Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prezgodnji porod

prezgodnji porod

Ker mi grozi prezgodnji porod, me zanima, ali je med vami kakšna taka, ki ima za seboj tako izkušnjo?

V katerem tednu ste rodile in kako se je razpletlo?

Dvojčka , 34 teden, 2 dni inkubaturja in nekaj dni tople postelje. Se je izteklo dobro .

v 31 tednu, punčka, ni bila v inkubaturju, ker je lepo dihala, sem dobivala za zrelost pljučk.
Danes je naša babuška v 5 razredu, med največjimi, luškana, lepo razvita in pametna:)
Ne sekiraj se, če je vsaj 30 teden.

36 teden, nič inkubatorja, le dva dni tople posteljice. Vse v najlepšem redu. Otroček sicer drobčkan, ampak močan kot hrast. V katerem mesecu si, če smem vprašat?

Šele v 30. tednu sem. Pa bi rada slišala kakšne vzpodbudne zgodbe, da se malo pomirim….:)

33 teden; deklica. Nekaj problemov, danes 9 letna gospodična 🙂

34 teden, dobila injekcije za razvitje pljučk, tri dni tople posteljice na eint, zlatenica, v bistvu klasika za te male borce, prvo leto obiskovanje fizioterapije zaradi povišanega mišičnega tonusa, noben bavbav, zdaj velik desetletnik.

34. teden, nekaj dni tople posteljice, obiskovanje fizioterapije zaradi oslabljenega mišičnega tonusa, shodil pri 15 mesecih (brez odštetega 1,5 meseca prezgodnega rojstva)..nič pretresljivega…danes krasen fant, star že 11 let.

Ali te lahko vprašam koliko injekcij si dobila? Jaz sem zaenkrat dve…
Koliko pa je tehtala punčka ob rojstvu?

Ena rojena s 34 tedni, druga s 35 tedni ( 1900 g); obe sta bili kakšen teden v topli posteljici, pri obeh sem dobila injekcije za dozorevanje pljuč in je bilo z obema vse OK. Danes že veliki in zdravi punci!
Pogum! Vem, kako se počutiš, ker sem pri obeh vedela, da bom prezgodaj rodila in je bilo samo vprašanje časa…

30.teden, v topli posteljici, cel kup problemov takoj po rojstvu, huda zlatenica.V porodnišnici sva bila 36 dni.
Danes zdrav, navihan prvošolec.

Mi je 2x grozil, pri obeh nosečnostih strogo ležanje od 21 tedna (v 30. tednu je bilo že najhujše mimo), nato pa obakrat rodila ćez rok…

31 ted.dol.40cm,teža 1480g,nič narobe en teden tople posteljice,prvo leto razvojna ambulanta,danes je prvošolka normalno razvita.Le pogumno

Lep večer

V 32. tednu, polnih 31, dvojčici. Nekaj dni v inkubatorju, potem v topli posteljici. Ena 1400g, druga pod 1000g. Danes obe zdravi, navihani. Večja ima nekaj problemov s pljuči (večkrat bronhitis), vendar nič hujšega.

Tudi jaz imam dobro izkušnjo. Rodila v 32. tednu, prvo injekcijo za razvoj pljuč dobila v 25. (že takrat grozil porod) in drugo v 29. tednu.
Punčka težka kilo pa pol, 4 dni inkubatorja potem topla posteljica. Vsega skupaj 14 dni intenzivne.
Je pa še danes, pri skoraj dveh letih na spodnji meji s kilažo, drugače pa popolnoma zdrava. Sva pa v prvem letu rednu obiskovali neurofizioterapijo in RA.

Čist brezevze,ker še vedno lahko otroka nosiš do 40-41 tedna. Meni so tusdi rekli da bom prej rosila,v 28 tednu že 5 cm odprta,rodila v 37 tednu. Se nisem obremenjevala

29 teden zaradi amnionitisa. Nič za pljučka punčka ni dobila. Dva dni na respiratorju, potem pet dni na kisiku, en teden nič, in še en teden kisika. Vse skupaj na EINT-u en mesec. Zdaj stara malo več kot eno leto. Večja in bolj zdrava od svojih sovrstnikov, če ne štejem ene vročine in šmrkavega nosa, povsem zdrava. Težave s hipotonim trebuškom, zato gibalno zaostaja, ampak ne pričakujejo nobenih težav, samo zaostanek.

Jaz sem rodila v 36 tednu. Punca je bila 9 dni v inkubatorju, bila je hudo slabokrvna in je posledično dobila transfuzijo. Junija bo stara tri leta in je vidoka 105 cm in teška 18 kg. Prava babuška. V razvojno ambulanto nisva hodile. Popolnoma samostojno je shodila, ko je bila stara 14 mesecev.

Vse bo vredu…
Lp,
Tea

meni je v 28 tednu odtekala voda in so čakali porod. Dobila tudi inekcije za pljučka. Rodila pa sem potem čez rok.

Hospitalizirana v 26. tednu, odprta 3 cm. Dobila injekcije za pljuča 2x. V bolnici ostala do 31 teden 2 dni Rodila punčko 2500g. Bila na EINT 4 dni, v topli posteljici, hranili so jo takoj po steklenički. Pol bili še deset dni na oddelku, kjer sem v glavnem sama skrbela zanjo. Potem domov. Razen razvojne in enoletnega nespanja zaradi njenega stokanja in zbujanja ponoči nisva imeli nobenih težav. Uspelo mi je celo, da sem jo dojila.

Hvala vsem, za zapisane izkušnje. Vidim, da vas je kar veliko in da se večinoma dobro izteče. Ste me res kar malo pomirile….:)

Ko sem bila jaz noseča s ta malima (dvojčki) in smo se bali prezgodnjega poroda (predvsem zato, ker nista najbolje rasla) mi je bilo rečeno, da važno da pridejo do 30. tedna. Vse kar je več je samo plus. In res smo potem nekako prilezli do 34. tedna. V 32. tednu sem še dobila injekcije za razvoj pljučk. In ob porodu (CR) sta bila fanta dokaj v redu. Sicer čisto drobcena (1,2 kg in 1,6 kg), ampak močna in z veliko voljo po življenju. 🙂 Niti inkubatorja nista potrebovala. Sta šla kar takoj v tople posteljice. Mene so tudi tam nekje okrog 30. tedna strašili, da bo treba rodit, ampak sem se potem res ekstra pazila in smo nekako potem potegnili še tiste 4 tedne. Predvsem pa … misli pozitivno. 🙂 Itak da bo vse ok. 🙂

Lijakasto sem se začela odpirat v 30 tednu. dobila popadke. Na srečo so se umirili. Rodila sem potem v 37 tednu, ampak je bil sprožen porod zaradi drugih stvari. V drugo mi je prav tako grozil prezgodnji porod zaradi prekratkega mv, pa sem rodila v 40 tednu. Tako, da kar vzpodbudno naprej. Ni nujno, da bo sploh boš rodila kaj prej. Pa tudi je precej odvisno, kje te obravnavajo. Če si v lj ali mb, pa te majo na oddelku, je zadeva bolj resna. Če si v drugih p (pa brez zamere), je bolj verjetno preventiva.

Želim ti hiter in miren porod, seveda v donošenem času 🙂

Moj nedonošenček je pa ob porodu tehtal 1540 g, 32 t. Nobenih težav ni bilo po porodu. V soboto so mi tekle solze, ko sem gledala svojega maturanta.

New Report

Close