Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Preživnina (spet)

Preživnina (spet)

Berem spodnjo temo o preživnini. Ok, vse lepo in prav, otroci pač potrebujejo, kar potrebujejo…Sprašujem pa se, zakaj nobena ne prizna, da dejansko ožema bivšega za svoj luksuz in zadoščenje? Če berem spodnjo temo, ste vse poštene in mučenice s strani moških….Sama namreč poznam vsaj pet takšnih, ki se vsakodnevno hvalijo, kako njihovim bivšim niti za kruh ne ostane po stalnih tožbah za zvišanje preživnine…Poslušam o stereotipih kot so redni obiski frizerja, manikure, novih cunjah,…? Nekako bi bilo dobro pogledati na stanje realno. Sem tudi sama ženska, pa mi greste takšne babe na bruhanje….

200 mesečno al kolko je po mnenju nekaterih strošek polovice otroka je naravnost absurdno. Tu ne gre za drugega kot ožemanje osovraženega moškega.

V čudnih krogih se giblješ….Si tudi sama takšna keshpichka kot tvoje znanke? Saj veš, povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.

nova
Uredništvo priporoča


V čudnih krogih se giblješ….Si tudi sama takšna keshpichka kot tvoje znanke? Saj veš, povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.[/quote]
Ploskam. Odličen odgovor!

Napad je najboljša obramba? Se mi je zdelo, da nobena, čeprav smo vse anonimne nima jajc, da bi priznala. Sicer pa nikjer nisem napisala, da se s prežininani ne strinjam, ter tudi ne, koliko se mi zdi dovolj in koliko preveč. Vsak otrok si zasluži toliko, kot potrebuje in še kaj zraven. Tudi nisem nikjer napisala, da ste (smo) vse ženske enake. Se pa zapisi tukaj na Monu berejo ravno tako, kot da ste vse svetnice….


Mar ti nisi? Glede na tvoje modre ugotovitve v prvi objavi nisi prav daleč od ostalih monovk.


V čudnih krogih se giblješ….Si tudi sama takšna keshpichka kot tvoje znanke? Saj veš, povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.[/quote]
Ploskam. Odličen odgovor![/quote]

se pridružujem in obenem sprašujem za natančno pojasnilo, kako si pri 150 evrih preživnine, poleg skrbi za otroka, razdeliti to bajno vsoto, da zraven vključim še svoje cunje, pedikerko, maserko in frizerko.

Sem samo oseba, ki očitno razmišlja drugače kot preostal trop ovac očitno 🙂


Uf, visoko se ceniš. Da ne boš pregloboko padla…

Poglej, še enkrat…nikjer nisem zapisala, da ste (smo) vse ženske enake. Moti me samo to, da drugačne problematike pa nihče ne omenja. Pa ne mi zdaj govort, da take ženske ne obstajajo, ker obstajajo! Pa ni nujno, da se družiš z njimi, se znajo s tem še tako naglas hvalit, da moraš slišat, tudi če nočeš.


Seveda obstajajo! Ti jih poznaš kar pet! Vprašaj se, kaj delaš narobe, da se nate lepijo same ovce.

Ovac je pa kar nekaj okoli mene, ja, imaš prav 🙂

ta tematika je pogosta, objavljajo pa jo tanove, ki ne morejo razpolagati s celotnim dohodkom svojega novega partnerja.

Kesh in pleh pi* so samo urbana legenda in ne obstajajo, sploh ne na MON. Enako velja za matere, ki za otroka prejemajo preživnino.

Z lupo lahko iščeš žensko na MON, ki bi priznala, da stroški otroka ne nastajajo samo pri njej, ampak tudi pri očetu (atko da poleg preživnine še participirajo finančno), ko je otrok z njim, pri čemer k nastajanju teh stroškov občasno tudi same pripomorejo s tem, da otroka k očetu pošljejo vremenu ali letnemu času neprimerno (ali še huje s povsem strganimi čevlji/obleko) zaradi česar je potreben urgenten nakup nečesa, z nepopolno športno opremo, kadar ima otrok športni dan ali gre nekam na dopust z očetom. Obisk na zadnji dan poletnih počitnic skupaj s seznamom nekja še manjkajočih potrebščin, ki jih je nujno kupiti do naslednjega dne …

ta tematika je pogosta, objavljajo pa jo tanove, ki ne morejo razpolagati s celotnim dohodkom svojega novega partnerja.[/quote]

moški, ki denar domov prinese, očitno nima ne jajc ne možganov (po mnenju kakšne ex, ki je verjetno ex ravno zato, ker to misli in se tako obnaša)

Meni se to res zdi fascinantno, kako ženske znajo z 200 evri otroka preživet in še na pedikuro hodit, moški pa z 800, ki mu jih ostane, niti za kruh nimajo več.

Ok, a potem, če sem ločena, ne smem k frizerju? Al kako?

No, pa da seštejem: šolska prehrana in sklad – cca 120 evrov. Športna aktivnost – 50 evrov. Gasbena šola – 40 evrov. Skupaj smo na več kot dvesto.

Oče plačuje 200. Otrok je pri njemu res malo, ker ni interesa s strani očeta (ima novo družino); jaz plačujem najemnino, pa hrano, pa vožnje, pa obleko in obutev (verjetno ni treba razlagati, kako najstniki hitro rasejo), pa šolske potrebščine, pa sprotne izdatke, pa otrok gre kdaj tudi na kak rojstni dan, pa ……

Nagradno vprašanje: kako naj obračam denar, da bom lahko iz preživnine iztisnila za frizerja in pedikerja?

“Nagradno vprašanje: kako naj obračam denar, da bom lahko iz preživnine iztisnila za frizerja in pedikerja?”

Glasbena šola je luksuz. Tako kot pediker. Oče tega ni dolžan plačevati. Če nimaš pač otrok ne hodi v glasbeno šolo.

Glasbena šola ni luksuz, je nadgradnja in širjenje znanja.

No, tako temo lahko odpre samo en nedojeban tip.

Ker po statistiki o preživninah lahko o višku govorimo pri približno 15 procentih upravičencev, ostale preživnine so do 200 evrov, kar po teoriji raglje, da se za otroka ne porabi več kot 200 evrov na mesec, pomeni kvečjemu, da pač zavezanec pokrije vse stroške za otroka in od kdaj je to sramota?

In če otrok dejansko, tako kot trdi raglja, stane 200 evrov na mesec, pomeni, da mami ostane njenih sto evrov, ki bi jih sicer prispevala za otroka.
In ti pri sto evrih na mesec govoriš o luksuzu? Ma daj nehaj, ornk frizerska obravnava stane toliko.

Itak. Otroci ločenih staršev gredo k očetu ušivi, lačni, neostriženi, neumiti, na pol goli in z gatami, ki so jih imeli na riti cel teden.


Kaj pa je oče potem dolžan plačevati?

Itak. Otroci ločenih staršev gredo k očetu ušivi, lačni, neostriženi, neumiti, na pol goli in z gatami, ki so jih imeli na riti cel teden.[/quote]

ne bi verjela, da to ni tako redko

Seveda ne. Živeti moraš v temačni, vlažni garsonjeri, se oblačiti na RK, biti več lačna kot sita in tiho trpeti. Bog ne daj, da si urejena, luštna in nasmejana, kje si pa že to videla.

New Report

Close