prezivnina
Stara sem 20 let in sem studentka ekonomije. Pred 1 mesecem sem odsla od doma zaradi nasilja v druzini. Mama in oce sta locena. Locila sta se leta 2000. Dodeljena sem bila ocetu, ker je bila mama zaradi psihicnih tezav nesposobna skrbeti zame. Oce je mamo pretepal. Oce je tudi nad mano zacel vrsiti nasilje, obrnila sem se na socialno delo, nato je stvari obravnavala policija in sodisce. Z mamo imava doloceno prezivnino, ki mi je mama ne izplacuje redno. Mama ima prihodke, ki znasajo 350€ socialne pomoci na mesec. Zame ima doloceno prezivnino 100€ na mesec. Zdaj sem se odselila v stanovanje, kjer sem najemnica in sem tam tudi prijavljena. Ker studiram izredno moram studij placevati 160€ na mesec. Studiram izredno, ker sem doma delala pri očetu na kmetiji. Nisem bila prijavljena za delavca, ampak sem imela status studenta. Prejemam tudi stipendijo. Vem, da za hrano poloznice, placilo studija in zivljenjskih stroskov ne bo dovolj moja stipendija. Imam tudi avto na leasing, ki mi ga je prej odplaceval oce, saj sem delala na njegovi kmetiji. Ker nimam financnih sredstev bom avto najverjetneje vrnila v avtohiso. Zanima me ali lahko dobim prezivnino od oceta in koliko bi znasala. Oce si prikaze mesecno okoli 1000€ katasterskega prihodka. Ker je njegova kmetija ze skoraj podjetje pa letno zaluszi med 250.000-300.000€. Zanima me tudi ali je moznost, da od oceta ne dobim prezivnine. Ker vem, da se bo oce na sodiscu izgovarjal na vse mozne nacine. Zanima me ali ima tukaj vlogo tudi avto, ki ga imam na leasing. Uporabljala ga bom še dokler ga ne bo potrebno dati v avtohiso, saj ne bom zmogla placati leasing. Zanima me ali lahko dobim brezplacno pravno pomoc, ce imam avto na leasing. Sem tudi lastnica skuterja vrednega okoli 800€.
Forum je zaprt za komentiranje.