PREVIDNOST !

Ojla.
Prek Trivaga sem iskala namestitev v hotelu za počitnice, 10 dni, našla dobro ponudbo, naredila rezervacijo in plačala z avansom. Ob rezervaciji je bilo določeno koliko moram plačati, če rezervacijo prekličem oziroma storniram. Kar mi je bilo sprejemljivo.
Na žalost se je res zgodilo, da sem rezervacijo morala preklicati – v roku kot je določeno v njihovih pogojih poslovanja. Vse super in prav. Mi potrdijo, da je preklic sprejet in mi bodo razliko denarja vrnili ipd. Denar naj bi vrnili v petih dneh. Do tukaj je šlo vse lepo. Potem pa se je začela nočna mora.
Po enem tednu od preklica rezervacije jih pokličem, ker denarja še ni bilo. Mi odgovorijo, da bo nakazano v 24 urah. Prosim za potrdilo o nakazilu – ga ne dobim. Kar naprej eno zavlačevanje in laganje. Po enem tednu in po milijon poslanih obvestilih na vse možne urade in tudi Trivago, prejmem končno dokument da je bilo nakazano. In glej ga zlomka, je bilo nakazano na dan ko so mi poslali potrdilo od banke! Ha ha ha…. En teden že obljubljajo da so nakazali denar, na koncu se izpostavi da so nakazali tisti dan ko sem jih prijavila na urad za zaščito potrošnikov. !!!!!! Zdaj bom končno, upam (če niso ponaredili potrdila banke), prejela denar….
Kakorkoli, ta firma Amoma je registrirana v Švici kar pri vseh kupcih vzbudi zaupanje. Saj v Švici ni šans da kaj bluziš….si človek misli. Pa očitno temu ni tako. Se najdejo prevaranti povsod.
Na ta TrustPilot sem napisala Review ki je bil takoj zbrisan. Toliko tudi o tem koliko so vredne informacije od TrustPilot!!!!!
Svetujem izredno previdnost v kolikor se odločite prek firme Amoma narediti kakršnokoli rezervacijo. Veliko slabih izkušenj so napisali tudi številni drugi uporabniki!

V izogib takim kolobocijam zmeraj rezerviram namestitve, kjer ni potrebno vnaprejšnje plačilo in je možna stornacija do tik pred zdajci. Booking.com se je več ali manj zmeraj izkazal za najugodnejšo opcijo, tako da hotelske namestitve zdaj drugje sploh ne iščem več.
Mimogrede, če v google vtipkaš “amoma” in malo poklikaš, ti mora bit hitro jasno, kako in kaj. Denarja pač ni za nakazovat na nepreverjene naslove.