Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek preživnina

preživnina

Zanima me kakšna je višina preživnine, če ima bivši mož 1.400 EUR plače za 2 otroka – 5 in 9 razred. otroka sta navajena, da obiskujeta različne tečaje in športe. Tudi mamica je v službi s podobno plačo. Otroka bosta živela pri njen oz. že živita.

Preživnina je toliko kolikor še mama zraven doda. Vsak po 250 se mi zdi normalno.

Tretjina plače, se pravi dobrih 200 € na otroka.

nova
Uredništvo priporoča

200€ na otroka?
Upoštevajo se vsi odhodki za otroka, od kosila v šoli, do tečajev, treningov, bus karte ter obutve in oblačil na mesec. Ta znesek deliš z 2 in dobiš koliko NAJ BI znašala preživnina.

Se ti zdi 200 oziroma 400 na otroka premalo?!

ni premalo, lahko pa je. To je odvisno od otroka in stila družine ter prihodkov drugega starša. Če ima otroka drag hobi, potem je lahko preživnina tudi 300€. Če nima kosila v šoli, nima hobijev, potem je lahko preživnina 100€. Kar iz glave rečt, da je to 200€ na otroka je absurdno.

Se tebi zdi preveč?

Za primerjavo: moj partner ima otroka od prej, plače 700 evrov, otroka ima cirka polovico časa in mu tudi kaj kupi, bivši nakazuje po 200 evrov na mesec. Morata biti kar skromna, ker tudi ona nima dobre plače.

Meni se ne zdi, da nekaj pretiravamo s kupovanjem in razvajanjem otrok, ampak zdaj v srednji šoli pod 500 evrov redko pridem.
Vedno je kaj.

Še sreča, da nimaš minimalca…

Ja seveda, 500 evrov za še ne polnoletnega otroka. NAbijate da se kar bliska. 10 evrov na dan ima otroka več kot dovolj. Če pa predpostavljamo da oba starša dasta isto za enega otroka znese to neverjetnih 20 evrov na dan kar je čisto preseravanje.

Otroci so bili vedno dragi, ker rastejo in jim je treba pogosto menjavati oblačila in obutev, hodijo v vrtec ali šolo, kjer je treba plačati položnice za hrano, ekskurzije, izlete, tečaje itd. Potem je tukaj hrana, stroški bivanja, prevozi. Povej ti meni, ker si odrasel in lahko nosiš iste cunje in čevlje leta in leta, koliko porabiš zase na mesec. Upam, da se ne preseravaš z 20,00 eur na dan, kar je 600,00 eur na mesec. 300,00 eur imaš čisto dovolj, tako kot si sam zračunal.

Vem kako to poteka. ČE grd fotr ma dnar ga je potrebno oskubit s preživnino do konca. Čisto vsak dan pa mu ni potrebe kupovati nove obleke. 200 evrov na mesec od enega starša je več kot dovolj visoka preživnina. Midva 2 kmot preživiva z 600 evri in to z vsemi stroški in se še preseravava zraven. Če pa misliš da so hlače za 100 evrov več vredne kot tiste za 30 si pa sama kriva.

Zanima me zato, ker bivši vztraja da bi dal 100 eur po otroku torej 200. Meni se zdi ful premalo. Jaz sem ji predlagala, da naj zahteva 200 po otroku, torej 400 skupaj. To se mi zdi razuma cena, glede na to da bo mogla še vzeti kredit, da ga bo izplačala.Želela sem dodatno mnenje.

Pol pa rajš kar 400 po glavi, pa lahk še avto zamenja, pa še kako malenkost kupi, pa bo!-))))

100 evrov je pa res malo

Zakaj? Pač ne bosta jedla kosila v šoli in ne bosta imela hobijev, kot je zgoraj napisano.

Kje živita otroka?


Nimam nobenih izkušenj s preživninami, ampak se mi zdi, da si dobro napisal.
Že tako je preveč preračunljivk, ki naštepajo uboge otroke samo zato, da bo nekaj cvenka dobila za njih (buuuuuuuuuuu!!), potem jim pa še prijateljice svetujejo, kako potolči bivšega, da ne bo imel niti za kruh.
Bruh.

Najboljše da froce včlanite v kak golf klub, da boste ja očeta čimbolj obrali! Fak zlobne ženske. 100 EUR na otroka je imo več kot dovolj na mesec. To je 3 EUR na dan.

To moj tudi pravi, ja.

To moj tudi pravi, ja.[/quote]

Kaj lažeš,zadnjič si rekla,da sploh ne veš kje je.
Lažeš,tako,da že sama sebi vse verjameš.

To moj tudi pravi, ja.[/quote]

Kaj lažeš,zadnjič si rekla,da sploh ne veš kje je.
Lažeš,tako,da že sama sebi vse verjameš.[/quote]

A res?

Ko bi si kaka baba, ki zahteva lai že ima skrbništvo prebrala vsaj osnovne zakone iz družinske zakonodaje, ne da kar nabijajo, od ust do ust. Klatijo o višinah, polovicah in podobne neumnosti. Očitno za poučit se o pravicah in predvsem dolžnostih so preneumne, za zlorbljat pa niso…eh

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Kje pa bosta jedla, stara 6 in 7 let, povej brihtna kot si.

Kje pa bosta jedla, stara 6 in 7 let, povej brihtna kot si.[/quote]

Vprašaj tistega, ki je menil, da ni potrebno.

New Report

Close