previjalna miza
Ful škoda, da se mi nisi prej javila, namreč prejšnji teden sem predalnik z previjalnim nastavkom dala za gešenk, moji puži v zahvalo še čokolade nista dobile ali pa jst 10 dkg kave. Je bil pa to predalnik z 4 velikimi predali, gor pa previjalni nastavek, fajn širok, vse ročno in po meri narejeno, tako da…res škoda, da se nisva prej srečali, pa bi ti ga podarila ( v zameno za 20 dkg kave, ha ha ha).
Premisli koliko boš dejansko potrebovala previjalno mizo. Mene so vsi prepričevali da je sploh ne bom rabila, pa sem od samega veselja ob nakupovanju za otroka nabavila eno…Zato da se je potem mala gor kakih 10x previla. Svakinja mi je podarila tisto peno za na previjalno in mi je bilo veliko bolj praktično položit peno na mizo v kuhinji ( kjer je bilo topleje kot v otroški) ter hčerko previt tam. Ob kopanju isto…
previjalna ni le za leto in pol, poleg tega ce kupis tako z globokimi predali je dovolj prostora za vse obleke in dodatke za otroka in ne potrebujes prakticno nobene druge omare za obleko – ko se vec ne previj, ti ostane predalnik. in od lip poljcane niso 300 eur, nam pa ze 5. leto odlicno sluzi in je prezivela 2 otroka in 2 selitvi. meni se ne zdi sran vrzen denar
res odvisno od tega, kaj ti rabiš. Če boš previjala v kopalnici, se splača naštimat samo en prostor in ne rabiš previjalne. Mi smo kupili previjalno komodo Lana od Lip Poljčane, ki je sicer velika, a jo uporabljam namesto omare za obleke. Ko nehaš previjat, se zgornja plošča lahko sname in je samo predalnik. Ena čisto enostavna varianta je pa npr. tale Ikeina za 20 €.
Meni je zakon tale http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S19847862
Jo imamo v kopalnici, kjer je toplo in se vedno previjamo tam. Si ne predstavljam previjanja na jedilni mizi. Tu imam vedno vse pri roki.
Jaz jo imam, je na kolesih, potiskana s Disnijevimi motivi, lesena. Odzgoraj se odpre- notri je banjica(če hočeš jo lahko uporabljaš), notri pa ima na vsakih vratih dva predelčka za drobnarije, drugače pa dve veliki polici. Podloga je rumena rabljena 4 mesece, pokjena na enem šivu. Previjalna je drugače stara 5 let, rabljena pa je bila dvakrat po pol leta. Prodam za 50 euro !
jaz priporočam Lip Poljčane..je tudi med dražjimi, ampak vsake toliko časa jo kdo prodaja rabljeno za polovično ceno..če je dobro ohranjena, se splača počakat nanjo. Meni je bilo pomembno, da je stabilna, da je veliko prostora še za plenice, krpice na sami površini, da je hkrati še omara, da ima globoke predale, kamor stlačim vse, kar pač rabim, da imam lahko vse pri roki. Mi smo imeli zgoraj omenjeno, jo sedaj po 3 in pol letih prodali in jo lahko samo pohvalim.
Odvisno koliko imaš prostora. Jaz sem načrtno iskala čim večjo (mislim z čim bolj globokimi predali), ker živimo v garsonjeri in druge opcije previjanja kot na previjni praktično nimam. Niti prostora da še kakšno omaro kam postavim, tako da mi služi kot previjalna in omara za praktično vse stvari hkrati. Zato mi ni bilo škoda dati toliko denarja, ker druge opcije praktično ni bilo. Razen na kuhinjskem pultu, ki je čez pralni stroj..
Če bi imela pa prostor za omaro bi pa sigurno kupila tisto ko se “potegne” iz stene in zloži nazaj.
mi imamo previjalno v kopalnici in sicer imamo tako previjalno, ki je kombinacija mize in banje.
banjica za otroka je pod previjalno povrsino in se izvlece ven ali potisne spodaj.
in sicer vse skupaj lezi cez kopalno kad in je stabilno (ceprav morda izgledajo nosila precej tanka), po potrebi se dvigne. nam se to, ker imamo miniaturno kopalnico super obnese.
izgleda nekako takole slika previjalne mize
pa se drage niso. pod 100€
Jaz imam takole:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=175253
na dveh poličkah je zame dovolj prostora, da imam gor zložene plenice in vse cunjice v aktualni velikosti (“arhiv” in večje cunjice, ki še pridejo, so shranjene v sobi).
Postavljeno pa imam med pralni stroj in elemente, tako da je miza malo fiksirana. Drugače bi bila kar nestabilna. Pralni stroj uporabljam za odlaganje, elemente kopalnice pa za to, da imam gor kozmetiko. Vodo točim direktno iz pipe.
Ker nimamo prostora, se mi je za previjalno sploh karkoli dajat zdelo brezveze. Nabavila sem previjalno podlogo v Ikei (ca 10 € ali še manj), jo dala na pralni stroj, v kopalnici imamo itak omarice in poličke za vso robo, v Ikei smo nabavili še nekaj mrežastih košaric za obesit na steno, in to je to. vsega skupaj 20 €, otrok bo star dve leti. Ima še nekaj gosenic iz pliša za oblogo stranic, da se ne udari in da se z njimi igra, in to je to.
Še to: previjaš otroka ne leto in pol, ampak dve in pol (povprečno – no, nekateri so pa brez plenic že od rojstva). Tako da, rabila boš kar nekaj časa, ampak če imaš toplo kopalnico in v njej pralni stroj, sušilec ali kakšno podobno površino, sploh ne rabiš komplicirat. Važno je, da je dovolj visoko, da si ne boš uničila hrbta. Vse ostalo je nepotrebno. Če si lahko privoščiš, denarno in prostorsko, ajde, ampak nujno rabiš pa tega ne.
Pa še nekaj, če bi na tvojem mestu že kupovala, bi kupila tako, ki se jo da potem, ko je ne rabiš več, spremeniti v predalnik. tista zgoraj omenjena Ikeina (http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S19847862) je taka. No, to bi jaz naredila, ker se mi ne da ukvarjati s prodajanjem ali podarjanjem kosov po par letih, ampak rada že takoj kupim nekaj, kar bom uporabljala precej dlje oziroma mi bo prav prišlo. Drugi delajo drugače in jim je tudi prav.
Mi nimamo dovolj velikega prostora v kopalnici. Sem kupila previjalno mizico in jo dala v njeno sobico. To se zelo obnese saj imam v predalih vse pri roki (kozmetiko, plenice in oblačila, saj je velikokrat cela mokra). Vodo si pač prinesem, pleničke pa sproti nosim vsakodnevno v koš, ker se jih res nabere ;). Imamo pa Robino previjalno in še zraven posteljico in omaro.
https://www.malaroba.si/otroske-sobe-previjalne-komode-posteljice-sobe-za-novorojencka-sobe-za-dojencka/combino-play/previjalna-komoda-cambino-play-41.html