeno?In kakšne posledice lahko pričakujem.Z tistimi osebami,ki sem klepetala nisem izdala svojega imena,ker sem preveč nezaupljiva.Te osebe sem spoznala na nekem portalu,niti nikoli se nisem z nikomur srečala.Bilo je bolj po domače nakladanje in nobena stvar ni bila resnična.Omenjala sem tudi to osebo zaradi katere sem bila na sodišču..ampak bilo je vse zlagano..niti ena beseda ni bila resnična.No te klepete in stike sem že prekinila.Najlepša hvala za odgovor in l.p.
Spoštovani,
Pravica do komunikacijske zasebnosti je ustavno varovana pravica, ki jo najdemo v 37. členu ustave. To pravico zagotavlja tudi Evropska konvencija o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin.
Pregled vaše e-pošte brez vaše izrecne privolitve ali brez ustrezne odredbe preiskovalnega sodnika ni dovoljena.
Če so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno, da se izvršuje ali da se pripravlja oziroma organizira kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti in je za odkritje tega kaznivega dejanja ali storilca potrebno pridobiti podatke o prometu v elektronskem komunikacijskem omrežju, lahko preiskovalni sodnik na obrazložen predlog državnega tožilca odredi operaterju, da pristojnemu organu sporoči podatke o udeležencih, okoliščinah in dejstvih elektronskega komunikacijskega prometa, kot so: številka ali druga oblika identifikacije uporabnikov elektronskih komunikacijskih storitev, vrsta, datum, čas in trajanje klica oziroma druge elektronske komunikacijske storitve, količina prenešenih podatkov in kraj, iz katerega je bila elektronska komunikacijska storitev opravljena.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.