Prevoz iz porodnišnice
Naš dopust je zaključen in zdajle malo brskam, da gresta moja dva, torej soproga in mulček še za teden dni v Avgustu na slovensko obalo. Švica je bla super, danes smo se vrnili fulll zadovolni, samo sprašili smo se pa precej. Enotedenski dopust v tej državi je res drag ko žafran.
Dobr, da ne filozofiram zdej, vprašam. Torej moja dva bosta šla še na slovensko obalo. Jaz ne bom šel. Pelu ju bom dol, pa potem pobral.
Vprašanje, če se moji slučajn zgodi, da rodi, sicer je rok vseen kasnej, ampak ok loh se nardi. Če rodi, je porodnišnica dol kje??? Koper in Izola ali??
Mogoče kdo ve, ali morda v Sloveniji vela kak pravilnik, da ne bi pustili otročka vozit do doma več kot 5 ur??? Hočem rečt, da bi kdo v porodnišnc piskal, ker bi vedu da bom vleku otroka direkt iz inkubatorja (verjetn bo v inkubu, če bo prej) na dolgo vožno proti domu???
Cakaj malo – ti pravis, da delas v zdravstvu in bi novorojencka iz inkubatorja vozil v avtu potem vec kot 5 ur?
Pa po moznosti se v lupinici https://www.zurnal24.si/avto/zdravniki-svarijo-novorojencke-le-pogojno-v-lupinice-281361 ?
Hvala za link. Berem uradno literaturo, tako da take strani, ki jih popaš so popolnoma brez vse podlage. Prilimaj strokoven člank!
Kot drugo, sprašujem te kje je porodnišnica
kot tretje, ne meči v vsakem stavku naprej, da pravim da delam v zdravstvu in se mi posmehvat, da kao nič ne vem. Torej, vem prcej več kot ti na mojem področju, ker mi je to omogočil študij devetih let. Ti si baje računovodkinja ne? Torej bova tukaj zaključila.
O pravilniku pa sprašujem zato, ker JASNO da ne bom otroka vozil NIKAMOR. Ampak če bi mi komplicirali in ga ne hoteli dat, glede na to da je moje prebivališče v dokumentih sever avstrije, kaj potrebujem da jim dokažem, da bom otroka pripeljal samo do svojih staršev!? Ja? Absolutno ne vem zakaj takšna napadalnost!
Hvala za link. Berem uradno literaturo, tako da take strani, ki jih popaš so popolnoma brez vse podlage. Prilimaj strokoven člank!
kot tretje, ne meči v vsakem stavku naprej, da pravim da delam v zdravstvu in se mi posmehvat, da kao nič ne vem. Torej, vem prcej več kot ti na mojem področju, ker mi je to omogočil študij devetih let. Ti si baje računovodkinja ne? Torej bova tukaj zaključila.
O pravilniku pa sprašujem zato, ker JASNO da ne bom otroka vozil NIKAMOR. Ampak če bi mi komplicirali in ga ne hoteli dat, glede na to da je moje prebivališče v dokumentih sever avstrije, kaj potrebujem da jim dokažem, da bom otroka pripeljal samo do svojih staršev!? Ja? Absolutno ne vem zakaj takšna napadalnost!
[/quote]
Čemu kar ne pokličeš kolege v porodnišnico Ljubljana, še bolje direkt Postojna in se že kar vnaprej dogovoriš za morebitni slučaj o vsem potrebnem.
Postojna bo kar pravi naslov zate. Oz.za tvoji punci.
Kolikor vem, med kolegi v tem ni težav.
Čeprav gre potem sicer običajno drugače, malčki imajo svojo uro.
Čemu kar ne pokličeš kolege v porodnišnico Ljubljana, še bolje direkt Postojna in se že kar vnaprej dogovoriš za morebitni slučaj o vsem potrebnem.
Postojna bo kar pravi naslov zate. Oz.za tvoji punci.
Kolikor vem, med kolegi v tem ni težav.
Čeprav gre potem sicer običajno drugače, malčki imajo svojo uro.
[/quote]
Moji punci? Madona še jest ne vem kva bo, ti pa že veš?
Postojna mi je bila odsvetovana, Ljubljana mi je glede na slovensko obalo predaleč, glede na to da so tam doli vedno zastoji.
Malčki imajo svojo uro, je pa res da od šestega meseca lahko pričakuješ porod kadarkoli in naš prvi je sicer zamujal malo, drugi/ga je pa lahko bolj “pridna”.
Ok. Očitno nimate pojma o tako resnih vprašanjih, tko da se bom uradno pozanimal.
[/quote]
Izvoli http://www.bristol.ac.uk/news/2016/october/child-car-seats.html, https://fn.bmj.com/content/fetalneonatal/early/2016/09/30/archdischild-2016-310730.full.pdf, https://www.southampton.ac.uk/engineering/news/2016/10/infants-prone-to-breathing-problems-car-seats.page
Iz obale pa je seveda najblizje do porodnisnice v Izoli.
Izvoli http://www.bristol.ac.uk/news/2016/october/child-car-seats.html, https://fn.bmj.com/content/fetalneonatal/early/2016/09/30/archdischild-2016-310730.full.pdf, https://www.southampton.ac.uk/engineering/news/2016/10/infants-prone-to-breathing-problems-car-seats.page
Iz obale pa je seveda najblizje do porodnisnice v Izoli.
[/quote]
Hvala za info. Torej Izola. Povezava, ki si jo prilimala pa nima nikakršne strokovne podlage in če bi se mi učili iz takih člankov, bi vas bolj malo bilo zdravih hahahahahahhaha
Hvala za info. Torej Izola. Povezava, ki si jo prilimala pa nima nikakršne strokovne podlage in če bi se mi učili iz takih člankov, bi vas bolj malo bilo zdravih hahahahahahhaha
[/quote]
Eh, v linkih je dovolj informacij, da se da priti do strokovnih izsledkov raziskav, meni se zdajle na tablici res ne da iskati in lepiti se naprej…
Sem pa ze pred tem casom brala dovolj opozoril, koliko casa se lahko vozi novorojencke in verjamem, da niso brez strokovnih podlag.
[/quote]
Sam ti pa si pajaco, zalis in se posmehujes forumasem, sam pa blage veze nimas kljub devetim letom studija in sprasujes tu gor za strokovne clanke.
To bi jih moral ti prilimat, ce si ze tolk let studiral in oh in sploh super fajn kot si!
Bi morali mi tebe sprasevati po tem, ne ti nas.
Ne ne. Seveda ne. Tam bodo še moji sorodniki. Ampak mene ne bo, ker je nemogoče dobiti takrat dopust. Tudi rok uradni je precej precej kasneje, ampak jaz cvikam vedno od sedmega meseca naprej, da lahko kaj preseneti.
Ti s svojim poznavanjem ženskega telesa in kdaj se lahko otrok rodi ali ne rodi … Si precej daleč od zdravstvenega tehnika.
Bolj kot to, kje je porodnišnica, te naj skrbi kako bo z zavarovanjem. Slovenci, ki nimamo slovenskega zavarovanja oz. naši partnerji nimajo, lahko fajn najebemo. Porod boš moral sam plačati, šele nato ti zavarovalnica vrne denar, če ni seveda ženska po neumnem potovala – en tak primer smo imeli v slovenskem društvu pred leti, ko zavarovalnica ni povrnila. Porodi so tam od 1500 eu naprej. Kljub evropski modri kartici.
Sam ti pa si pajaco, zalis in se posmehujes forumasem, sam pa blage veze nimas kljub devetim letom studija in sprasujes tu gor za strokovne clanke.
To bi jih moral ti prilimat, ce si ze tolk let studiral in oh in sploh super fajn kot si!
Bi morali mi tebe sprasevati po tem, ne ti nas.
[/quote]
[/quote]
Hahahah. Ne, preberi si začetek tekem. Spraševal sem čisto običajne stvari, ker postopkov v Slo, ne poznam. Ampak je ena gospa začela limat ene članke, ki nimajo nobene povezave s temo. Ni znala prebrat vprašanja in mi lima neke članke gor.
Ampak ni panike, sem že poslal mail na Izolo, ker so to že pretežke teme za populacijo tukaj gor.
Hahahah. Ne, preberi si začetek tekem. Spraševal sem čisto običajne stvari, ker postopkov v Slo, ne poznam. Ampak je ena gospa začela limat ene članke, ki nimajo nobene povezave s temo. Ni znala prebrat vprašanja in mi lima neke članke gor.
Ampak ni panike, sem že poslal mail na Izolo, ker so to že pretežke teme za populacijo tukaj gor.
[/quote]
Se cudim, da tvoja visokost sploh se sodeluje na tem forumu.
Ne vem, kje si pobral da sem zdravstveni tehnik… Niti ta poklic pri nas ne obstaja. Pa ne govorimo o tem, ker ti ne veš koliko jaz poznam žensko telo.
Kar se zavarovanja tiče me pa nič ne skrbi. Poroda absolutno ne bodo plačali, ker bo moja žena takrat že tako daleč noseča, da bo šlo to za načrtno operacijo in ne za nujni primer. To nam je čisto jasno. Poznam postopek, vem kaj se potrebuje če tukaj rodi, zavarovanja pa ni in bo porod vsekakor plačljiv. Normalno.
Tudi ostalo me ne skrbi, gre zato, da počakamo samo mednarodni potni list in rinemo s helikopeterjem čez mejo. Če bi se seveda kaj zakompliciralo.
[/quote]
Ni bilo ravno tako – ti si sprasevl o morebitnem pravilniku, ki bi prepovedoval vecurno voznjo novorojencka iz inkubatorja, jaz pa sem te vprasala, ali kot medicinec (kot se predstavljas) res mislis tako narediti…
In ker ocitno mislis, da obstajajo taki pravilniki, se ocitno nepriporocljivosti tega zavedas, a ti je vseeno, ce le ni kje zapisano.
Ne vem, kje si pobral da sem zdravstveni tehnik… Niti ta poklic pri nas ne obstaja. Pa ne govorimo o tem, ker ti ne veš koliko jaz poznam žensko telo.
Kar se zavarovanja tiče me pa nič ne skrbi. Poroda absolutno ne bodo plačali, ker bo moja žena takrat že tako daleč noseča, da bo šlo to za načrtno operacijo in ne za nujni primer. To nam je čisto jasno. Poznam postopek, vem kaj se potrebuje če tukaj rodi, zavarovanja pa ni in bo porod vsekakor plačljiv. Normalno.
Tudi ostalo me ne skrbi, gre zato, da počakamo samo mednarodni potni list in rinemo s helikopeterjem čez mejo. Če bi se seveda kaj zakompliciralo.
[/quote]
pardon – ne potni list, ampak rojstni list!
Moji punci? Madona še jest ne vem kva bo, ti pa že veš?
Postojna mi je bila odsvetovana, Ljubljana mi je glede na slovensko obalo predaleč, glede na to da so tam doli vedno zastoji.
Malčki imajo svojo uro, je pa res da od šestega meseca lahko pričakuješ porod kadarkoli in naš prvi je sicer zamujal malo, drugi/ga je pa lahko bolj “pridna”.
Ok. Očitno nimate pojma o tako resnih vprašanjih, tko da se bom uradno pozanimal.
[/quote]
Zakaj ti je bila Postojna odsvetovana, če lahko poveš, prosim?
In kako, da se lahko zgodi ravno na Obali, zakaj že ne na Jesenicah, v Kranju?
Tam imaš obe.
Kar se pa punc tiče, je pa le moja profesionalna deformacija… In želim vama jo, lepo zdravo malčico.
Lepo, da načrtuješ vnaprej, bo vse v redu. Pomiri živce, mladi očka. Miren boš vsem v korist, najbolj pa sebi.
Tu držumo vsi fige zate, pa saj to veš!
Ni bilo ravno tako – ti si sprasevl o morebitnem pravilniku, ki bi prepovedoval vecurno voznjo novorojencka iz inkubatorja, jaz pa sem te vprasala, ali kot medicinec (kot se predstavljas) res mislis tako narediti…
In ker ocitno mislis, da obstajajo taki pravilniki, se ocitno nepriporocljivosti tega zavedas, a ti je vseeno, ce le ni kje zapisano.
[/quote]
Barca, zdaj pa dobro preberi, prosim.
Jaz sem postavil vprašanje zato, ker moram soprogi pripravit vse papirje v torbo! Torej, če bo (upam da ne) rodila predčasno, potem želim urediti papir, ki bo uradno overjen in ki ga bo že prej podpisal moj oče, da v kolikor bo rodila v tem času, otrok živi do nadaljnega pri NJIH. Hočem se prepričat (ker ne vem kako je v Sloveniji) da bomo imeli pripravljeno, da ne bom letal gor in dol!
Ti pa si se vtaknila (dopuščam možnost, da si površno prebrala) v prevoz in kako je to nepriporočjivo. Jaz o tem vse vem, draga Barca. Pa to iz strokovnih knjig, ne iz člankov. Celo umre lahko otrok, ker glavica ni v najboljšem položaju in pritiska na določene dele… Ne bom ti razlagal, ker ni to tema. Neeeeee! Nisem spraševal tebe koliko mi ti priporočaš da vozim otroka, spraševal sem če kdo ve ali bi mi utegnili kaj zakomplicirat pri izpustinci ko bodo videli naš naslov. In če obstaja pri njih pravilnik, potem potrebujem uradno bivališče v Sloveniji oz. papir, da ga brez težav predložimo, če bo potrebno.
Joj…. Ne… Ne razumem, zakaj ne preberete dvakrat, trikrat vprašanja in potem odgovoarjat.e
Napisano je bilo takole. [I] Mogoče kdo ve, ali morda v Sloveniji vela kak pravilnik, da ne bi pustili otročka vozit do doma več kot 5 ur??? Hočem rečt, da bi kdo v porodnišnc piskal, ker bi vedu da bom vleku otroka direkt iz inkubatorja (verjetn bo v inkubu, če bo prej) na dolgo vožno proti domu???[/i]
In to sem komentirala…