Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prevoz otroka

prevoz otroka

Spoštovani, verjetno obračanje na vas v tem primeru res ni ravno najbolj pripravno, pa vseeno me zanima vaše mnenje…Iz pravnega vidika namreč.

Torej sem samostojna mati štiri letnemu otroku. Oče otroka ( torej bivši) je ponovno poročen, ima redne stike z otrokom torej do tu vse brez problema. Sedaj pa je nastal problem, ker bi želela žena od bivšega hoditi po našega štiriletnega otroka v vrtec. Kar nebi bil problem, če bi onadva živela v bližini.Bistveno je, da stanujeta v Mariboru in bi se tako otrok z njo vozil iz Ljubljane v Maribor ( po avtocesti ) in tega me je izredno strah. Dati otroka v avto neki tretji osebi. Naj povem da se oče otroka strinja, da ga vozi ta zdajšnja žena. Kar se mi zdi popolnoma neodgovorno od njega, punca nima niti 25 let.Seveda mi sedaj oba grozita z tožbo, ker da imata oba pravico vozikat otroka gor in dol…

In tu me zanima če imam kakšno pravno podlago, da to preprečim? Vožnjo namreč. Stvar je dejansko v tem da ne želim da se moj otrok vozi v avtu s komerkoli drugim, razen z mano in očetom. Tudi sama ne vozim v avtu drugih otrok, ker sem preprosto mnenja da je otrok v avtu odgovornost, ki naj jo nosi starš!

Vaše cenjeno mnenje? Obstaja torej kakšna pravna podlaga pri kateri lahko onemogočim vožnjo mojega otroka tretji osebi in tako ohranim sebi mirne živce, otroku pa seveda varno pot ?

Hvala za odgovor,

lep pozdrav Mia Lipič

Spoštovani!

Pravne podlage na kateri bi lahko onemogočili vožnjo otroka tretji osebi ni. Svetujemo vam, da otroka sami peljete k očetu in se s tem znebite strahu, ki nastane ob prepustitvi otroka v vožnjo nekomu tretjemu.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close