Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prezračevalni sistem v stanovanju

Prezračevalni sistem v stanovanju

Če imaš za sušenje perila sušilni stroj, ti je veliko problemov prihranjeno. Obvezno zračenje, večkrat na dan pa itak.

Rekuperator smo kupili na Šmartinski ( v novem bloku je firma ) vgradnja je pa zelo preprosta če nimaš dve levi roki. Drugače je vgradnja 150 po komadu.

Ker sta oba otroka alergika (hči tudi asmatik), smo lansko leto namesto rekuperatorja kupili sistem Hyla. Z ženo ga uporabljava za čiščenje res vsega (predvsem vzmetnic), potem ga pa uporabljava še dvakrat na teden, da sčisti zrak.

Ne drži. Imam lesena okna pa je bila vlaga. Odpiranje oken pride v poštev,ko si doma. Ko te ni tega ne moreš. Imam rekuperator pa je zgodba čisto drugačna.

Se dobro da nisem kupil v Sloveniji nepremičnine,nimamo nič od tega problemov. Skratka jaz pravim nepremičnine se nabiti cene, povečati davke in zmanjšati plačo.

Odgovor na objavo uporabnika
vprašanje290, 06.01.2023 ob 19:11

Mene pa zanima če za vgradnjo le tega potrebuješ dovoljenje od solastnikov v bloku. Oz kako to poteka. Ker kar sem prebrala o tem je potrebno delati luknje v stene in elektriko napeljati do tja? Plus kako to izvedejo v višjih nadstropjih? Trenutno gledam za nakup stanovanja in skoraj noben nima že v štartu prisilnega prezračevanja. BI ga pa rada dala. Plus zanima me strošek približno za recimo cca 80 kvadratov stanovanje. Par tisoč ali več?

Strošek cirka 4500€

Imam hišo staro 130 let.. prenovljeno… v pritličju nanovo narete plate in podn,, nova okna-plastična.. ker so nosilne stene debele 80 cm se nismo odločili za “hidroizolacijo, kjer bi rezali stene in vmes devali dah papo al kako se e tem reče.. ena nosilna stena pa je popolnoma v zemlji (klet)…. Vseskozi se je pojavila vlaga kljub večkratnem zračenju preko dneva.. v kleti kjer je cela stena v zemlji tudi do 90 % vlage , kuhinja ki meji z kletjo pa cca 85 % vlage in tudi kopalnica…. Kljub centralni kjer je stanovanje ogreto cca 22 stopinj se je nenehno pojavljala vlaga… saj pod hišo cca 1.5 m je že podtalnica in se te vlage nismo rešili. Eni so pametni, da je potrebno zračiti… mi smo zračili kot “butli” tako da je vlaga padla na 50% ampak spet nazaj 70% vlaga kljub temu, da se  ni kuhalo… Aja stene so še grajene z peskom in kamna… tako da to še bolj vleče zunanjo vlago na sebe… stene pa meljene za “živim apnom” da lažje dihajo stene…
Pač nič ni pomagala v enem kotu kopalnice pozimi vseskozi mokro tako, da smo uželi pa 2 coti na dan…
Potem pa smo nabavili rekuperatorje v kuhinji dvosmerni, v kopalnici in kleti pa samo ventilatorje, da vleče zrak ven iz prostora. In vola …rešili smo se vlage in plesni in prav čutiš “svežino”… V prvem nadstropju pa smo prav tako montirali rekapuratorje kjer en vleče vn v drugi sobi pa not in se menjavata…. Sedaj imamo povprečno v prostorih vlago od 45 do 55% kars sem zelo zadovoljen.
Pač nam se je investicija izplačala in dejansko kljub malo več € je problem vlage in plesni rešen. Vsak pa ve pri sebi ali bo to si uredil ali ne… Pri nas noben prepih in zračenje ni pomagalo ne pozimi ne poleti…

V hisi nismo imeli plesni nikoli in nikdar. Poleti nam je bilo vroce, pozimi smo se malo bolj oblekli, nismo ogrevali na 25 stopinj in hodili v kratkih rokavih okrog. Potem pa smo zaceli s plasticnimi okni, izolacijo itd…na, pa je prisla plesen

Imamo okna, balkonska vrata. Se da lepo prezračit.

Odgovor na objavo uporabnika
Joj, 23.11.2023 ob 14:04

Kasne mate…saj kmalu ne boste znali brez elektrike niti mleka pogret..ka ta stro fa!!! Pa pravijo, da gre svet naprej…

Pametuje koka na internetu. Kaj bi pa ti počelo brez štroma? 😀

A bi mogoče lahko napisali kje v Avstriji ste pa naročili? Hvala

Pozdravljeni.

Bi vas lahko prosila za kontakt, kjer ste nabavili?

Hvala in lp

New Report

Close