Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti preživnina… čeferin?

preživnina… čeferin?

mene zanima gledene kazenskega prava in sicer tožba zaradi preživnine, ki je ne prejemam že več kot leto dni, zadeve na sodišču pa se nikamor ne premaknejo… zanima me predvsem zaradi pospešitve postopka,saj želim dobiti zamujeno preživnino in za vnaprej tudi tekočo, nimam pa namena odirati očeta s sodnimi stroški. če mi lahko kdo svetuje kako je s plačilom stroškov v primeru če sodbo izgubim ali dobim..

hvala b.h.

Spoštovani,
tema tega foruma so nasveti povezani z upravnim pravom, zato na vaše vprašanje ne morem dati natančnega odgovora. Predlagam, da se obrnete se na odvetnika. Na splošno lahko rečem le to, da v civilnih postopkih (kamor sodi tožba na preživnino) nosi stroške tista stranka, ki pravdo izgubi. Če boste torej s tožbo uspeli, bo sodišče naložilo vaše stroške očetu, če pa bo vaša tožba zavrnjnena, boste nosili svoje in očetove stroške.

Lep pozdrav,
M.

Kar se tiče preživnine…jaz sem sem se tožila celih 9 let in na koncu je vse propadlo.Vsekakor je potrebno ščititi preživninodajalce,pa naj so zaposleni ali ne.V mojem primiru je oče otroka pustil službo samo zato,da ni plačeval preživnine in ker je moral nekako preživeti je delal na črno.
Tako to gre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close