Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prežganka – juha

Prežganka – juha

Sem včasih kuhala to juho kar večkrat, sedaj pa že kar nekaj časa ne in sem se danes spomnila nanjo. Sem malo prehlajena in se nekako čudno počutim, jesti je pa le potrebno in mi je na pamet padla prežgana juha. Ko sem jo začela kuhati se mi je kar zagravžala, en kup moke in soli. Le kako so lahko včasih to juho poveličevali. Vsi so jo imeli radi, vsi so hvalili kako je zdrava, …. Nič mi ni jasno.
Sem jo skuhala, pa mislim, da zadnjič.

Kaj pa mislite vi o njej?

lp,
se pa danes tudi sprašujem, kje so tisti lepi sončni dnevi do srede, ki so jih napovedovali. Prižgala sem kalorifer, da v stanovanju ne zmrznem.

jaz sem bla pa čez vikend na morju … zelo toplo sonce, odlično morje in mir, tišina … res za dušo 🙂 in za zdravje.

aja prežganka … mi ni neki dobra, sam ne bi pa mogla rečt da ni zdrava … sej veš kolk moke je v kruhu, pecivih itd. …. pa vseeno jemo skoraj brez slabe vesti 🙂

pri nas je pa že sonček, pa še več ga bo, kmalu.

Nisem pristaš prežganja, vendar tu in tam paše dobra domača prežganka!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Prežganke nihče od nas ne mara, tako da je še nismo nikoli kuhali. Spomnim se je iz šolskih dni, fuj.

Kakšen mraz, pri nas je že skoraj od jutra sonček in v stanovanju 23,5 stopinj.

Pri nas cel dan sonce, res lepo.
Ne vem kako kuhaš ti prežganko, nam je dobra in v njej ni dosti moke.
Za dva dam za oreh masla, žlico moke, česen in sol. Pokuham 15 minut in dodam stepeno jajce brez moke. Mama je dodajala kimelj, jaz ga sovražim in ga ni pri hiši. Mi je pa všeč “grešna” Vegeta in je malo dodam.

Pri nas pa delamo prežganko tako: v kozico dam košček masla, ko se raztopi in segreje, dam gor dve žlici drobtin, popražim in zalijem z vodo. Vodo posolim, ko zavre, dobro premešam. Posebej v skodelici stepem dve jajci, dodam malo soli, razžvrkljam in dam noter žličko moke ter dobro stepem. Nato to zakuham, malo povrem in jed je gotova. Nekateri dodajo kocko za juho, da izboljša okus, ali pa žličko vegete. Jaz dam za okus malo majarona. Pri nas imamo prežganko zelo radi in jo sigurno skuham enkrat na 14 dni. Je zelo enostavna za pripravo in hitro narejena.

Jaz imam prežganko rada, se pa tudi čudim, kje so nekoč vzeli podatek, da je zdrava?? Moja mama je prežganki rekla “sto točk”. Ker je bila menda nekje s toliko ocenjena po meni danes povsem obskurnih kriterijih. A ve kdo kaj o tem?

Prežganko delate iz drobtin in je zdrava zato, a ne. Mislim kaj še ne bom tle brala. Misli da kuha prežganko ker da v jajca malo moke. Ja, to pa je vrhunsko zdrava zadeva. Drobtine prepražiti in zaliti z vodo. Njami, okusno mora biti tudi zelo hudo, hahahahahahahaha. Pa sej ne moreš verjet. Dej spij raje kozarec vode posebej, pa surovo jajce posebej, vsekakor bolj okusno, bolj zdravo. Drobtine pa čez okno vrži ptičem, hud kuharski recept 21. stoletja od ene prave mone, ni kaj.Kaj pomeni prežganka – po tvoje lahko prežgeš drobtine, kruh, moko, protezo – važen da je prežgana a ne, hahahahaha

Kaj pa je zate sploh še zdravo? Župca iz vrečka, kajne? Prežganka je prežganka, taka se dela pri nas že od vekomaj. Tako je še delala moja nona in tako delamo tudi mi.

Pa kaj ste vsi pametni. Dajte že ogovor zakaj je juha prežganka zdrava. Katere so njene dobre lastnosti?
Nobeden nima pojma zakaj sploh je dobra ta juhca.
Vsi pametujete kolk je bol zdravo to in ono..ja, najbolj je da gremo v lekarno damo 20€ za zdravila in smo srečni.
Bolani ste v glavo, vsi!!!

lp

New Report

Close