Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prhljaj pri psu

Prhljaj pri psu

Zdravo. Moj pes ima precej prhljaja. Če ga dobro skrtačim je skoraj bel namesto črn… zanima me kaj bi pomagalo proti prhljaju. Nekaj časa nazaj sem dajala lososovo olje pa se več ne spomnim koliko je pomagalo, vem da je prhljaj bil vseeno. Brikete smo menjali in ni razlike, dobi tudi kuhano hrano.

Kot prvo moraš ugotoviti vzrok, šele potem lahko ukrepaš. Največkrat pa je vzrok neprimerna/nekvalitetna hrana in alergije.

Nekaj o možnih vzrokih v spodnjih člankih.

.Prhljaj pri psu in suha koža | Kaj pomaga? | PasjaHrana.net

.Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebiti

Moj je imel kozno bakterijo. Pojdi na veterino

Kar k veterinarju, če se da celo k živalskemu dermatologu, ga pelji. Ker tolikšna količina prhljaja, kot jo opisuješ, ni normalna. Razlogov za prhljaj je nešteto. Od alergij do raznoraznih kožnih obolenj, ki zahtevajo posebno terapijo. Šele ko boš izvedela vzrok/diagnozo, boš vedela, kako ravnati. Ne pa kar nekaj na lastno pest.

Vse dobro!

Pri nas smo ugotovili, da je bila psička alergična na piščanca. Smo šli na izločanje : en teden je jedla samo govedino je bilo ok, en teden purana, ok, itd. In potem na piščanca in se ji je zopet pojavilo. Tako da smo ga v nadalje izločili iz njene prehrane.

New Report

Close