Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek preživljanje dopusta, ko so otroci odrasli

preživljanje dopusta, ko so otroci odrasli

Vprašanje za tiste 50+. A sedaj, ko so otroci odrasli sami z možem oz. partnerjem hodita na dopust? Gresta sama na morje ali kam pač, mogoče z družbo ali sta raje doma?

2 x na leto toplice (pozimi, jeseni) in 1 x poleti na morje.

Sama, kaj se vam je življenje ustavilo? Ste hodili na dopust zaradi mularije ali sebe? Če je prvo morate malo razmisliti o svojih življenjskih ciljih.

Saj na dopust nisva hodila zaradi otrok, ampak tudi zaradi naju. Seveda greva na dopust, poleti 2x na morje, cez leto pa parkrat nekam na krajsi oddih.

Jasno da hodiva okrog, zelo različno. Na koncerte, potovanja, morje nama niti ni, to je del potovanj, 2 dni mal obale potem naprej. Ravno gledam karte za Vietnam in planiram naslednjo dogodivščino. Drugač skočiva v kakšno evropsko prestolnico 2x letno in tudi službeno greva kdaj kam. Imava se super, nikoli ne potujeva z drugimi, razen če na potovanju spoznaš koga in si par dni skupaj. Tudi doma sva rada, hiša, vrt, oba delava od doma, ampak od doma parkrat letno je pa treba it, sicer se poleniš fizično in mentalno.

Ko grema na dopust, grema zarad sebe ne zarad pamzev in ne vidim razliga, zakaj nebi sla. Letos naprimer se je starejsi 15 letnik kurcil, da ne gre na malto – dela, tamal gre zraven. Med solo greva vedno sa dober reden sama na morje ze zadnje tri leta. Ce otroc nocjo it – fajn, ena letalska karta manj. Ko greva sama, mava cas za en drugega.

Dopusti so bolj lenobni, umirjeni. Nekaj morja, malo več term, tudi na izlete in potovanja hodiva manj.

Zgodaj sva imela otroke, tako da zdaj pri mojih 40 letih hodiva za 14 dni na morje, veliko pa v hribe čez celo leto doma in v tujini.

Greva nekam na potovanje. Največkrat z avtom, najraje hodiva v lastni režiji. No, če je bolj daleč pa z avionom. Potem pa še malo počivat na morje.

 

mah, saj potem so pa že vnuki, tam v eni temi se piše, da ima en par skozi vnuke čez, kamor koli rineta so vnuki zraven..in kako je to oh in sploh cortkano in kako je polno ljubezni in kako se imamo radi pa to….torej…miru za uživanje, potovanje, .takole v dvoje kot smo bili še brezskrbni ….sploh ni več. kajne…

Otroka odrasla, gresta po svoje, midva pa tudi. Poleti morje 10 dni, vmes toplice, koncerti, razna praznovanja….skratka uživava. Treba si privošćit, zakaj pa delamo? Želim si, da tako ostane.

Hodiva. Letos npr. sva pozimi šla 4x za 4-6 dni smučat v Dolomite, za prvomajske za 1 teden na morje, poleti za 16 dni na potovanje z avtodomom po severu Evrope, konec avgusta imava plan za 1 teden v Dolomite hodit in kolesarit, za jesenske pocitnice tud sigurno vsaj za nekaj dni nekam, pol bo pa itak december in spet otvoritev smucarske sezone. Vmes pa še kak vikend kam skociva. Nama pa to res veliko pomeni.

Različno. Morje, kolo, hribi, potovanje, smučanje, glasbeni festivali. Nekaj sama, nekaj z družbo. Bi z veseljem še več, če ne bi zmanjkalo tako dopusta kot denarja in za kakšne daljše pohode tudi zdravja.

Greva pa za krajši čas (par dni, max teden) tudi vsak sam s svojo družbo. Tudi to paše.

Odgovor na objavo uporabnika
Mnmnmn17, 08.08.2024 ob 19:31

Različno. Morje, kolo, hribi, potovanje, smučanje, glasbeni festivali. Nekaj sama, nekaj z družbo. Bi z veseljem še več, če ne bi zmanjkalo tako dopusta kot denarja in za kakšne daljše pohode tudi zdravja.

Greva pa za krajši čas (par dni, max teden) tudi vsak sam s svojo družbo. Tudi to paše.

Odrasli sicer še niso, niso pa veliko za skupne dopuste/počitnice – zato zelo podobno kot je tole zgoraj citirano. Zaenkrat sicer problema s financami nimava in greva kamor nama zapaše. Predvsem več smučarije in pohodov.

Midva že sedaj z ženo pustiva 2x na leto otroke doma in greva sama na dopust. Nisem suženj otrok.

Ja in kaj je narobe s tem, če greš na morje zaradi otrok in ne zaradi sebe? Verjetno ste tu pretežno taki, ki imate že večje ali odrasle otroke in ste malo pozabili, kako je, dokler so majhni.

Midva sva pred otroki hodila zase. Itak. Sedaj z majhnimi otroki hodiva zaradi njih, ne zaradi sebe. Midva od tega nimava nič, ker je to eno samo laufanje in se ne spočijeva. V bistvu je teden morja z otroki najbolj naporen čas v letu. Tako da greva izključno zaradi njih, da se imajo lepo, da se naigrajo, naplavajo, da jim ostanejo počitnice na morju v tako lepem spominu, kot so ostale nama, ko sva bila otroka. Midva prideva domov uničena. V bistvu je vse, kar imava od tega, gledati navdušenje otrok, kar je zelo lep občutek. A da bi se na dopustu spočila, so samo pobožne želje. In ko bodo večji in bodo šli po svoje, bova na dopust spet šla zaradi naju, da se spočijeva, naspiva, si ogledava kako znamenitost itd.

Dokler sva bila še v službi, sva hodila vedno na eno 10 dnevno potovanje in tudi še malo na morje. V penziji greva le to zadnje, včasih za 2-3 dni nekam ne predaleč. Več finančno ne gre. Z otroki smo tudi hodili malo v tujino kaj pogledat in obvezno še na morje. Na splošno so se stvari podražile ( avion, agencijski paketi).

New Report

Close